Mit tegyek? Szüleimnek 50. házassági évfordulójuk lesz, anyám nagyon szeretné, ha minden gyereke ott lenne. Több mint ezer km távolságra lakunk. Nagyon drága az út, és szabadságom sincs annyi.
Ráadásul szerintem a házassági évforduló intim ünnep. Vigye el apám anyámat egy wellness hétvégére vagy ilyesmi.Ráadásul apám 70.születésnapja lesz előtte egy hónappal,ez alkalommal befizettük őket egy 3napos két személyes ,ellátást is tartalmazó pihenésre,közel hozzájuk,hogy ne kelljen sokat utazniuk,egy felkapott helyen. Anyám nem engedte,hogy apám elfogadja ezt az ajándékot,mert ő ragaszkodik ahhoz,hogy az évfordulóra menjünk. Nincs szabadságom rá!
Egy hónapja meglátogattuk őket,gyerekekkel anyám veszekedett ok nélkül,mintha direkt izzította volna a hangulatot.
Nehéz kérdés. Ha csak a pénz a probléma, akkor csináljátok azt, hogy oké anyu-apu hazamegyünk, de a wellness hétvégét már nem tudjuk állni. Ezt azért gondolom megértik. Vagy legalább is az én szüleim mindig megértik,ha valamire nincs pénzünk.
Ha szabadságod már nincs, akkor max. elmehetsz két napra táppénzre. Én a helyedben hazajönnék. Ha meg tudjátok kint oldani a gyerekfelügyeletet, akkor hagyjátok "otthon" őket. Két napra lehet, hogy nem éri meg rángatni a gyerekeket!
Beszeld meg a testvereiddel,hogy mikor tudtok mindannyian ott lenni es unnepeljetek akkor.
Esetleg menj egyedul,az olcsobb.
Ne arra gondolj,hogy milyen kellemetlen tud lenni az anyukad,hanem hogy milyen oromet okozna a jelenleted a szuleidnek egy ilyen fontos alkalommal.
Szerintem illene megtisztelni a szüleidet egy ilyen nagy alkalomkor azzal, hogy ott van a családjuk, a szeretteik osztoznak az örömben, önneplésben.
De ezt neked kell eldöntened.
A szabadságot nem is értem, még a fél év se telt el és már nincs 1-2 napod? Ilyen önnepük sose lesz többet...
De ezt tényleg te tudod, hogy "megérdemlik-e".
Kicsit nekem az jutott eszembe, hogy majd a temetésére se mész el, mert nincs szabid és különben se volt olyan jó anya? Már elnézést a képért, de kb. ez olyan nekem.
Csak mert inkább életében jelezd a tsizteletet feléjük, amiért megszült és felneveltek téged... Szerintem...
Megsertodtel azon,hogy nem tetszett a szuletesnapi ajandekod.Talan meg kellett volna tudakolni elotte,hogy kedvukre lenne-e wellnessezes? Igy nem veszett volna karba a penzed.Ezert nem neheztelhetsz rajuk.
Olyan erzesem van,mintha az itteni valaszokbol varnad a sajat dontesednek a jovahagyasat.
Ja igen,természetesen mivel életében is látogatjuk,a temetésére is el fogunk menni. Részemről ha mást is látnak egyesek bele,mindent elkövetek a jó kapcsolatért.
Én próbáltam szervezni tesóimmal másik időpontot,de mivel 70. szülinapi bulinak hívtuk -sajnos-és nem 50. házassági évfordulónak,ezért Anyám megvétózta.Ez nem túl régen történt. Az tény,hogy nem tudok elmenni,a kérdés,hogy lehet így ajándékozni ,és főleg mit, hogy ne gátolhassa apámat abban ,hogy ő hozzájuthasson ajándékához ,akkor is ha anyám nem fogadja el esetleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!