Ez csak rájuk tartozik, nem? Most miért nem elfogadott?
Egyik kollégámmal beszélgettünk, hogy ő kijelentette párjának, hogy csak annyi a dolga, hogy rendezze a háztartást, dolgoznia nem kell. (De persze legyen minden rendben, ami ilyenkor elvárható.) Ők ezt ketten megbeszélték. Viszont mesélte, hogy a testvére teljesen ki van akadva ezen, és állandóan csak idegesíti, hogy miért csinálja ezt.
Én úgy vagyok vele, ha megtehetik miért ne. Régen ez nem volt probléma, akkor ez most miért oly megbotránkoztató?
Saját példa :)
Én egy eltartott asszony vagyok :)
Nem kell megalázkodnom,nem kell pitiznem,sem behódolnom a fentebb említett dolgokért :)
Nekünk így jó. :)
Így alakítottuk ki az életünket !
Egy gyermekünk van, de ő már szinte felnőtt !
És pont a napokban ő mondta ezt, anya én is így szeretném majd,hogy a feleségemnek ne kelljen dolgoznia hanem otthon nevelje a gyerekeket és vezesse a háztartást :)
Van kinél ez a természetes .
Mindenki úgy éljen ahogy neki jó :)
Igen, kedves utolsó!
Gyereknevelés szempontjából a mai világban nem utolsó szempont, ha az a gyermek normális nevelést kap. Persze, nem azt mondom, hogy a dolgozó szülők nem foglalkoznak annyit a gyerekkel. De manapság egyre nehezebb megoldani. Igazából ez is a két félen múlik. Valaki régimódi. És sok szülő inkább bele megy abba, amivel gyermeke nyaggatja csak már azért is, hogy egy kis nyugta legyen. De a mai fiatalságot elnézve ez nem épp célra vezető. Milyen felnőttek lesznek.
Anyósomék megoldják, náluk a feleség kap egy fix "fizetést" havonta, és nincs számon kérve rajta, hogy mire költi, nem kell pitiznie.
Mi is beszélgettünk már erről a párommal, bár mi azt beszéltük, hogy én azért 4 órában legalább elmennék dolgozni, a maradék 4 óra bőven elég, hogy minden tip-top legyen... és akkor az esténk, hétvégénk teljesen szabad, nekem van bevételem, tapasztalat, nyugdíj, stb. Nekünk ez lenne teljesen ideális.
Másnak meg más.
Soha nem fogom megérteni, hogy lehet felháborodni olyan dolgon, amivel senki nem árt senkinek. Ha elválnak, vagy bármi beüt, akkor majd neki rossz lesz, aztán kész. Megoldják.
Cselekvőképes felnőtt ember azt kezd az életével, amit akar, amíg mást nem ér kár miatta.
amúgy, akinek nincs munkája, az szinte törvényenkívüli.
Az nem ugyanaz, ha valaki befizeti azt a havi 7-8 ezer forintot a tb-be, mint ha rendes munkavállalói társadalombiztosítása lenne. nem jár gyes, nyugdíj, és ki tudja még, mi.
arról nem is beszélve, hogy így megreked a nő egy egyszerű szinten, nem tanul, nem fejlődik. egyetlen társasága a férje, nem érik kihívások, nem kell megküzdenie semmivel. Nem fejlődik a személyisége úgy, mint másoknak.
Nem mondom, én sem szívesen dolgozok napi 8 órát. De napi négyet, vagy heti 2-3 napot azért mindenképpen dolgoznék valahol, akár még önkéntesen is, csak hogy legyen életem.
Ismerek ilyen nőt férje ezt mondta neki hogy nevelje a gyerekeket csak és háztartást legyen tipp topp 6 évig birta utána meggyözte férjét hagy nyithason válalkozást most azt csinálja.
Én sem birnám ezt és bizony ottvan az ha egyedül marad miből él meg ? Szeretek hasznos lenni hasznos munkát csinálni nem otthoni személyzet lenni.
...és -ezen az oldalon- még a szegény, egész nap csak a se. gét meresztő, tv-ző és fészbúkozó nőt kell sajnálni, mert sikerült rávennie a pasasát, hogy eltartsa.
Cserében kitakarít és kajával várja.
Na de akkor mi van azokkal a nőkkel, akik ezt munka mellett is könnyedén megteszik, és napi 8 óra munka mellett is ragyog az otthonuk?!
Ők nem a férjük kihasználásával ragozzák a semmit, mert nekik van életük, van jövőképük, és van önérzetük.
Férfiként írom, hogy sohasem tartanék el egyetlen nőt sem. (Kivéve ha időközben megbetegedett.)
Ha ilyen elképzelései lennének egy nőnek, hogy ő eltakarítgat majd otthon, míg én dolgozom és eltartom, akkor közölném vele, hogy jóval "gazdaságosabb" számomra, ha nősülés helyett inkább felveszek egy takarítónőt.
Arról nem is beszélve, hogy egy takarítónőtől bármikor meg lehet válni, és ilyenkor nem viszi el a fele vagyont magával.
(Lehet lepontozni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!