Másnál is így kiveri a biztosítékot, ha eltörnek egy (nyamvadt) poharat?
Nyaraláson vagyunk. Bátyám családja (neje és kislánya), én és a barátom meg a szüleink. Ma délután a mi teraszunkra jött le a család. Bátyám és barátom elmentek, így maradtunk csak csajok és apa. Unokahúgom szomjas volt, mondtam neki, hogy bent az előtérben van még pohár (üveg) vegyen el egyet. Véletlenül kicsúszott a kezéből leesett a földre, sógornőm ment keresni egy söprűt, bementem én is a nagyobb darabokat összeszedni szalvétával. Közben apám elkezdi szidni unokahúgom (6éves), hogy hogy lehet ilyen béna, miért nem tudja jól meg fogni, meg látszik ki az anyja. Mivel külön külön fogunk fizetni a nyaralásért, és a "mi" poharunk volt apám elkezdi, hogy ezt majd bátyámék kifizetik, nehogy nekem keljen, de a legjobb lenne, ha a kislány pénzéből vennék el. Néztem apámra mégis, hogy mondhat ilyet az unokájára amikor véletlen volt (amúgy egyáltalán nem "béna", kicsúszott akezéből ez van) szegényke sírt is, hogy kiejtette, sajnálta, meg ha ki is kell fizetni az a pár száz forint úgysem számít. Anyukája vissza is ért a söprűvel, aztán őt is leszidta, hogy hogy lehet ilyen béna a gyereke, meg ő tuti nem az unokája, ugyanis a fia nem ilyen béna. Sógornőm köpni nyelni nem tudott, anyum is nézett rá, én meg kijelentettem, ha ő olyan ügyes, akkor ügyesen megtalálhatja az ajtót és nem kell akkor bénákkal mutatkoznia (szebb megfogalmazásom volt). Aztán vacsoránál is különültek (anyukám nem akart, de apám kényszerítette), unokahúgom még most is sír majdnem.
Annyira felidegesített ez a dolog, hogy valahova ezt ki kellett írnom, bocsánat.
Vannak ilyen barom emberek sajnos :(.
Egyébként nem értem, mi egy nyamvadt poháron akkora baj, hogy így kelljen beszélni vkivel, aki véletlenül eltöri, még akkor is, ha bénaságból volt (egyedül akkor lenne jogos egyáltalán kiakadni, ha vki direkt törné el). Főleg mert mindenkivel fordul elő ilyen.
Legjobbak a szüleim voltak, akik... ennyire nem durván, de azért elég keményen beszéltek velünk, ha véletlenül eltörtünk egy-egy poharat, tányért, hogy biztos nem figyeltél, béna vagy, nem vigyázol rá, életképtelen vagy... aztán ha ők, akkor meg már rögtön "véletlen volt", "előfordul az ilyesmi".
De főleg 6 éves kislánnyal és előtte így beszélni... hát nem csodálnám, ha bátyádék megszakítanának vele minden kapcsolatot. Azért arra célozgatni egy ilyen hülyeség miatt, hogy a sógornőd félredugott, hát ahhoz elég beteg elmének kell lenni :(.
Anyukámnak kétévente karácsonyra egy 12 db-os pohárkészletet veszek MINDIG. Két év alatt mindig eltöri őket. :D Nagy kaland.
Az apád és a sógornőd közötti kapcsolatot már kivesézte mindenki jól. Engem igazán az zavar, hogy szegény gyerekben ez hogy fog megmaradni? Mennyi ideig nem mer majd a nagyapja előtt egy pohár vizet meginni? Ha velem ilyen történt volna gyerekként, biztosan nem hevertem volna ki hamar. Amikor jogosan szidtak le, az is sokáig bántott, de ez teljesen jogtalan volt. Az meg már csak a ráadás, ha a gyerek hallotta, hogy nem az unokája, ugyanis a fia nem ilyen béna... Szegény gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!