Mennyi pénzt tudtok félretenni havonta? Hány fő keres a családban?
Köszönöm a válaszokat!
Mi ketten havonta kb. 250 ezret tudunk takarékoskodni.
70 ezret teszünk félre havonta.
Párom dolgozik egyedül, én hamarosan szülök. Autóra gyűjtjük.
Mi négyünk élünk egy háztartásban (3 gyerek van, egyik már kirepült).
Én és a férjem dolgozunk teljes állásban, az én nettóm 220 ezer körül van (néha vannak eltérések, a legkevesebb 200 szokott lenni, a legtöbb 250). A férjemé minden hónapban változik, bár nem sokat. Eddig a legkevesebb az 200 körül volt, a legtöbb 305. Átlagban 250 ezret szokott hazahozni. Emellett a 2 itthon élő gyermekünk még tanul, a családi pótlék rájuk 25 ezer (kicsit több, most nem tudom pontosan az összeget). A fiam dolgozik rendszeresen diákmunkán, abból a pénzből 15 ezret kell hazaadnia (kb. 80-at keres havonta), de mi ezt félretesszük neki és ha elköltözik, akkor majd megkapja, csak ő erről nem tud. :) Szóval a ruházkodást és suliban/munkában a kaját magának fizeti, az autóját ő intézi meg a programjait is többnyire, nyilván egy családi nyaralásra nem kérjük el a részét. A lányunk időnként szokott dolgozni ilyen hosstess munkákat, abból általában ruházkodik és a barátjával megy ide-oda. :)
A számlákra, rezsire kb. 40 ezer megy el így nyáron, télen 60 körül (nincs hitelünk).
Telefonszámlákra kb. 20 ezer.
1 autónk van, tankolása havonta 10-15 ezer, plusz a biztosítások meg egyebek, ha jönnek.
Lakásbiztosításunk 1 hónapra 4 ezer.
Közös költség 10 ezer.
Ételre 100 ezer biztosan elmegy, de lehet, hogy inkább 120.
Szórakozás, kikapcsolódás (férjemnek és nekem) egy hónapra nagyjából 10-15 ezer.
Egyebekre meg kb. 20-30 ezer.
Persze ez csak egy átlagos hónap, ha van valami hirtelen kiadás, akkor azért nem így néz ki. :D
80-100 ezret szinte mindig félre tudunk tenni, de ez általában 150 ezer körül mozog, előfordul akár 200 is. :) Annál több már nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!