Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim elég komolyan összeves...

Szüleim elég komolyan összevesztek és a váláson gondolkoznak, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Édesanyám és édesapám elég komolyan összevesztek úgy két napja és azóta nem igazán beszélnek egymással, ha beszélnek akkor is csak vitatkoznak. :-/ Több mint 30 éves házasok már és eddig nem volt ilyen komoly vitájuk.

A probléma az, hogy édesapám elég komoly stressznek van kitéve és elkezdett inni, majdnem minden nap iszik 1-2 sört, de van mikor többet is. :-/ ezért édesanyám összeveszett vele és alkoholistának nevezte, ezért édesapám nagyon ideges lett és akkor elő jött az, hogy "Akkor most váljunk el?" stb.

Édesanyám le van százalékolva, mivel több komoly betegsége volt, ezért egyedül nem lenne képes megfelelően ellátni magát, illetve anyagilag is komolyan érintetné őt, mivel havi 40e Ft-ból nem tudna megélni. :-/

Én 20 éven felüli vagyok, de még otthon élek, dolgozom, de mellette tanulok még, ezért engem is komolyan érintene, ha elválnának és ezért bármelyikünknek el kellene költözni. :-/

Hogyan lehetne ezt békésen megbeszélni?

Mint írtam is, eddig még nem volt ilyen jellegű összeszólalkozásuk, viszont édesanyám elég sokat sír ez miatt, édesapám pedig nem nagyon akar békülni. :-/

2017. júl. 16. 12:18
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

4#-es

Egy kicsit félreértetted a helyzetet, természetesen mindkét szülőmet szeretem, ezért is akarom, hogy ne legyen válás a dologból. :-/ Az anyagi részét meg igen is figyelembe kell vennem, mivel ha elválnak, akkor édesanyám nem hiszem hogy fent tudja tartani magát, mivel ő is felügyeletre szorul. Édesapám vállalkozó, tehát most is ő az aki úgymond ellátja a családfő szerepét. Én is dolgozom, tehát nekem is van fizetésem, de így akkor az én terveim is megváltoznának, illetve nyilván édesanyámnak kellene segítenem, hogy meg tudjon élni valamiből. :-/

Nem az a probléma, hogy néha-néha megiszik 1-2 sört, de mikor napi szinten elkezdesz alkoholt fogyasztani, akkor egy idő után alkoholista válik belőled, tehát még időben meg kell fékezni. :-/

Anyumat meg szoktam vigasztalni, most is beszéltem már vele egy párszor. Mondtam is neki, hogy egyenlőre még nem alkoholista édesapám, nem részeg minden nap, nem issza le a sárga földig magát, meg ilyenek. De anyám pont azért ilyen mert nagyon félti édesapámat, hogy ne olyan legyen mint amilyen az apja volt vagyis alkoholista, aki még a családot is verte :-/

Eddig nem volt probléma, de mostanában nekem is feltűnt, hogy többet iszik édesapám, viszont az alkoholt már nem úgy bírja mint régen, tehát nagyon gyorsan be tud rúgni, de szerencsére nem kötekedik, hanem elmegy aludni, de akkor is jobban kellene figyelnie az egészségére. Azt meg nem hiszem, hogy ne tudná megtenni, hogy kevesebb alkoholt fogyasszon. :-/

2017. júl. 16. 12:53
 12/33 anonim ***** válasza:
51%

11#

Még mindig csak azt olvasom, hogy a fater mennyit tesz le, és ti menynit fogadtok.... de a fater meg mindig nem lazithat....

Nem a faternak kell változni, hanem Nektek... es igen ismét csak azt irtad le mennyire szapuljatok a fatert...

2017. júl. 16. 13:02
 13/33 anonim ***** válasza:
65%

"Ha már ennyire az alkoholizmusra hegyezed a dolgot, napi 1-2 sör még nem az. "

Jó,tudom,hogy a magyarok szerint a napi szintű alkoholfogyasztás még nem alkoholizmus,de attól még az.

Aki napi szinten iszik alkoholt,az alkoholista.

2017. júl. 16. 13:03
 14/33 A kérdező kommentje:

Édesapám vállalkozó és mostanában nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna, ezért is ideges, meg sajnos van olyan személy aki több mint 1 millió forinttal tartozik neki, ami ugye neki befektetés volt, ezért neki minuszos tételként jelenik meg és valószínűleg nem is fog fizetni a tag. :-/

Édesanyám mint írtam, le van százalékolva, mivel stroke-ja volt :-/ ezért munkát se tud vállalni. Nyugdíjat kap, de sajnos az nem akkora összeg, hogy meg lehessen élni belőle. :-( Édesapám tudja ezt és általában ez is a vita másik oka, hogy édesanyám csak otthon van és csak a háztartást intézi. :-/ Tehát nem dolgozik, így csak a nyugdíjból tud megélni. :-(

2017. júl. 16. 13:03
 15/33 anonim ***** válasza:
39%

Félreolvastam,azt hittem,apukád van leszázalékolva.

De ez lényegtelen attól,az alkoholizmusra bármi kifogást lehet találni.

2017. júl. 16. 13:05
 16/33 anonim ***** válasza:
39%

Ez nem indok arra,hogy apád igyon.

Tudod te hány beteg ember nem dolgozik,beteg és még le sincsenek százalékolva?

Van,akit úgy tartanak el,hogy semmi bevétele nincs az illetőnek.

Apukád meg,ha 1 millióval lógnak neki eddig biztos nem keresett rosszul.

Van olyan ismerősöm,aki vállalkozást vezet és kb 60 ezer Ft-os haszna van.

Anyukád 40 ezret kap a "semmiért",még ez is nagy dolog,ahhoz képest,hogy mások 80 ezerért dolgoznak.

Itt elsősorban nem az anyagiakon van a hangsúly,szerintem.

Apádnak lehet az a baja,hogy tartoznak neki,és gondok vannak a vállalkozással.

2017. júl. 16. 13:08
 17/33 anonim ***** válasza:
39%

Meséld el apukádnak ezt a történet,amikor józan.

Mint írtam neked,a nagynénm 43 ezer Ft rokkant nyugdjíból él.

Megismert egy férfit pár éve,aki most olyan 50-es évei közepén jár.

Kb 50 éves koráig jól menő vállalkozása volt,drága lakása,autója volt,szórakozott egész életében.

Aztán elkezdett inni,és ma ott tart,hogy a nővére tartja el,mert egész nap alszik vagy ha józan akkor is kába és fekszik.

Pár év alatt így tönkre lehet menni.

Most nagynéném rokkant nyugdíjára és saját ingatlanjára szeretne rá telepedni(mivel neki van saját lakása,a pasi nővére pedig már kezdi megunni,hogy a családja mellett az alkoholista testvérét is neki kell eltartani).

Szóval magyarázd el neki,hogy kerülhet még rosszabb helyzetbe is,mint édesanyád,ha továbbra is italozni fog.

2017. júl. 16. 13:13
 18/33 anonim ***** válasza:
55%
Ennek a hazassagnak mar vege, ha iszik ha nem a ferj.
2017. júl. 16. 13:15
 19/33 anonim ***** válasza:
48%
Ne mondjátok már, hogy alkesz! Valóban, sajnos a napi söröcske nem hozza vissza a hiányzó 1 millát, de egy kis lazulás a családdal sem. Én nem nézem le, amiért alkoholért nyúl, ő is ember, és hibázhat, csak nem szabad lecsúszni hagyni. Én csak annyit tudok még javasolni, hogy ezt a nehéz helyzetet, amiben most apukad van, csak várjátok ki, hogy vége legyen, és addig segítsetek neki.
2017. júl. 16. 13:40
 20/33 A kérdező kommentje:

Nos édesanyámat megnyugtattam egy kicsit és egyfolytában mondom neki, hogy nincs miért elköltöznie, főleg hogy ez az első ilyen komoly vitájuk 30+ éve. Egy kicsit meg is nyugodott, de édesapám rajta tölti ki a mérgét és ezért sír olyan sokat :-/ Az előbb is az mondta, hogy hagyjak mindent, mert anya úgy is elköltözik hamarosan, de mivel részeg ezért mondtam is anyunak, hogy ne foglalkozzon vele.

A mamával és apukám testvérével is beszéltem ma, hogy ők is próbáljanak majd hatni egy kicsit rá, hátha látja majd ő is, hogy nem akarunk rosszat.

Édesapám tegnap, illetve ma is egy szomszéddal italozott, ezért a szomszédhoz is átmentem és megkértem, hogy legközelebb egy kicsit kevesebb alkoholt fogyasszanak.

Ha édesapám kijózanodik, akkor majd vele is el fogok beszélgetni, hogy engem annyira nem érdekel, ha megiszik 1-2 sört, az se ha néha úgy engedi ki a fáradt gőzt, hogy többet iszik. De ne csináljon belőle rendszert, mert akkor tényleg olyan lesz mint amilyen az ő édesapja volt és az senkinek sem lenne jó.

A családi kasszába én is adok be pénzt, nem 100%-ban csak édesapám fizetésére koncentrálunk.

Most úgy gondolom, hogy kijött rajta a stressz és az alkohol miatt minden feszültség és ezért viselkedik így, mert nem ilyennek ismertem őt eddig.

2017. júl. 16. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!