Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy ha én megszervezem a doktori címet, akkor azt a férjem is felveheti?
Én nem hallottam olyanról, hogy a pasi felvette (felvehette) volna a felesége doktori címét. Ez csak az asszonyneveknél van.
Pl. férj neve (aki doktor) Dr. Szabó Kálmán
Ekkor feleség neve: Dr. Szabó Kálmánné
Ha a feleség a doktor, a férj nem: Szabó Kálmánné dr.
Ha mindketten doktorok: Dr. Szabó Kálmánné dr.
Ha csak a feleség doktor, szerintem a férj nem lehet az.
Az unokatesóm 2 és fél éve nősült, a felesége doktor, a férj is szerette volna a doktori címet viselni, bármilyen név-variációba belement volna, de nem engedélyezték.
De ha ti tudtok törvényt rá, hogy felveheti, írjátok meg, és elküldöm neki (benne lenne a név-változtatásban)
A 11:03-ashoz még annyit hozzáfűznék, hogy Ízy is viselheti a feleség:
Dr Szabóné Fehér Erzsébet,
vagy ha a feleség is doktor:
Dr Szabóné Dr Fehér Erzsébet
(ilyet ismertem is)
Csak olyan variációban lehet viselni a házastárs dr-ját, ahonnan egyértelműen kiderül, h ki is a dr valójában. Tehát nőknél:
Dr. Szabó Kálmánné
Dr. Szabóné Kiss Róza
Férfiaknál ilyen lehetőségek nincsenek. Felveheted a feleséged vezetéknevét, de a dr nem jár hozzá. Szerezz Te is dr-t magadnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!