Ha valakit örökbe fogadott egy meleg pár, azt gyakran szokták csúfolni az iskolában? Ő ezt hatalmas hátránynak tartja? Vagy nem érti a többiek miért csúfolják, mert ez neki a normális?
8-as: látom, félreérted, amit írtam, pont fordítva:
"Szóval, ha van egy "nem hivatalosan regisztrált" homoszexuális pár és az egyikük örökbe fogad egy gyereket, majd egy év múlva regisztráltatni akarják magukat, akkor mi van?
Megtagadják a regisztrációt, mert az egyiküknek van egy gyereke a háztartásában? .... akár saját, akár örökbe fogadott?"
Egyedülálló fogadhat örökbe és csak akkor számmítanak homoszexuális párnak, ha regisztrálva van az életközösség.
Azaz ha a pár nem hivatalosan él együtt, semmi akadálya az örökbefogadásnak. Ha meg valakinek van - akár saját, akár örökbefogadott - gyereke, attól késöbb azért nem veszik el, mert regisztráltat egy ilyen kapcsolatot.
Nem értettelek félre, csak változatlanul nem értem a logikáját ennek a törvénynek.
De adott a megoldás:
Előbb kell örökbe fogadni és csak utána regisztráltatni!
Szerintem inkább a szülők beszélnék ki és ők beszélnék tele a gyerekeik fejét is mindennel.
Amíg kicsik, nem hiszem, hogy foglalkoznának vele.
De ha nagyobbak, akkor akár ez is lehet egy ok arra, hogy piszkálják. De hát manapság már szinte minden gyereket piszkálnak valamiért az iskolában.
"nem csúfolják, a legtöbb gyereknek eszébe sem jut ilyesmi, mert nem ez érdekli öket"
Lófszt. A mai undorító generáció ok nélkül is lebzizza a másikat, na még ebben a helyzetben...
Szerintem meg inkább irigyelni fogják az osztálytársai.
Mert azt előbb-utóbb kihisztizik majd otthon, hogy nekik is legyen tabletjük, meg pipás cipőjük, meg okos telefonjuk.
Na de azt, hogy két anyjuk is legyen...
:)
Nem tudom, hogy csúfolnák-e őket, lehet. Egy szemüvegért vagy egy kis túlsúlyért is csúfolják egymást a gyerekek.
Vagy épp azért, mert árva és árvaházban nő fel.
Nem ismerek egy gyereket sem, akit meleg pár nevel, ezért nem tudom, mennyire csúfolják őket emiatt az iskolában.
De azt hülyeségnek tartom, akik úgy gondolják, hogy csak amiatt ne neveljen meleg pár gyereket, mert emiatt bánthatják az osztálytársai.
Nálunk amiatt közösítettek ki egy lányt, mert mindig farmerban járt. Elterjesztették róla a pletykát, hogy csórók a szülei és nem is engedik neki, hogy másfajta nadrágot vegyen fel. Pedig ennek semmi igazságalapja nem is volt, csak valamelyik idióta kitalálta. És utána emiatt bántották a lányt.
Szóval ha rossz közösségbe kerül a gyerek, akkor így is-úgy is bántani fogják, teljesen mindegy, hogy azonos nemű vagy különböző neműek-e a szülei. Ha nem amiatt baxogatják, hogy melegek a szülei, akkor találnak helyette valami mást. Ezt sajnos nem lehet kivédeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!