Nektek hogy esne, ha a párotok nem akarná felvenni a neveteket házasságkötéskor?
Nem tudom, hogy felvegyem-e a párom nevét. Egyrészt az van bennem, hogy igen, mert onnantól "egyek vagyunk", jelezze a világnak, hogy ő a férjem. Azonban mikor felvetettem, hogy ez úgy lenne az igazi, hogy ő is felvenné az enyémet, erősen tiltakozott. Akkor most nekem miért kellene felvennem az övét? Férjek, ti felvennétek a párotok nevét? Van itt olyan aki felvette? Illetve van itt olyan aki nem vette föl a férje nevét? Ha igen, mi volt az oka egyik es másik esetben is?
A névfelvételt úgy gondolnám, hogy pl "kovács-tóth xy".
"Nincs olyan pár, akik mindenben egyetértenek, a lényeg a megbeszélésben van"
Egyetértek.
Azt hogy erőszakoskodsz onnan vettem, hogy azt hittem a háta mögött beszéled ki az éterbe, idegenekkel, hogy "erősen tiltakozik" a torz eszmédtől.
De belátom tévedtem, hisz nyilván ezt a kérdést is megmutatod neki és egyetértésben beszélgettek.
Hogy a rokonok, a többiek, az ismeretlen gyakorizók mit szólnak, teljesen századrangú- a ti kettőtök egyetértése a fontos, annak van minden kérdésben prioritása.
Én nem fogom felvenni a párom nevét. Megbeszéltük, őt sem zavarta.
Amúgy alapvetően szépnek tartom ezt a "már együvé tartozunk" szentimentalitást, de akkor tartanám tényleg igazságosnak, ha mindkét fél felvenné a másik nevét valamilyen formában. Mert az nekem nem együvé tartozás, hogy a nő szabaduljon meg a nevétől, a férfi meg nem.
Így marad az, hogy megtartom a nevem... amúgy is hozzátartozik az identitásomhoz, és nem attól fogunk jobban / jobb házaspár lenni, hogy passzol a nevünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!