Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez csak rájuk tartozik, nem?...

Ez csak rájuk tartozik, nem? Most miért nem elfogadott?

Figyelt kérdés

Egyik kollégámmal beszélgettünk, hogy ő kijelentette párjának, hogy csak annyi a dolga, hogy rendezze a háztartást, dolgoznia nem kell. (De persze legyen minden rendben, ami ilyenkor elvárható.) Ők ezt ketten megbeszélték. Viszont mesélte, hogy a testvére teljesen ki van akadva ezen, és állandóan csak idegesíti, hogy miért csinálja ezt.

Én úgy vagyok vele, ha megtehetik miért ne. Régen ez nem volt probléma, akkor ez most miért oly megbotránkoztató?

2017. jún. 22. 19:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
83%

Nem pontozlak le, teljesen korrekt, viszont ez érdekel: munka után te is csinálsz házimunkát, vagy csak a nő csinálja?

2017. jún. 23. 10:41
 22/24 anonim ***** válasza:
Nehéz téma ez. Szerintem átlagembernek jó megoldás nincs. Egy dolgozó/háztartást vezető/gyermekeket nevelő nőnek nem sok energiája marad normális életre, a gyerekek egy széthajszolt, türelmetlen , időhiányban szenvedő Anyát kapnak. Nem jó megoldás. Az eltartott nő tud figyelni a gyermekekre, több ideje/energiája maradhat adott esetben egy minőségi családi életre viszont kiszolgáltatott a férjének ahogy itt többen is írták, és sajnos nem egy és nem két példát látok ahol a nő még egy zabi gyereket is kénytelen volt elfogadni (most gondoljatok bele!) mert 15 év htb lét után se pénze se ingatlana (pasi házasság előtt szerezett vagyona volt a ház) se tapasztalata munkaerő piaci szempontból, ez durva példa de nem is olyan ritka. Most depressziós és kilátástalan az élete. Én nagyon kevés jó megoldást látok, pl. főnökömék akik 30-as éveikre olyan egzisztenciát teremtettek ami irigylésre méltó, vállalkozásokat működtetnek, de rengeteg szabadidejük is maradt, rengeteg időt fordítanak egymásra és gyermekükre miközben külön jövedelmük/egzisztenciájuk is van. Válás esetén marad mindenkinek bőven, pénz, ingatlan, jövedelem. De ez nagyon ritka...
2017. jún. 23. 14:55
 23/24 anonim ***** válasza:
egyik volt osztálytársnőmnek 5 gyereke van, életében alig dolgozott, azóta pedig nagyon felgyorsult a világ. Mi lenne, ha hirtelen magát kellene eltartania, nem tudom. Nagyon nehéz lenne bekapcsolódni 4
2017. jún. 24. 00:05
 24/24 anonim ***** válasza:

hát ez elszállt.

tehát nehéz lenne bekapcsolódni mondjuk 40 esetleg 50 fölött a munkába, ha az ember főzésen, takarításon kívül semmit sem csinált a jól kereső férje mellett.

Az, hogy angolul tárgyalóképesen tudjon az ember, normál munkahelyen már teljesen alap. erre jön még nem tudom hány program ismerete és még X db felsőfokú nyelvtudás, és akkor is még a vállalati ranglétra alján van az ember. Arról nem is beszélve, hogy dolgozni kell, mint a motolla.

Hogy lehet felvenni a versenyt olyannak, aki akkor ment el szülni, mikor még jóformán internet is alig volt, szerintem sehogy. És csak reménykedni lehet, hogy ha szerencséje van, akkor nem is kell. De azért jobb viszonylag biztosabb lábakon állni.

2017. jún. 24. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!