Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A gyerekem felveheti az apja...

A gyerekem felveheti az apja nevét?

Figyelt kérdés
Nem akarunk összeházasodni a párommal, mert feleslegnek tartjuk hogy egy papír kössön össze, nekünk elég a szerelem. de gyereket szeretnénk, ha nem férjem csak "pasim" az illető akkor a gyerek felveheti a nevét?
2010. szept. 30. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:
anyakönyvvezető előtt kell apasági nyilatkozatot tenni
2010. szept. 30. 13:53
 2/8 anonim ***** válasza:
igen felveheti, de az apának nyilatkozatot kell adnia róla.
2010. szept. 30. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:

"feleslegnek tartjuk hogy egy papír kössön össze"

A házasság ennél sokkal többről szól, és ha ezt nem látod, akkor csak sajnálni tudlak.

A másik: annak, hogy élettársi kapcsolatban lévő emberek szétmenjenek sokkal nagyobb az esélye, mint a válásnak. Az a "papír" még mindig olyan kötőerő, ami segít átlendülni a hullámvölgyeken.

2010. szept. 30. 14:19
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Apasági nyilatkozattal lehetséges.

Érdekes tudni, hogy aki férjnél van, annak a gyermekét úgy vélelmezik, hogy a férjtől született.

Az egyik ismerősöm például gyereket csinált egy férjes asszonynak, amikor együtt éltek. A nő aztán visszaköltözött a férjéhez. Az ismerősöm meg most aztán pereskedik a gyerekért egy jó ideje, mert a férj is az övének akarja.

Egyébként, én semmiképpen nem lennék olyan férjjel, aki nem akar elvenni. A házasság egy elköteleződést jelent. Azt, hogy őt akarom, és ezzel lemondok mindenki másról. Döntést hoztam, és nem adom fel vele kapcsolatban minden kis összezörrenéskor, hanem keresem vele a konszenzust.

Érett ember mer elköteleződni.

A gyermek pedig akkor érzi magát biztonságban, ha az anya megkapja az érzelmi biztonságot. A szülők erős köteléke a gyerek jó fejlődésének biztosítéka.

Ha ezt nem így látod, akkor most lepontozhatsz engem, ahelyett, hogy mélyen önmagadba néznél, és be merjed vallani önmagad előtt, hogy félsz az elköteleződéstől.

2010. szept. 30. 14:45
 5/8 anonim ***** válasza:

14:19: akkor ezzel azt mondod, hogy van aki együtt marad, csak mert van egy papír és macerásabb lenne a válás... értem, nagyon romantikus elképzeléseid vannak egy kapcsolatról:D

a kérdezőnek igaza van, ha a kapcsolat jó teljesen mindegy h házasok-e.

bocsi az off-ért

2010. szept. 30. 16:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Előző: én csak a statisztikákat ismertettem. És igen, sokan inkább nekifutnak mégegyszer, és rendbehozzák a kapcsolatukat, mint hogy elváljanak. Ez olyan nagy baj?
2010. szept. 30. 16:40
 7/8 anonim ***** válasza:
bajnak nem baj. csak én nem hiszek abban hogy helyre lehet hozni azt a kapcsolatot ami elromlott. persze nyilván mások vagyunk.
2010. szept. 30. 18:34
 8/8 A kérdező kommentje:
nem romlott el, egyszerűen nem hiszük hogy egy papírnak kell öszekötnie minket. csak annyi rá van írva hogy ez meg ez házastársak. de minek? ettől még együtt lakhatunk és nekem mind1 hogy a leánykori nevem van vagy xy-né nekem jó a rendes nevem is. meg egyéb okokból sem akarunk. csak egy fedél alatt lakni ameddig lehet ennyi. + a gyerek amiről a kérdés lényege szól
2010. szept. 30. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!