Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Megéri feladni vagy sem?

Figyelt kérdés

Család vagyunk, van két kisgyerekünk. Albérletben lakunk Bp. belvárosában (igen jó környéken).

A lakás, ahol lakunk, a férjem főnökének a lakása, nem teljesen felújított, de nem is romos. (a szülei laktak itt, akik már nem élnek, tehát idős, de igényes emberekhez méltó a lakás állapota.).

Én a kicsivel vagyok itthon gyesen (másfél éves).

Több szempontból is jó ez a környék:

Egyrészt mert -ahogy írtam- belváros, minden nagyon közel esik, központ... a számban van a bolt, patika, ovi, játszótér, bkv.

A másik pedig anyukámék, akik kb 15 percre laknak, tehát, ha valami extrém helyzet adódik, tudnak segíteni vigyázni a gyerekekre, amit a jó kapcsolat miatt nagyon élveznek is.

Pár napja a férjem felvetette, hogy egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre és amúgyis elege van ebből a kiszolgáltatottságból (amit teljesen meg is értek), meg tudnánk oldani, hogy vegyünk saját házat; vidéken.

Ehhez fel kéne adni ezt az albéletet, mindent, amit itt kialakítottunk.

Sok a pro és a kontra is... Engem ami főleg visszahúz, az a gyerekorvos pl.. lehet, hogy viccesen hangzik, de mégis. (tündéri és bármikor számíthatok rá, ha szutyok idő van, kijön akár hozzánk, nem nekem kell a beteg gyerekkel buszozni-metrózni, stb).

És az én orvosaim, akik nagyon lelkiismeretesen összekapartak egy komolyabb betegségből. Vagy az ovi, ahova jár a nagyobbik... nagyon jó, az óvónőkkel is nagyon jó a kapcsolatunk, szeret is oviba járni.. meg a lányom barátai....

Viszont ott az érem másik oldala, hogy totálisan igaza van férjemnek, hogy az albérletre elmegy sok pénz, számolgattunk, ha visszaállok munkába nem sokkal lesz jobb a helyzet.

Anyuékat nem akarom ebbe beleavatni, mert tudom, hogy megszakadna a szívük, hogy akkor nem láthatják az unokákat ilyen gyakran, mint ahogy most.... és amúgyis testvérem külföldre költözése évekkel ezelőtt szintén nagy törés volt nekik, de mára ezt el tudták felejtni... -főleg köszönhetően az unokáknak-... és persze a lányomról nem is beszélve, hogy ő is imádja a nagyszüleit....

Egyszerűen nem tudom, hogy mi a jó döntés.

Kérlek írjatok érveket, ellenérveket, mindent, ami eszetekbe jut evvel kapcsolatban... mert teljesen tanácstaan vagyok...köszi! :(

2017. máj. 27. 07:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2017. máj. 27. 11:26
 12/14 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon sokféle és sokrétű családtámogatási rendszer van itthon. Járj utána és éljetek vele.

Akár a közelben is vehettek lakást. Még ha, mondjuk, az Örs vezér téren vennétek, akkor is fél óra alatt a metróval bent vagy a belvárosban.

Ha a férjed kertes házat akar, akkor vagy Újpesten, vagy Kispesten is vehettek állami segítséggel (ha még egy gyereket vállaltok, akkor még több segítséggel is), hiszen a város bármelyik pontjáról fél óra, míg beérsz a nagyszülőkhöz, orvoshoz, óvodába. Az orvos is szabadon választott, nem kell másikhoz igazolnotok.

2017. máj. 27. 15:05
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

"Mit tennétek a helyemben? Megéri feladni vagy sem?"

Senki nincs a "helyedben".

(kérdező)

A magam helyében Bp.en soha nem mennék albérletbe!!

Kétség kívül Pest-megyében lényegesen több a munka lehetőség, csak ezzel párhuzamosan a megélhetés is sokkal drágább (pl. albérlet) egyenlő a "Füstbe ment terv"-vel.

Sosem mennék Bp.-en albérletbe.

Tisztességtelenül és szabálytalanul - anyagiakban kizsigerlő a főbérlők zöme.

(nem)-Csodálkozom, hogy a hatóság nem tesz lépéseket ezen a téren.

Saját lakás után néznék.

Még ha hitel törlesztéssel is.

Előtte felkeresném a hivatalos Családi Szociális lehetőségeket.

Kormány rendeletben változott a család támogatási rendszer. Lakás és gyerek vállalásban.

Mert nem tudják vissza csalogatni a külföldre távozott értékes magyar állampolgárokat.

Pontosan ilyenekért, amik Veletek történnek.

Munka, megélhetés, család, lakhatás.

2017. máj. 27. 16:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindenem a kertes ház. Egy csepp patakvíz számomra többet jelent egy egész metropolisznál. Mégis 45 éves koromig vártam, amíg vidékre költöztem. Akkorra lettek önállóak a gyerekeim. Nektek sem tudok mást javasolni. A gyereknek nem szerencsés a vidéki élet. Kicsi korban ugyan nagyon jóm hogy sokat lehet kint, edződhet, erősödhet a játékoktól, de pár év, aztán minden programért (és itt nem a szórakozásra gondolok) utaznia kell. Este nem tud hazajutni, stb.

Szóval szerintem várjatok még ezzel.

2017. máj. 28. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!