A gyerekem felveheti az apja nevét?
"feleslegnek tartjuk hogy egy papír kössön össze"
A házasság ennél sokkal többről szól, és ha ezt nem látod, akkor csak sajnálni tudlak.
A másik: annak, hogy élettársi kapcsolatban lévő emberek szétmenjenek sokkal nagyobb az esélye, mint a válásnak. Az a "papír" még mindig olyan kötőerő, ami segít átlendülni a hullámvölgyeken.
Apasági nyilatkozattal lehetséges.
Érdekes tudni, hogy aki férjnél van, annak a gyermekét úgy vélelmezik, hogy a férjtől született.
Az egyik ismerősöm például gyereket csinált egy férjes asszonynak, amikor együtt éltek. A nő aztán visszaköltözött a férjéhez. Az ismerősöm meg most aztán pereskedik a gyerekért egy jó ideje, mert a férj is az övének akarja.
Egyébként, én semmiképpen nem lennék olyan férjjel, aki nem akar elvenni. A házasság egy elköteleződést jelent. Azt, hogy őt akarom, és ezzel lemondok mindenki másról. Döntést hoztam, és nem adom fel vele kapcsolatban minden kis összezörrenéskor, hanem keresem vele a konszenzust.
Érett ember mer elköteleződni.
A gyermek pedig akkor érzi magát biztonságban, ha az anya megkapja az érzelmi biztonságot. A szülők erős köteléke a gyerek jó fejlődésének biztosítéka.
Ha ezt nem így látod, akkor most lepontozhatsz engem, ahelyett, hogy mélyen önmagadba néznél, és be merjed vallani önmagad előtt, hogy félsz az elköteleződéstől.
14:19: akkor ezzel azt mondod, hogy van aki együtt marad, csak mert van egy papír és macerásabb lenne a válás... értem, nagyon romantikus elképzeléseid vannak egy kapcsolatról:D
a kérdezőnek igaza van, ha a kapcsolat jó teljesen mindegy h házasok-e.
bocsi az off-ért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!