Anyukám nem engedi hogy önköltséges szakra menjek. Mi a véleményetek?
Sajnos nem vesznek fel a megjelölt helyekre. (Nem is tudom hogy lehettem olyan idióta hogy csak matekos szakokat jelöltem meg, aztán elcsúsztam rajta érettségin)
Elmennék orvosi diagnosztikai analitikusnak, de 8 féléves, és félévenként 300e. 35 éves koromtól kéne elkezdenem visszafizetni, de külföldön dolgoznék egyébként is, és az ottani fizetéssel simán kifizetném. De anyukám azt mondja hogy ezt akkor sem kéne.
Nagyon haragszom magamra, mert sokkal többet is gyakorolhattam volna. Várjak inkább egy évet, próbáljam meg újra amit akartam, de közben jelöljem meg ezt is, és ha azt megint elbuknám, akkor menjek államilag támogatottra analitikusként?
A matekos szakok nem jöttek össze. Ide felvennének államilag támogatottan is, de mivel nem jelöltem meg, ezért csak pótfelvételinél tudok rá jelentkezni, amin már csak önköltséges van.
Emelt matekoztam, a 45% így is meglesz belőle, de 70% kellett volna. Sajnos nem gyakoroltam eleget, ezért nem lett meg.
Onnan tudom mert 1,2 milliós fizetések vannak ebben a szakmában, és kapkodnak az ilyen szakot végzettekért.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor az lesz hogy nagyon erősen fogom tanulni a matekot, és ha valamilyen okból megint nem jönne össze, akkor elmegyek ide, de államin.
En a helyedben inkabb dolgoznek most egy evet, a fizut felretennem, aztan jovo ilyenkor probalnam ujra. Ha netan akkor se sikerul, legalabb mar lenne egy kis penzmag.
Nem jo mindjart az elejen bizonytalanra egy rakas hitelt felvenni. 8*3=2.4millio forint, mar ha kozben meg nem emelik tovabb, az mar egy lakas onereje. Jo, elso ev utan talan atkerhetned magad allamiba ha hajtasz, de meg akkor is 600ezer forint, az azert nem kis penz, meg kozben persze kamatozik is rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!