Szobafogság? Szerintetek is elég dili ez a büntetés?
Engem sosem büntettek ilyen büntetéssel, nagy esetekben rá sem szolgáltam, nem voltam egy rossz gyerek. Viszont ha hallok róla, tök negatív csengése van, szerintem nem vezet sehova, nekem pl a szobám fekvése olyan, hogy csak a 4 fal, egy ablak van az a szomszéd házára néz, a házunk fekvése pedig szintén egy üres utcára néz, tehát egy agyrém lett volna a ház köreibe bezárva lenni, kb mint egy házi őrizet, panelosokba bele sem gondolok.
Én inkább azt a büntetést választanám a gyerekemnek, hogy lesz egy okos telefonja, és egy alap telefon, ha büntetésbe van megkapja az alaptelefont amin elér, de nem tud internetezni, de élő kommunikációt folytathat a barátaival, és találkozhat velük, nem tüntetek azért szobafogsággal mert visszabeszélt, vagy káromkodott a fülem hallatára, kivéve akkor ha tudom hogy olyanja van amikor őrültségre lenne képes ha elengedem, de láncon sem tarthatom, mert akkor megszökik.
Mit gondoltok?
Köszönöm a válaszotok.
14L- és pluszban ettől szüleid sok mindentől meg is óvnak, hogy a telefonhasználatra figyelnek
Szobafogság _és_ telefonmegvonás. Meg internetmegvonás.
A szobafogságnak valójában a barátoktól való eltiltás a lényege, jelen korban az okostelefon egyéb miatt mindenképpen a net/telefon is kell hozzá. De az, hogy nincs telefon, de mehetsz bármerre édes fiam, annak semmi értelme, súlytalan, max megsértődik rajta.
A te környezetedben lehet, az én környezetemben a kamaszok kvázi 0-24ben kint lógnak valahol most, hogy nincs suli, rokonságban van 15-16 éves kamasz, és mindennap barátnőzik. Mikor meg otthon van, akkor jön az online folytatás.
Az nem büntetés, hogy "persze, menjél nyugodtan, bulizzál, igyál, haverozzál".
Huh :D
Azt hittem ez a szobafogság módszer már ideje múlt
Valóban nem a legideálisabb nevelési módszer, plusz egy nagyon vad kamasz simán megszökik. De a telefonmegvonás magában nem bünti, alternatíva nem nagyon van. :)
Ideális gyerek esetében büntire egyáltalán nincs szükség, mert lehet vele felnőtt módjára beszélni, de lássuk be, ez a ritkább. :) Az már más kérdés, hogy erről nagyrészt a korábbi gyengébb nevelés tehet.
Tökéletes gyerek kamaszkorba nincs, hiába minden nevelés.
A legrosszabb , hogy ismerek olyat, hogy anyuka lelkiismeretesen neveli a gyerekeit, imádja őket, a fia a rossz társaság miatt mégis drogozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!