Ezzel kiverte a biztosítékot anyu a barátomnál? Úgy érzem, emiatt ellaposodott a kapcsolatunk.
Egy ideje együtt vagyok barátommal. Barátom végzős, sokat gondolkodik a jövőjén. Egy párszor beszéltünk arról hogy összeköltözés stb. Anyu nem igen nézi jó szemmel a kapcsolatunkat, főleg a vallás miatt (de van, mikor megnyugszik). Én nem vagyok megkeresztelve, csak anyu, a barátom és családja pedig teljesen más vallású. Anyu pár napja besokallt, felhívta a barátomat és elmondta neki a véleményét (főleg a vallásáról beszélt, hogy nem szeretné ha én is felvenném, h összeköltözzünk, mire barátom "letagadta"...). Barátom rá egy nappal már szakítani szeretett volna, de elv. nem anyu miatt. Újra összejöttünk, azóta találkoztunk 2x, és kicsit furin érzem magam a kapcsolatunkban. Kevesebbszer mondja hogy szeret, elment ide-oda, kevesebb időt tölt velem.
Most el is utazok 2 hétre.
Szerintetek ezzel anyu ártott a kapcsolatunknak, vagy az teljesen oké hogy ezt így oda mondta neki? Félek attól, hogy így már nem gondolkodik rajtunk a barátom.
Nem tudom hol végzős a barátod, tehát mennyi idősek vagytok, de igen, simán lehet hogy ráijesztett anyukád.
Mindenképp ülj le vele, és mondj neki valami olyasmit, hogy "sajnálom hogy anyu megijesztett, ha tudtam volna természetesen nem hagyom neki h felhívjon. de nem kell aggódnod, szeretjük egymást és ez a lényeg, ő fog belerondítani a kapcsolatunkba. Csak mi számítunk."
És persze anyámmal is beszélnék...
Annyit már mondtam neki, hogy anyu megbánta hogy ilyet mondott, meg hogy ez a vallásos téma is butaság volt részéről... de nem nagyon reagálta le.
Azt is mondta anyu neki, hogy én nagyon előretervezek hogy pl. összeköltözünk és ez nem tetszik neki.
Szerintem a barátodnak -ha igazán szeret-, nem kellene, hogy fontos legyen, amit Anyukád a vallásáról mondott. Nem Anyuddal van kapcsolatban, hanem veled. Viszont az egy kicsit durva, hogy letagadta azt, hogy össze szándékoztok később költözni és hogy emiatt szakítani akart volna.
Anyukád miért nem nézi jó szemmel a kapcsolatotokat? Nem véletlenül valami szekta tagja a barátod? Mert ezesetben érthető, ha aggódik érted.
Nem szeretnélek megijeszteni de én ugyanígy jártam 18 évesen.
Bár anyám személyesen nyalizott a barátomnak, összesen egyszer kellett találkozniuk, és egy fenyegető sms-t kellett kedves anyámtól kapnom hogy a barátom kidobjon.
Ahogy összeköltöztem a(most már) férjemmel, az exem megneszelte, és rohant is hogy visszakuncsorogja magát.
Nagy könyörgésére találkoztam vele, jól elbeszélgettünk és persze hogy jött hogy mennyire bánja a dolgokat és sajnálja hogy így megfutamodott... pedig lehetett volna köztünk komolyabb is.
Így járt :)
Rájött hogy eltolta, miután elköltöztem "otthonról" anyám nem kíváncsi rám, így a férjemnek nem kell anyóssal szenvednie.
Tehát tanulság:
Most értesd meg a pároddal, hogy anyád nem tud beleszólni a kapcsolatotokba, és hogy nem fog a jövőben bajt csinálni.
A barátod egyszerűen csak nem akar ilyen anyóst magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!