Akinek kötőjeles a férjezett neve, rövidíti valahogy? Lehet egyáltalán?
Én is kötőjelesen vettem fel a nevünket, amit már meg is bántam, sok a macera vele:( Ezért érdekelne, hogy lehet e valahogyan rövidíteni?
Pl: Kovács-Kiss Anna-> Kovács-K Anna? :D
Hivatalos dokumentumon NEM rövidítheted.
Hogy máshol milyen sormintát írsz a neveddel, senkit nem érdekel.
Természetesen nem vagyok annyira hülye, hogy ne tudjam azt, hogy hivatalos dukumentumon nem lehet!
Köszönöm a válaszokat!
5-ös válaszodra reagálnék:
Úgy vettem fel a nevem, hogy Sch-né..., plusz a sajátom, mert akkoriban még nem volt lehetőség kötőjelezni. Az én nevem egyáltalán nem hosszú, de "mindenestül" 27 karakter. Nem fér rá a bankkártyámra se a teljes név. Nem vagyok tőle boldog, de:
Valaki írta, hogy hivatalos helyen nem fogadják el a rövidítést. Itt vagyok élő példaként, hogy de igen! Amikor a bankban, orvosnál, közjegyzőnél, új munkahelyen, stb. 15 oldalon keresztül alá kell írni dokumentumokat, előtte mindig megkérdezem, elég-e a rövidítés. Legtöbbször igen, sőt, talán egyszer fordult elő, hogy ki kellett írnom teljes hosszában.
Elfogadják. Szóval cáfolnám, hogy hivatalos dokumentumot csak teljes névvel lehet aláírni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!