Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim válnak, apa költözik...

A szüleim válnak, apa költözik. Eléggé ki vagyok borulva. Mi a francot csináljak?!

Figyelt kérdés

Apa es anya mar rég nem jönnek ki jól egymással. Minden nap megy a veszekedés, stb...

A házasság alatt anya meg is ismerkedett valakivel titokban. Mikor anya megmondta apának, h válni akar, meg hogy van a pasija, apát nem zavarta, hiszen nem szerette mar anyát, őrült is, hogy anya végre beadta a derekát (régebben is tervben volt a válás, de anya nem akart). De ez igazából csak mellékes.

Igazából nem olyan szörnyű, hogy anyaval maradok. Lesz két mostohatesóm, akikkel igaz, meg csak egyszer találkoztam, de nagyon jóban vagyunk, mintha igazi tesok lennénk mar most. Es a pasijat is bírom. Jófej, kedves, okos es nagyon jól bánik velem, plusz nagyon szereti anyát. Ők tökre jo emberek, es jo "család" leszünk majd egyszer.

Ezzel az egésszel az a legnagyobb problémám, hogy apa elköltözik. Annyira rémes. Tízből hét az olyan dolog, amit csak apa tud értékelni es csinálni. (Pl bizonyos társasok, bizonyos filmek) Ezen kívül en inkább olyan apas vagyok, igy iszonyatosan érint ez az egész. Bár külsőre nem mutatom ki, hogy mennyire szomorú vagyok, belül teljesen összeomlottam. :(

Mit csináljak? Ha csak eszembe jut valami emlék, mar bőgök is. Ha csak látok egy apukát a gyerekével, amint boldogok... Bőgés, bőgés...

Jaj, mit tegyek? :( Nagyon szomorú vagyok! A leendő mostohatesóm mindenben mellettem vannak, de ez akkor nem segít, ha nem vagyok velük... :(

Tanácsok? Tapasztalatok?

Nagyon köszi a válaszokat!

2017. júl. 17. 23:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Csak az idő segíthet, hogy feldolgozd a mostani helyzetet, és a melletted levő emberek.

A szüleid meghoztak egy tulajdonképpen mindenki számára legkevésbé rossz döntést amit sokan nem mernek. Ahogy anyukád megérdemli a boldogságot az új pasija mellett, úgy apukád is valaki más mellett, te pedig a nyugodt kamaszkort, amiben nem minden közös estének veszekedés a vége. Tudom, hogy ez most nem vigasztal, viszont azt is a saját bőrömön, hogy még ez is jobb, mint egy rossz házasságban felnőni.

2017. júl. 17. 23:26
 2/6 anonim válasza:
Átérzem a helyzeted, az én szüleim is elváltak 4 éve. Nálunk apumnak lett másik nője. Az elején én is nagyon sokat sírtam mikor egyedül voltam mert én sem mutattam ki mások előtt. Én is inkább apás vagyok. Ami nekem segített,hogy sokat voltam a barátnőmmel és neki kiöntöttem a szívemet. Próbáld valamivel lefoglalni magad másra terelni a gondolataidat. Tudom ezzel nem oldódik meg semmi, de ez segít túl tenni magad rajta. Apud biztos szeret téged és ugyanúgy fogtok együtt lenni,közös programokat csinálni, látogatni fog téged persze az már sajnos nem olyan lesz mint mikor együtt éltetek De egy idő után jobb lesz és megszokod ezt a helyzetet mert muszáj lesz.
2017. júl. 17. 23:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Borzasztóa sajnálom, ami veled történt, átérzem a fájdalmadat, az én szüleim is elváltak. De én örültem neki, mert annyira rendszeresek voltak a veszekedésesk, apu italozott, agresszív volt... Azóta felnőttem, apa nem is igazán akart velem lenni, és anyum pasija se egy főnyeremény, rengeteget láttam anyum szenvedni miatta. Borzasztóan elveszett voltam, úgy éreztem se anyukám se apukám. Habár ha jobban belegondolok, most is így érzem, pedig már 10 éve történt ez, most 22 éves vagyok. Itthon élek, egyetemista vagyok, mostanában kezdtem apuval beszélni, de nem az igazi a kapcsolat, anyuval se a válás óta, azaz 11 éves korom ota... Szóval jó régóta... Ezzel csak azt akarom mondani, hogy örülj neki, hogy lesz egy klassz új családod. :-) Én anno nagyon örültem volna egy rendi mostohaapukának, mindig vártam, hogy mikor költözik ide, azóta se...

Ne hagyd, hogy a válás, a szomorúság esetleg tönkre tegye bármelyik szülőddel a kapcsolatot. Ha apud nem költözik el pl más városba, akkor gyakran lóghatsz majd nála, csinálhattok programokat :-) nekem apum anno kiment külföldre... Remélem a tiéd nem.

Az eleje nehéz lesz, tudom nem könnyű most neked, de hidd el meg fogod szokni. Most nyugodtan sírj még ha úgy érzed, hiszen mégiscsak felbomlik a család, de így jobb lesz mindenkinek, neked is, hiszen a szüleid is megtalálhatjak valaki más mellett a boldogságot, és te is biztos boldognak akarod tudni a szüleid :-) Anyukád es apukád is ugyanúgy fog szeretni, továbbra is ápolhatjátok a kapcsolatot apuddal, főleg hogy ennyire egy hullámhossz vagytok. Gondolom anyukád se fog tiltani tőle, biztos bármikor mehetsz majd hozzá, ott alhatsz

Ne érezd magad magányosnak. Ők ugyanúgy ott lesznek neked. És tényleg tökjó hogy kedveled az új családtagokat, ez nagyon sok elvált gyereknek nem adatik meg. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan elmondhatod az érzéseid a szuleidnek, ha sírsz, az se baj, érthető hogy el vagy keseredve. De idővel majd megszokod az új környezetet. :-) kitartást kívánok, remélem majd a nyáron sok programot, nyaralást is terveztek mind anyukád új családjával, mind apuddal.

2017. júl. 17. 23:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha Apukád nem nagyon messze költözött akkor Apukádhoz bármikor átmehetsz, ott is alhatsz amikor akarsz nem? Gondolom Apukád is megy attól még hozzátok, a gyerekeihez. Mármint nem Anyudék háta mögött,hanem megbeszélve. Normális estben nincs megszabva a láthatás, a szülők megbeszélik normálisan. Ugyan úgy megy gondolom érted Apukád ahogy eddig, vagy vihet reggel. Ha este nem is alszol ott attól még délután találkozhattok, beülhettek egy filmre, csinálhattok valamit, akár egy órára is. Normális esetben a gyerekétől nem válik az ember.
2017. júl. 18. 12:59
 5/6 Creator0001 válasza:
Nekem a szüleim 7 éves koromban váltak, anyum saját magát és engem kineszteziológus (hasonlít a pszichológushoz csak energiákkal gyógyít) járatot és igazából még sem viselt
2017. júl. 18. 21:09
 6/6 anonim válasza:
Nekem 4 éve hogy anyáék elválltak. Nem az a nyugis válás volt! Sokat sírtam mert apa és anya legnagyobb veszekedése addig fajult hogy apa kést ragadott csak any bemenekült a szobámba ahol sírtam és bezárta kulcsra az ajtót. Kb. 4 órán át dörömbölt az ajtón. Ezt én nehezen tudtam volna feldolgozni pszichológus nélkül még mindig egy nagy traumában lennék. Szerintem Te is próbálj meg el menni. Hidd el jobb lesz.
2017. aug. 13. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!