Nektek hogy esne, ha a párotok nem akarná felvenni a neveteket házasságkötéskor?
Nem tudom, hogy felvegyem-e a párom nevét. Egyrészt az van bennem, hogy igen, mert onnantól "egyek vagyunk", jelezze a világnak, hogy ő a férjem. Azonban mikor felvetettem, hogy ez úgy lenne az igazi, hogy ő is felvenné az enyémet, erősen tiltakozott. Akkor most nekem miért kellene felvennem az övét? Férjek, ti felvennétek a párotok nevét? Van itt olyan aki felvette? Illetve van itt olyan aki nem vette föl a férje nevét? Ha igen, mi volt az oka egyik es másik esetben is?
A névfelvételt úgy gondolnám, hogy pl "kovács-tóth xy".
Nekem az a szimpatikus, ha mindenki megtartja a nevét.
21/F
Nálunk a párom megtartotta a nevét. Fel akartuk venni egymásét, csak túl sok macera lett volna a papírok intézése. Egymásra néztünk, vállat vontunk és nem tettük meg.
A gyerekek viszont mindkettőnk vezetéknevét megkapták kötőjellel
Szia!
Nálunk "speciális" helyzet volt, így én is felvettem a férjem nevét és ő is az enyémet.
Történelmi, ritka vezetéknevem van, viszont a családban 2-en vagyunk lányok. Nem szerettük volna, hoy a név "kihaljon", ezért az lett a megoldás, hogy a férjem felveszi az én nevem, nekem evidens volt, hogy én meg az övét. A gyerek meg kapja mindkettőt, így az én vezetéknevem is tovább él.
Nalunk a ferjem vette fel az en vezetek nevemet :-D
Az enyem ritka ... Az ove tucat es amugyszem szerette
Termeszetesen a keresztnev maradt
Hat a csalad es a baratok maig rohognek azon h a ferjemnek van leanykori neve nem nekem :-D
"Nem tudom, hogy felvegyem-e a párom nevét. Egyrészt az van bennem, hogy igen, mert onnantól "egyek vagyunk", jelezze a világnak, hogy ő a férjem. Azonban mikor felvetettem, hogy ez úgy lenne az igazi, hogy ő is felvenné az enyémet, erősen tiltakozott."
Na ez az. Ha te felveszed az ő nevét, ő meg nem akarja a tiédet, azzal nem azt jelzed, hogy egyek vagyok, hanem hogy te az övé lettél, ő viszont nem lett a tiéd. Vagy hogy te hasonultál hozzá, ő meg nem hozzád. Ez így elég egyoldalú dolog. Én tuti nem mennék bele.
Amúgy meg az "eggyéválás" jelzésére találták ki a gyűrűt. Azzal jelzed mások számára, hogy házas vagy, nem pedig a neveddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!