Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szobafogság? Szerintetek is...

Szobafogság? Szerintetek is elég dili ez a büntetés?

Figyelt kérdés

Engem sosem büntettek ilyen büntetéssel, nagy esetekben rá sem szolgáltam, nem voltam egy rossz gyerek. Viszont ha hallok róla, tök negatív csengése van, szerintem nem vezet sehova, nekem pl a szobám fekvése olyan, hogy csak a 4 fal, egy ablak van az a szomszéd házára néz, a házunk fekvése pedig szintén egy üres utcára néz, tehát egy agyrém lett volna a ház köreibe bezárva lenni, kb mint egy házi őrizet, panelosokba bele sem gondolok.

Én inkább azt a büntetést választanám a gyerekemnek, hogy lesz egy okos telefonja, és egy alap telefon, ha büntetésbe van megkapja az alaptelefont amin elér, de nem tud internetezni, de élő kommunikációt folytathat a barátaival, és találkozhat velük, nem tüntetek azért szobafogsággal mert visszabeszélt, vagy káromkodott a fülem hallatára, kivéve akkor ha tudom hogy olyanja van amikor őrültségre lenne képes ha elengedem, de láncon sem tarthatom, mert akkor megszökik.

Mit gondoltok?

2017. júl. 20. 10:48
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
75%
Hát nem tudom. Én alapból a büntetést hülyeségnek tartom. Ha elbeszélgetsz a gyerekkel akkor úgy is érezni fogja, hogy rosszat tett. És ha legközelebb megprobalja, bűntudata lesz. Szobafogságot még nem kaptam, nem lenne haszna, mivel épp arra próbálnak rábírni, hogy menjek ki, és ne mindig a szobámban üljek. De ugyanakkor baj, hogy mindennap elmegyek valamerre a barátaimmal. A telefonomat egyszer vették eddig el, 2 hétre, de akkor meg is érdemeltem. Ugyanúgy mehettem volna bármerre, csak nem mertem megkérdezni, inkább játszottam a jo gyereket, hogy minél előbb megkapjam. Aztán nemrég hozták a szüleim azt a szabályt, hogy ne telefonozzak egész éjjel, hogy kilenckor kikell tennem. Reggel elvehetem. Ennyi. Számomra, és szerintem legtöbbünk számára az a legnagyobb büntetés, ha házimunkát kapunk. Fűnyírás, gazolás, gyümölcs szedés, takarítás. Ez a halálom. Viszont alapjáraton akkor is azt gondolom, nincs értelme. Nagyrészt csak játszani fogom, hogy azt lássák amit látni akarnak, de attól még nem leszek olyan. A gyerekek úgyis ki játszák a felnőtteket. Millió egy trükk van. 14/l
2017. júl. 20. 12:13
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én ha büntetni akarom őket, akkor kizavarom őket az udvarra játszani. :D
2017. júl. 20. 15:10
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotok.

14L- és pluszban ettől szüleid sok mindentől meg is óvnak, hogy a telefonhasználatra figyelnek

2017. júl. 20. 15:26
 14/27 anonim ***** válasza:
20%

Szobafogság _és_ telefonmegvonás. Meg internetmegvonás.

A szobafogságnak valójában a barátoktól való eltiltás a lényege, jelen korban az okostelefon egyéb miatt mindenképpen a net/telefon is kell hozzá. De az, hogy nincs telefon, de mehetsz bármerre édes fiam, annak semmi értelme, súlytalan, max megsértődik rajta.

2017. júl. 21. 09:58
 15/27 A kérdező kommentje:
nem gondolom, hogy jót tenne az ilyen mértékű büntetés utolsó... Hisz a gyerekek már így sem találkoznak nagyon, hanem üzennek messengeren..
2017. júl. 21. 11:24
 16/27 A kérdező kommentje:
Ha csak a telót, és a gépet veszed el, akkor legalább összefutnak sűrűbben
2017. júl. 21. 11:24
 17/27 anonim ***** válasza:

A te környezetedben lehet, az én környezetemben a kamaszok kvázi 0-24ben kint lógnak valahol most, hogy nincs suli, rokonságban van 15-16 éves kamasz, és mindennap barátnőzik. Mikor meg otthon van, akkor jön az online folytatás.

Az nem büntetés, hogy "persze, menjél nyugodtan, bulizzál, igyál, haverozzál".

2017. júl. 22. 10:55
 18/27 A kérdező kommentje:

Huh :D

Azt hittem ez a szobafogság módszer már ideje múlt

2017. júl. 22. 11:27
 19/27 anonim ***** válasza:

Valóban nem a legideálisabb nevelési módszer, plusz egy nagyon vad kamasz simán megszökik. De a telefonmegvonás magában nem bünti, alternatíva nem nagyon van. :)

Ideális gyerek esetében büntire egyáltalán nincs szükség, mert lehet vele felnőtt módjára beszélni, de lássuk be, ez a ritkább. :) Az már más kérdés, hogy erről nagyrészt a korábbi gyengébb nevelés tehet.

2017. júl. 22. 20:22
 20/27 A kérdező kommentje:

Tökéletes gyerek kamaszkorba nincs, hiába minden nevelés.

A legrosszabb , hogy ismerek olyat, hogy anyuka lelkiismeretesen neveli a gyerekeit, imádja őket, a fia a rossz társaság miatt mégis drogozik

2017. júl. 22. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!