Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megőrülök itthon! Mit csinálja...

Megőrülök itthon! Mit csináljak? 16/L

Figyelt kérdés

Nem lesz rövid amit írok, ezért előre is köszönöm annak aki végigolvassa és esetleg tanácsot is ad!

Itthon nagyon-nagyon rossz a helyzet!

Anyagi gondok, ugatás, hülye rokonok állandó pletykázása...

Idegileg nem kicsit vagyok ki... otthon hetente (van hogy egy héten többször is) állandóan ugatás van a pénz miatt, amibe én nem igazán tudok beleszólni mert még elég kicsi vagyok hozzá. Ha már ugatás, akkor mindenképp fel kell hozni (ez már viszont engem nem kicsit érint) hogy a hülye rokonaink - nem tudom más szóval mondani - azt pletykázzák rólam hogy csavargok. Szerintem ehhez eleve semmi közük nincs, de amúgy sem szoktam csavarogni. Az viszont tény, hogy szó szerint utálok itthon lenni, ezért valóban leszoktam heti 1-2x lépni a barátomhoz, (róla csak anyum tud) mert addig se a hülyeségeket hallom itthon.

Hárman lakunk egyébként: anyum, én, és az egyik (pont a leghülyébb) tesója.

Apummal nem tartom a kapcsolatot jelenleg, mert nem jöttünk ki túl jól.

Jelenleg a sulival is komoly gondjaim vannak, nem jártam be, mert kicsit depressziós vagyok, és nem érzem jól magam a velem egykorúakkal. Ezért most pszichológushoz járok, akinek képtelen vagyok beszélni a gondjaimról pedig nagyon jól esne néha ha valaki meghallgatna... Többször megfordult a fejemben az öngyilkosság gondolata, de nincs bátorságom, és nem is akarok az lenni, de ha sokáig ez az állapot lesz itthon lehet hogy hülyeséget fogok csinálni, mert egyre nehezebben bírom idegileg... Anyum mindig mondja hogy elköltözünk stb, de ebből tudom jól hogy úgysem lesz semmi. Nem mer igazából lépni, mert már bocsánat hogy ezt mondom de ha van esze régen elmegy/elmegyünk innen. Mindig mondja hogy nem bírja ami itt van, és kegyetlenül sajnálom, mert lássuk be ez így tényleg nem élet... de én még magamtól nem tudok lépni a korom miatt, ha idősebb lennék már réges régen új életet kezdtem volna. Én innen menekülni akarok!

Nem akarok így élni, unom az állandó ugatást. A rokonokkal erősen gondolkozom rajta hogy összeveszek, mert belőlük is totál elegem van! Igazából mindenből és mindenkiből... esküszöm csak a barátom miatt bírom még, mert ő minden "boldogságom" ha lehet így mondani. Miatta érzem úgy, hogy kikell bírnom... Higyjétek el, hogy tényleg nem jó így élni... én egy nyugodt életet akarok, nem ezt... tudom hogy ti megoldani nem tudjátok ezt a problémát, de ha esetleg nekem tudnátok valami jó tanácsot adni hogy bírjam ki, azt nagyon megköszönném!

Ti mit csinálnátok? Esetleg mit csináljak anyummal? Komolyan mondom még dolgoznék is, csak ne így éljek!

Mielőtt bárki belémkötne, a kérdésem nem kamu! Kérem a hülye válaszokat ne itt! Köszönöm!

2017. jún. 7. 22:26
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
A barátod hány éves? Nem veled egykorú?
2017. jún. 8. 10:03
 22/31 anonim ***** válasza:

Őszintén nem értem,hogy mi a gondod.Van egy szerető anyukád,aki mindent megtesz,hogy eltartsa a hátsódat.Van egy barátod,aki miatt boldog vagy.Menj el diákmunkázni,addig is nem kell otthon lenned+pénzt is keresel,amivel tudod anyukádat támogatni.Tudom,nem könnyű,de ha ennyire zavar a dolog,akkor tegyél is érte.

Veled egykorú vagyok és nálunk is megy napi szinten az ordibálás.Anya nem komplett,veszekszik,apa mérges lesz,elkezdenek ordítozni,apa megtépi anyát(nem mindig,de már többször előfordult),anya sír,húgom sír...

Látnád a családomat nyáron utazás közben,főleg vezetés közben.Olyankor mindig vitáznak,van hogy apa meg ordít,hogy:

-Ha nem fogod be,nekimegyek egy fának !!!

Sajnos egyik szülőm sem komplett.Kiskoromban vertek is,kb.12 éves korom óta meg szavakkal bántalmaznak.Anya fenyeget legtöbbször.Tatám szülinapján húgom miatt (kis sz@rkeverő,teljesen el van kényeztetve)anya azt ordította,hogy agyonüt meg hogy beveri az orromat,jó nagy pofon kéne neki...és ezt pusztán azért,mert mondtam húgomnak,hogy mossa az arcát és akkor talán nem jönnek elő a pattanások meg a mitesszerek (11 éves!!!).

Nem azért írtam le ezeket,hogy sajnáltassam magam,hanem hogy megmutassam,hogy lehetne rosszabb életed is.

Azt javaslom,hogy bírd ki még 2 évig,aztán elköltözöl,ha ennyire zavar.

Veszekedésnél elvonulsz a szobádba,magadra csukod az ajtót,fel a fejhallgatót és mehet a zene.

Nincs esetleg más rokonotok,akivel összetudnátok költözni ?Esetleg ismerős,vagy anyud egyik barátja ?

2017. jún. 8. 10:28
 23/31 anonim ***** válasza:
59%

Kedves kérdező. 'Ha gondolod írj üzit, hasonló szituba voltam évekkel ezelőtt amiböl sikerült kitorni.

Adnék pár tanácsot.

23/L

2017. jún. 8. 11:52
 24/31 anonim ***** válasza:
Esetleg az nem opció hogy átmenj másik suliba és kollégista legyél? Ott rá vagy kényszerítve a tanulásra, és a hét négy és fél napján nem kell otthon lenned. Duplán jól járnál vele. Ha olyan rosszul álltok anyagilag még kedvezményt is kaphatnál.
2017. jún. 8. 12:45
 25/31 anonim ***** válasza:
55%

"Nekem is szar volt otthon, folytonos lelkiterror, elmentem egyetemre, dolgoztam és most már kinn élek Svájcban ötször annyi fizuért, mint otthon - pedig nem a szakmámban dolgozom, hanem felszolgálóként. "

Azért tedd hozzá, hogy az az ötszörös fizetés milyen költségek mellett van. Svájcban a megélhetés nem annyi, mint Magyarországon. Sokkal drágább a lakhatás, a szolgáltatások, stb.

2017. jún. 8. 13:36
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki értette, hogy mire és hogyan értette az, aki kint van Svájcban, de mindegy..
2017. jún. 8. 21:36
 27/31 anonim ***** válasza:
55%

Amikor gimnazista voltam én sem szívesen jártam iskolába, mert néhány ember kivételével nagyon rosszindulatú, kötekedős osztálytársaim voltak.

Azt javaslom neked, hogy gondolj úgy az iskolára, hogy oda tanulni mész, nem az osztálytársaid miatt. Persze tudom, hogy jó ha az embernek vannak ott barátai, de ha úgy állsz hozzá, hogy fontos az ottani teljesítményed, és az hatással van a jövődre, sokkal könnyebb lesz nem foglalkozni a többiekkel.

Tanulj nyelveket önszorgalomból. Ne a házi befejezése legyen a fő cél, hanem hogy tényleg elsajátítsd azt a nyelvet. Ajánlom neked az italki.com-ot, ahol tudsz kommunikálni emberekkel a világ minden részéről. Nekem ez hasznos volt a nyelvtanulásban. Nézz videókat, filmeket idegennyelven. Szórakozva is lehet tanulni.

Most vagy fiatal, ezekre nagyon oda kell most figyelni! Ne hagyd, hogy idióta osztálytársak miatt ne legyél sikeres a suliban.

A rokonok megjegyzéseit hagyd figyelmen kívül. Ne agyalj rajtuk, mert annak annyi lesz a vége, hogy még órákat mérgelődsz rajta, de nem jutsz előrébb.

Ha mondtak valami negatív dolgot, tereld el a figyelmedet róla pozitív gondolatokkal, vagy foglald el magad valamivel, amit szeretsz.Az jó, hogy átmész a barátodhoz, de otthon is tudj találni valamit, amibe belemerülhetsz, szórakoztat (tanulás, olvasás, filmezés...akármi). Én ha feszült vagyok meditálni is szoktam, de a figyelem elterelése is szokott segíteni.

Ahogy a többiek említették nyáron vállalhatsz diákmunkát is, amivel elfoglalod magad, és még pénzt is kereshetsz.

Ha próbálsz ezekre a dolgokra koncentrálni, észrevenni a lehetőségeket, pozitív dolgokat, és igyekszel nem odafigyelni a megjegyzéseikre, akkor biztos vagyok benne, hogy jobban fogod érzeni magad. Ráadásul elmondhatod, hogy hasznosan töltötted el az idődet.

2017. jún. 18. 14:12
 28/31 anonim ***** válasza:

27-es, ez az italki.com fizetős, nem?

Úgy nézem, mintha csak tanárokkal lehetne kommunikálni vagy félreértettem valamit? A bemutató video nem jön be, a spanyolnál meg csak tanárokat láttam x dollárért.

2017. jún. 18. 14:21
 29/31 anonim ***** válasza:
28-as! Vannak ott tanárok, akik pénzért vállalnak oktatást. Ilyen fizetős szolgáltatást nem vettem igénybe, de beszéltem ott más tanulókkal, akik nyitottak segíteni másoknak ingyen is. Meg kell adnod, hogy milyen nyelveken beszélsz és milyen nyelveket szeretnél tanulni. Nekem sokan maguktól ajánlották fel segítségüket ingyen. Majd eldöntöttük, hogy hol folytatjuk a beszélgetést. Szereztem néhány barátot ott, akikkel írásban és videóhívással is kommunikálok.
2017. jún. 18. 22:12
 30/31 anonim ***** válasza:
OK, köszi :-)
2017. jún. 19. 04:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!