Esküvő helyett erre költenénk azt a rengeteg pénzt - most megy a hiszti. Ez tényleg olyan rossz?
A párommal házasság pártiak vagyunk, praktikus okokból is tervezünk összeházasodni. Természetesen mi is nagyon örülnénk egy csodaszép mennyegzőnek, mesés virágokkal, álomruhával stb. de olyan mocskosul drágának tartjuk, amit egyszerűen nem akarunk kifizetni egyetlen napra.
Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy ebből a pénzből elmegyünk 2 hónapra nyaralni, pihenős-kirándulós-kultúra megismerős utazást szerveztünk Ázsiába, több országba. Egy életre szóló élmény lesz és nem 10 óra hanem 60 nap. Tervezzük, hogy szépen kettesben összeházosodunk majd ott valahol, itthon meg tartunk egy nagyon kis létszámú koccintást a közeli szeretteinknek és barátainknak.
Szerintem zseniális, mind a ketten oda meg vissza vagyunk az ötlettől. Azt hittük nem fogunk különösebb ellenállásba ütközni, de itthon kitört a 10 felvonásos hattyú halála. Természetesne nem fogjuk megváltoztatni a tervünket mert ezek után már annyira se tudnánk jó szájízzel és szívből jövő örömmel végigcsinálni egy esküvőt itthon, de azért érdekelne mások véleménye.
TÉNYLEG annyira az ördögtől való az, hogy egy csillivilli esküvő helyett mi inkább 60 napot utaznánk más kultúrákat megismerve, kikapcsolódva, unokáknak mesélős élményeket átélve? :/
(Nem ők fizetik, nem volt semmi megszervezve amit le kellene mondani, nincs gyerek/kutya/cica akire vigyázni kell és mivel online vállalkozunk így a megélhetésünket sem érinti az út)
Most nagyon de nagyon megnyugodtam, hogy nem a mi készülékünkben van a hiba... :) Balira is megyünk, igen, az egyik hünapot ott szeretnénk eltölteni. Nem tudtam ezt a tengerparti esküvő dolgot, de úúúúristen ez remek hír! Zsibongok itt az izgatottságtól :D
Ezt nem fogom elcserélni Kati nénire és a visítozó 4 éves Pannikára... :D
Nagyon okosan csináljátok. Az esküvők általában a rokonoknak, ismerősöknek való megfelelésről szól. Ha nektek nem is, a szülőknek biztosan. És mivel a magyar rendkívül keményfejű ilyen ügyekben, az idősebbek gondolom tényleg tragédiaként élik meg ezt, hiszen a szomszédnak is volt nagy esküvője, nektek meg nem lesz? Hát mit gondolnak majd rólatok az emberek? Körülbelül ez zajlik le a fejekben.
Ne foglalkozzatok ezzel, az ázsiai út tényleg felejthetetlen lesz!
Sok boldogságot! :)
Remek ötlet!
Nekem az egyik unokatestvérem csinálta ezt. Csak utólag tudtuk meg, megmutatták a fényképeket. Meg nem sértődtem, az ő életük, az ő esküvőjük, de jó lett volna látni menyasszonyként. Emlékszem rá kisbabaként (elég nagy a korkülönbség), vigyáztam rá néha, kifejezetten sajnálom, hogy nem láthattam férjhez menni.
De: még csak nem is mondtam neki, amikor mutatta a képeket, csak gratuláltam.
Azt azonban szívből remélem, hogy a gyermekeim esküvőén ott lehetek.
Szerintem gáz.
Először mi is 2 tanusat akartunk, de nálunk is rosszul esett a családnak, hogy mièrt zárjuk ki őket ebből.
Nem kell csili vili dínom dánom, senki nem mondta!!
De a csaladtól, szülők,tesók, nagyik már ha jó a kapcsolat akkor mièrt sajnáljátok tőlük azt az egy esemènyt + egy ebèdet, vacsorát?
Mi is a szülőket, nagyszülőket, tesókat ès azok családját meghívtuk. 20an voltunk velünk együtt, egy èttermi vacsi volt.
Ruhát, cipőt, öltönyt, fodrászt, gyűrűt, sminket jobb esetben a 2 tanusra is megveszed, akkor komolyan egy vacsora árát sajnaljatok?
Mi 20 főre leves, sültes tálak, savanyúságy kenyèr, italok összesen fizettünk 75 ezret, plusz süti torta 25. 100 ezer ft... Ès kaptunk 700 ezer nászajándèkot, amiből elmegyünk nyaralni mi is.
Kecske is, káposzta is maradt...
A távoli rokonok hőzöngèse ne zavarjon, de ha szülők/tesók akkor jogos.
Úristen dehogy!
Bár a többség így gondolkozna!
Jó utat és szép élményeket kívánok! :) Biztos lesz :)
Azért majd légyszí írjál már ide beszámolót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!