Látta ma valaki azt amikor egy 11éves kislányt elütött a hév? Valaki ottvolt?
Nagyon megrázott az eset, még mindig a HÉV vezető lelkivilágán gondolkodom. Volt alkalmam információkhoz jutni hasonló helyzetbe került mozdonyvezetők lelkével kapcsolatban. Nem tudják teljességgel feldolgozni.
A szülők felelőssége szerintem kizárható. Most 13 éves keresztfiamnak milliárdszor mondtam: inkább érj 8:03-ra az iskolába, mint 7:55-re a kórházba mentővel. Mindemellett az okítás korántsem biztosít semmiről. Jóllehet, a kislány szülei is megtettek mindent...
Magam is ezen a vonalon járok. Sok ifjú vezető ül a HÉV-en. Mi történik egy ma 28-30 körüli fiatalember lelkében, ha nem volt képes, nem volt eszköze, hogy megállítsa a szerelvényt? Hogyan fog, hogyan tud megbirkózni ezzel? A mozdonyvezetők példája szerint sehogy...
Nem is az,férfinak is marha nehéz feldolgozni, de gondolj bele,hogy egy nőnek,akinek esetleg már gyereke is van,mert sok középkorút látok ott is:S
Az az, a szülő sem tehet róla, a gyereek bolondok sokszor, nincs félelemérzetük.
Én is 6 évesen hazagyalogoltam a barátaimmal (5km-es távot), mert hamarabb elengedtek és 2 óráig nem ment busz. A szüleink halálra izgulták magukat,nemtudták mi van, hol vagyunk, ráadásul volt olyan útszakasz ahol nem volt járda sem.Szerencsére értelmes kölykök voltunk és minden szabályt betartottun,bár barátnőm(aki azóta is a legjobb, már 16 éve:D), rendszeresen azt csinálta,hogy lelépett a járdáról szétnézés nélkül és mindig én fogtam meg.Ez máig így maradt amúgy:D
a kislányt már késő sajnálni. hiszek a sorsszerűségben. lehet, hogy ennek így kellett történnie, még akkor is, ha tragikus. sokkal rosszabb lenne azt látni, hogy mondjuk ugyanez a kislány hónapokig szenved rákban, és utána hal meg.
a HÉV-vezetőt sokkal inkább sajnálom, mert úgy kell bűnhődnie egy életen át, hogy közben nem is bűnös. ezt nagyon nehéz feldolgozni.
Jó érzés ezen csámcsogni??? Neked van gyereked? Neked hogy esne, ha a te gyerekeddel történt volna ez, és erről csevegne itt valaki? Ne haragudj, de ezt gusztustalannak tartom... Nem értem mi célod volt ezzel a kérdéssel? Én rá sem kattintottam a linkre, mert a kérdésed bőven elég volt. Csak légyszi ténlyeg áruld el, miért olyan fontos kérdés ez neked?
Egy édesanya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!