Szobafogság? Szerintetek is elég dili ez a büntetés?
Engem sosem büntettek ilyen büntetéssel, nagy esetekben rá sem szolgáltam, nem voltam egy rossz gyerek. Viszont ha hallok róla, tök negatív csengése van, szerintem nem vezet sehova, nekem pl a szobám fekvése olyan, hogy csak a 4 fal, egy ablak van az a szomszéd házára néz, a házunk fekvése pedig szintén egy üres utcára néz, tehát egy agyrém lett volna a ház köreibe bezárva lenni, kb mint egy házi őrizet, panelosokba bele sem gondolok.
Én inkább azt a büntetést választanám a gyerekemnek, hogy lesz egy okos telefonja, és egy alap telefon, ha büntetésbe van megkapja az alaptelefont amin elér, de nem tud internetezni, de élő kommunikációt folytathat a barátaival, és találkozhat velük, nem tüntetek azért szobafogsággal mert visszabeszélt, vagy káromkodott a fülem hallatára, kivéve akkor ha tudom hogy olyanja van amikor őrültségre lenne képes ha elengedem, de láncon sem tarthatom, mert akkor megszökik.
Mit gondoltok?
a mai vilagban ha elveszed egy gyerek telefonjat azzal rengeteg mindenrol lemarad... ez nem csak egy hobort. hogy neki nyomnia kell... nevetsegesem hangzik, de sajnos ha manapsag nem veszel reszt a mindennapos online kozossegi eletben, az olyan, mintha egy osztalykirandulasra nem mentel volna el...
elkuldod a gyereket suliba es fog ott ulni hatul a megszokott kis tarsasagaval es egy mukkot nem tud majd szolni a beszelgeteshez ezaltal frusztralt lesz es teljesen az ellenkezojet fogja ezzel elerni a szulo mint amit szeretett volna, hogy hallgasson a gyerek. es ez csak 1 darab pelda volt...
itt mar nem csak a telefonjat es ezzel a szeretett jatekat veszed el tole. hanem az eletet... gondolj csak bele, a gyerek tehet arrol, hogy ha tolton van a telefonja inkabb nem megy vacsorazni se wc re? se sehova? es ul es nyomja ott is? o tehet rola? nem...
20 eves lany vagyok harmadeves egyetemista... a tanaraim a kozos emailcimre toltik fel az orai anyagot... gimiben pedig... ezerszer hallottam osztalyfonoktol, hogy: akkor majd irok a facebook csoportba es egyeztetunk idopontokat!!! stb stb
nem szabad elvenni a gyerek telefonjat. mar regen nem a jatekat veszed el tole ezzel... hanem valoban az eletet. ;)
A kamaszokkat wifi megvonas es telefon elveszem ez a buntetesuk ha nem tartjak a szabalyokat.
Van ket ocska nokia amirol csak telefonbalni lehet ezt kapjak cserebe
Jujj 20 éves lány, én is ennyi idős vagyok mint te, de valami oltári nagy hülyeséget írtam :D
Visszaírok a barátimnak messengeren, és a páromnak, fontos valóban, na de ne... soha a facebookot meg nem nyitom, ki milyen wc-ből tölti fel a képet, meg az instán , hogy ontja magából az élet idézeteit.
Na meg az, hogy ő tehet-e róla, hogy viszi az asztalhoz magával? Nemár... Persze, bárki megvár 30 percet, amíg befejezted a vacsorát, ne másra kenjük a felelőséget , mert te nem tudok lerakni azt az átkozott telefont 30 percre.
Ebből az írásból arra számítok,ha bemegyek a mekibe az fogad, hogy ti a társaságotokkal nyomjátok a telefont mint az őrültek, nehogy lemaradjatok valamiről.
Értem a csoportos/emailes dolgot, akkor odaadom napi 1 órára a laptopot számítógépet, megnézi a háziját (erről valószínűleg tudni fogok, ha neten kapják meg a dolgokat), és nem szerzetek vele azért rossz jegyet, de, hogy annyira fontos legyen a telefon, azt nem hiszem, valóban fontos nekem is, de ezért büntetés ha elveszik! De nem létszükséglet
tinikoromba az én ........... anyám azzal büntetett, h elcsórta a neszesszerem, mert imádom festeni magam, sminkelgetni, meg volt egy drága telefonom(most is megvan még :D:D:D), és én ki voltam akadva és mindenkire kivetítettem a suliba a frusztrációm, amúgyis tipikus kamaszcsaj voltam. Nem mehettem bulizni, se semmi, nem mehettem sétálni/biciklizni se, nemnemnem, semmi nem! Ilyenkor körülbelül meg tudtam volna ölni valakit, annyira kivoltam, és mindez azért, mert eltörtem egy vázát. Az a fránya váza nem ér meg ennyi cirkuszt! :S:S:S Bemegy a kínaiba például és talál kb 30 ugyanolyat... Rühelltem ezt a 16-18 éves, folyamatos időszakot. Egy másik alkalom miatt is el lett véve telefon+neszesszer, nincs haver, nincs barátnő, nincs színházba járás, nincs buli, nincs shoppingolás, nincs popórázás, nincs semmi flanc, nincs séta, leeresztette a biciklim is, és a kulcsom is elvette(am nkm már 13 éves koromba külön kulcsom volt). Már ezek nem tudom miért voltak, de borzalmas élmény volt, utáltam élni és ez kb két évig tartott. Zsebpénzt se kaptam, ami párszáz Ft-om volt azt is "elzsebelte". A telcsim meg az ő szekrényébe ücsikélt egyedül, még 1x se fel se töltötte, mégis hálisten túlélte e nagy megpróbáltatást.
23/nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!