Barátnőmet lehúzza pénzzel a családja. Mit tegyek?
26 éves nőről van szó. Most kapott egy jó állást, aminek örültünk nagyon, hiszen családot tervezünk. Ugyanakkor azt látom, hogy a barátnőmet mindig lehúzza a családja. Pénzt kérnek tőle a szülei, az öccse, a nagyapja. Ráadásul egyik se szorul rá, csak elszórják. Én vártam, hogy 6 év alatt rájön, hogy csak érzelmileg zsarolják. Én hiába nem állok rosszul, egyedül nem tudom és nem is akarom megteremteni az anyagiakat.
31F
Azon kívül hogy előzőek is jókat írtak.
Az ő keresete az ő pénze, azt csinál vele amit akar.
Mondjuk ez elég fura szokás abban a családban, hogy osztogatja a pénzét, még ha rászorulnának megérteném.
Próbáld meg megbeszélni vele hogy ideje lenne a közös életetekre koncentrálni. Nyilván erősödni fog az érzelmi zsarolása ha nem ad már, de ha mellette állsz akkor ez nem probléma.
(Ajándékot továbbra is adjon ha van rá alkalom, de ne pénzt! Így lehet "leszoktatni" erről a családot.)
Ha viszont nem lehet vele beszélni, akkor el kell gondolkozni arról megéri-e vele maradnod...
Barátnőről beszélsz, 6 évről, családtervezésről.
De nem látok eljegyzést, esküvőt a tervekben és lehet ezért nem veszi a barátnőd sem túl komolyan a közös jövő tervezgetését.
Volt elég időd megismerni, kérd meg a kezét, de előzze meg egy nagyon komoly beszélgetés a közös teherviselésről, az anyagiak kezeléséről.
Így talán komolyan fogja venni a közös életeteket, de ha ezek után sem, akkor ideje mást keresni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!