Másnál is így kiveri a biztosítékot, ha eltörnek egy (nyamvadt) poharat?
Nyaraláson vagyunk. Bátyám családja (neje és kislánya), én és a barátom meg a szüleink. Ma délután a mi teraszunkra jött le a család. Bátyám és barátom elmentek, így maradtunk csak csajok és apa. Unokahúgom szomjas volt, mondtam neki, hogy bent az előtérben van még pohár (üveg) vegyen el egyet. Véletlenül kicsúszott a kezéből leesett a földre, sógornőm ment keresni egy söprűt, bementem én is a nagyobb darabokat összeszedni szalvétával. Közben apám elkezdi szidni unokahúgom (6éves), hogy hogy lehet ilyen béna, miért nem tudja jól meg fogni, meg látszik ki az anyja. Mivel külön külön fogunk fizetni a nyaralásért, és a "mi" poharunk volt apám elkezdi, hogy ezt majd bátyámék kifizetik, nehogy nekem keljen, de a legjobb lenne, ha a kislány pénzéből vennék el. Néztem apámra mégis, hogy mondhat ilyet az unokájára amikor véletlen volt (amúgy egyáltalán nem "béna", kicsúszott akezéből ez van) szegényke sírt is, hogy kiejtette, sajnálta, meg ha ki is kell fizetni az a pár száz forint úgysem számít. Anyukája vissza is ért a söprűvel, aztán őt is leszidta, hogy hogy lehet ilyen béna a gyereke, meg ő tuti nem az unokája, ugyanis a fia nem ilyen béna. Sógornőm köpni nyelni nem tudott, anyum is nézett rá, én meg kijelentettem, ha ő olyan ügyes, akkor ügyesen megtalálhatja az ajtót és nem kell akkor bénákkal mutatkoznia (szebb megfogalmazásom volt). Aztán vacsoránál is különültek (anyukám nem akart, de apám kényszerítette), unokahúgom még most is sír majdnem.
Annyira felidegesített ez a dolog, hogy valahova ezt ki kellett írnom, bocsánat.
Végigolvastam a kérdező nyitókérdését és többi hozzászólását is.
Egyvalamit piszkosul nem értek. Ha már korábban is ilyen csúnya megjegyzéseket tett após a menyére, akkor a fia és menye mi a csodának ment velük nyaralni?
Mindig is ostoba ötletnek tartottam, hogy felnőtt, családos emberek valamelyikük szüleivel menjenek nyaralni. Ez kvázi együttélés, még ha csak egy-két hétig is. És ahogyan az együttélés kihozza az ellentéteket, így a nyaralást is remekül tönkre tudja tenni.
Egyébként nyaralási szezonban rengeteg ilyen kérdést lehet itt olvasni, ahol a nyaralás ilyen mérgezett légkörben zajlik.
A kérdező írja a sógornőjéről:
"hobbija a mozgás, még mindig rúdtáncol"
Jesszusom! És nem értitek, hogy az öregeteknek mi a baja a menyével?
23-as, mégis mi lenne a baja, hogy sportol?? Én is járok rúdtánc edzésekre, és ha valakinek ez baj volna, hát szemberöhögném, egyrészt, mert semmi köze hozzá, hogy mit sportolok a szabadidőmben, másrészt, meg elég proli, ha valakinek azzal is baja van már, hogy valaki tesz az egészségéért, az elméjéért valamit.
Kérdező, ez szörnyű! Én mondjuk nem is értem, hogy a sógornőd ezt hogy képes elviselni. Biztosan nem mennék többet közös nyaralásra, de még látogatóba sem egy ilyen után. Testvéred mit szólt? Illene ezt rendezni apátokkal. Ha az én beszélne így a gyerekemmel, többet nem kellene látnia, azt hiszem.
Mondjuk egy konzervatív após és egy rúdtáncos meny találkozásából az lenne a csoda, ha nem lenne családi cirkusz.
Finoman szólva, nem szerencsés a puszta találkozásuk sem, nem hogy még együtt is nyaralnak.
Így sikerült egy életre szóló sebet szerezni a gyereknek.
Remélem tanultok az esetből és a jövőben messzire elkerülitek az apóst.
21-es: bátyám kedveli, szereti apánkat, mert sokat segített neki az életében, ha rosszban is voltak mikor tini volt, másnapra kibékültek, anyukánkat is imádja, sógornőm is és anyukám is őt, az unokáról ne is beszéljünk. Anyukánk nagyon szereti unokahúgom és ő is szereti a nagyit, meg a papit is szerette, még akkor is mikor látszott, hogy a papa nem akar vele lenni. És mivel bátyámék a nyáron már nem lesznek itthon, szerettek volna egy kisidőt velünk tölteni, mert amúgy is 50km-re laknak és sajnos elfoglaltak (ez nem azt jelenti, hogy a kislányukra nem jut idő)
24es: bátyám mikor meg tudta mi történt meg akarta és meg is akarja beszélni apánkkal, de nem áll szóba velünk és most el is ment nem tudjuk hova. De nagyon nem örült, hogy az ő feleségéről így beszél meg a kislányukról. Azt tudja hogy fiút akart volna az apánk, de hogy ezt ennyire kimutassa még nem volt...
És NEM sztriptízel, nem kap pénzt a rúdtáncért kedves ez fájni fog!! Hobbiból csinálja, és egyszer próbálj egy ilyen edzést végig csinálni! Régebben indult versenyeken is és egész jól szerepelt. De hogy ne csak a rúdtáncról legyen szó szeret úszni és teniszezni is egyaránt.
És még egyszer leírom: NEM PÉNZÉRT RÚDTÁNCOL!!!
Te nem a rúdsportra gondolsz véletlenül? Hasonló mint a rúdtánc, de nem ugyanaz!
A kedves apóssal többet nem mennék nyaralni. Hogy lehet valaki ekkora bunkó?
A sógornő helyében ezek után nem próbálnék az após felé nyitni. Hátha észreveszi magát. A kislánynak ez nagy trauma lehetett.
Nézzük végig apukád eddig hogy viselkedett bátyád feleségével!
- Mikor bátyád bemutatta pár éve, már akkor egy qvának tartotta, mert hobbija a rúdtánc volt.
- A legnagyobb baja, hogy a bátyádnál idősebb 5 évvel.
- Amikor sógornőd először elvetélt, apád már egyből szidta, hogy 40 évesen meg már nem fog tudni szülni, ezért lett egy bazi nagy lagzi, unoka meg nagyon sehol.
- Amikor kiderült, hogy úton lesz az unoka, akkor első kijelentése: remélem fiú, a fiának csak fia lehet.
Ezek után a bátyád szereti, kedveli apukádat???
Annyira, hogy vele szervez közös nyaralást???
Legyen együtt a család ilyen gyűlölködő emberrel???
Bocs, de apukád után a bátyádról is nagyon rossz véleményem van. Tisztességes férj megvédi a feleségét az igazságtalan bántástól. Egyszerűen nem hagyja, hogy idáig fajuljanak apja megjegyzései.
És nem, egyáltalán nem kell "együtt a család" fílinget játszani, pláne, ha ilyenek hangzanak el (még ha csupán az érintett háta mögött is).
Ha a bátyád helyében lettem volna, már a korábbi megjegyzései is bőven elegek lettek volna, hogy én is alig tartsam vele a kapcsolatot. Ha a sógornőd helyében lettem volna, a vetélésre vonatkozó megjegyzése után soha többé nem találkoztam volna vele, az unokát nem engedtem volna hozzájuk, a mi lakásunkba pedig kizárólag a nagymamát engedtem volna be. Ha pedig eddig nem tudtam volna semmiről (amit nehezen tudok elképzelni), akkor aznap délután összepakoltam volna és hazamentem volna kettesben a kisgyerekemmel vonattal, busszal, amivel tudok.
Nekem már az is erős, hogy apukád kifakadásakor "anyum is nézett rá". Csak nézett? Nem gondolta, hogy meg kéne szólalnia? Úgy gondolta, hogy a férjének joga van igazságtalanul mocskolnia az unokáját és annak anyját?
És erre a bátyád "nagyon nem örült" és "meg akarta beszélni"?
Mi a jófenét? Azt, hogy apja évek óta durvábbnál durvább sértéseket mond az ő feleségéről? Mit lehet ezen megbeszélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!