Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek hogy esne, ha a párotok...

Nektek hogy esne, ha a párotok nem akarná felvenni a neveteket házasságkötéskor?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy felvegyem-e a párom nevét. Egyrészt az van bennem, hogy igen, mert onnantól "egyek vagyunk", jelezze a világnak, hogy ő a férjem. Azonban mikor felvetettem, hogy ez úgy lenne az igazi, hogy ő is felvenné az enyémet, erősen tiltakozott. Akkor most nekem miért kellene felvennem az övét? Férjek, ti felvennétek a párotok nevét? Van itt olyan aki felvette? Illetve van itt olyan aki nem vette föl a férje nevét? Ha igen, mi volt az oka egyik es másik esetben is?

A névfelvételt úgy gondolnám, hogy pl "kovács-tóth xy".

2017. jún. 16. 19:55
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenféle névfelvétel felesleges, úgy, ahogy van. Sosem értettem, hogy miért "kell" házasságkor nevet változtatni, és ezt a mai napig nem értem. Persze, ha valaki akarja, akkor hajrá, de örülök, hogy ma már nem kötelezőjellegű a dolog.
2017. jún. 16. 20:55
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem érdekel, hogy mit csinál a párom a nevével, vagy az enyémmel. Legalábbis addig, amíg ki nem derül, hogy felszínes, kicsinyes, kompromisszumra nem hajlandó, mások érzéseit, döntését nem veszi figyelembe. Pl. a te esetedben: te gondolkozol rajta, hát gondolkozzál. A párod megmondta, hogy nem, akkor ezt meg fogadd el! Ha már ebből ekkora problémát csinálsz, mi lesz veletek, ha a gyereknek iskolát kell választani?
2017. jún. 16. 21:16
 13/46 anonim ***** válasza:
90%
En speciel nagyon konzervativ, regimodi vagyok ebben es biztos, hogy -ne leszek majd, de a XXI. szazadban ez mar nem szentiras. Mindenki csinalja ugy, ahogy neki tetszik, ha te inkabb megtartanad a sajat nevedet, az is teljesen normalis. Viszont ne is vard el a parodtol, hogy o folvegye a tiedet, plane, hogy a ferfiak koreben ez nem tul megszokott. Akkor is mukodhet jol egy hazassag, ha a felek nem valtoztatnak nevet.
2017. jún. 16. 21:32
 14/46 anonim ***** válasza:
76%

Nekem az a szimpatikus, ha mindenki megtartja a nevét.

21/F

2017. jún. 16. 21:34
 15/46 acelsziv ***** válasza:
92%

Nálunk a párom megtartotta a nevét. Fel akartuk venni egymásét, csak túl sok macera lett volna a papírok intézése. Egymásra néztünk, vállat vontunk és nem tettük meg.

A gyerekek viszont mindkettőnk vezetéknevét megkapták kötőjellel

2017. jún. 16. 21:42
 16/46 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Nálunk "speciális" helyzet volt, így én is felvettem a férjem nevét és ő is az enyémet.

Történelmi, ritka vezetéknevem van, viszont a családban 2-en vagyunk lányok. Nem szerettük volna, hoy a név "kihaljon", ezért az lett a megoldás, hogy a férjem felveszi az én nevem, nekem evidens volt, hogy én meg az övét. A gyerek meg kapja mindkettőt, így az én vezetéknevem is tovább él.

2017. jún. 16. 22:39
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
Az én kedves nejem pedig nem akart -né lenni. Engem pont nem érdekelt ez a név dolog, ő neve olyanra csinálja amilyenre akarja. Azért vette fel végül az én vezetéknevem mert rövidebb volt mint az övé:)
2017. jún. 16. 23:08
 18/46 anonim ***** válasza:
54%
nekem jól esne.
2017. jún. 16. 23:18
 19/46 anonim ***** válasza:
43%

Nalunk a ferjem vette fel az en vezetek nevemet :-D

Az enyem ritka ... Az ove tucat es amugyszem szerette

Termeszetesen a keresztnev maradt

Hat a csalad es a baratok maig rohognek azon h a ferjemnek van leanykori neve nem nekem :-D

2017. jún. 17. 05:04
 20/46 anonim ***** válasza:
66%

"Nem tudom, hogy felvegyem-e a párom nevét. Egyrészt az van bennem, hogy igen, mert onnantól "egyek vagyunk", jelezze a világnak, hogy ő a férjem. Azonban mikor felvetettem, hogy ez úgy lenne az igazi, hogy ő is felvenné az enyémet, erősen tiltakozott."

Na ez az. Ha te felveszed az ő nevét, ő meg nem akarja a tiédet, azzal nem azt jelzed, hogy egyek vagyok, hanem hogy te az övé lettél, ő viszont nem lett a tiéd. Vagy hogy te hasonultál hozzá, ő meg nem hozzád. Ez így elég egyoldalú dolog. Én tuti nem mennék bele.

Amúgy meg az "eggyéválás" jelzésére találták ki a gyűrűt. Azzal jelzed mások számára, hogy házas vagy, nem pedig a neveddel.

2017. jún. 17. 06:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!