Nektek hogy esne, ha a párotok nem akarná felvenni a neveteket házasságkötéskor?
Nem tudom, hogy felvegyem-e a párom nevét. Egyrészt az van bennem, hogy igen, mert onnantól "egyek vagyunk", jelezze a világnak, hogy ő a férjem. Azonban mikor felvetettem, hogy ez úgy lenne az igazi, hogy ő is felvenné az enyémet, erősen tiltakozott. Akkor most nekem miért kellene felvennem az övét? Férjek, ti felvennétek a párotok nevét? Van itt olyan aki felvette? Illetve van itt olyan aki nem vette föl a férje nevét? Ha igen, mi volt az oka egyik es másik esetben is?
A névfelvételt úgy gondolnám, hogy pl "kovács-tóth xy".
"a nő a házasság után csak "feleség", a férfi meg mintha mi sem történt volna "23
Nahát ez butaság cicus, nem "csak" hanem a hű társ pontosan a fele a teljes Embernek, az nem "csak",az 50%. Ugye valamikor egy volt, ami ketté lett vágva (seccare -kettémetszésből ered a sex szó) - Platón ír erről- azóta is keresi az ember az életben a másik felét -hogy eggyé váljon vele. Más szóval Jin-jang, ha így érthetőbb, egy kör.
A férfi meg nem "mintha mi sem történt volna", keservesen siratja legényéletét a búcsún.
bocs 32, fáradt vagyok
egy elérhető forrás:
Eredet [szex < mai magyar: szex < angol: sex < latin: sexus (biológiai nem) < secus (kettéválasztott) < seco (vág)]
Kedves 31-es, hagy ne mondjam, hogy melyik felmenődnek mondd, hogy cicus ;)
Másrészt igen, ez volna a lényeg, hogy két ember 50-50%ban része a kapcsolatuknak és az életüknek....akkor gyakorlatilag az volna a normális, ha mindkettő felveszi a másik nevét, nem? -már ha az alaptémánál maradok. Egyébként meg, miért gondolja bárki, hogy egy férfi siratja a legényéletét, ezzel szemben egy nő élete meg boldogtalan, céltalan lézengés, míg valamelyik teremtés koronája meg nem szánja, és a nevére veszi? :D
A házasság sem kötelező, lehet agglegény meg vénlány bárki, aki siratja a hajadonságát/nőtlenségét?
"Másrészt igen, ez volna a lényeg, hogy két ember 50-50%ban része a kapcsolatuknak és az életüknek....akkor gyakorlatilag az volna a normális, ha mindkettő felveszi a másik nevét, nem? "
Nem. Egyrészt, mert a nevednek semmi köze a házassághoz, pláne nem ahhoz, hogy egyenrangúak vagytok-e vagy sem. Másrészt az lenne a normális, ha elfogadnád a párod döntését. Az iskolaválasztás is így jött ide, ha nem értetted. Majd ha akkor is 2 külön iskolát akartok, kivered a hisztit, és jössz ide igazoltatni magadat vagy esetleg hajlandó leszel felnőtt módjára kompromisszumot kötni? (Nem, a kompromisszum nem az, hogy te is, ő is felveszitek a másik nevét. Ez jelen esetben csakis a te akaratod. Az meg nem kompromisszum.)
"akkor gyakorlatilag az volna a normális, ha mindkettő felveszi a másik nevét, nem?"
De nem ám. Mert mint azt már mondtam nem egyformák, a férfi és a nő, hanem egyenlőek. Egyébként meg ez a férfi ez eseteben NEM akarja felvenni, " erősen tiltakozott" - nem értem mi a probléma? Erőszakoskodni akarsz vele? Rá akarod erőltetni a téveszmédet? Kereshetsz máris jó válóperes ügyvédet, mert ezt egyetlen normális ember nem viseli el. Te nem veszed fel - azt elfogadta, nem? Hagyd, hogy az ő nevén ő döntsön, legyen béke köztetek, az a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!