Koszos, igénytelen a családom, tönkretesz az állandó takarítás. Mit tegyek?
A családommal egy kétszintes, kertes házban élünk, vannak kutyáink, cicáink. 22 éves vagyok, főiskolára járok, a húgom 20 éves.
Sajnos minket megesz a kosz, ha én nem takarítok. A szüleim igénytelenek és a tesóm meg végképp nem csinál semmit, őt ki kell szolgálni. Egész évben én takarítok, mert a konyha állandóan retkes, a fürdőszobában a kád ás mosdókagyló piszkos, a wc sokszor kakás. Mivel az állatok bejöhetnek, állandóan fel kell utánuk is mosni, porszívózni, de ha ők nem lennének, akkor is csak egy fokkal lenne jobb a helyzet. Az életem abból áll, hogy ha suli után végzek vagy éppen nem diákmelózom, akkor itthon pucolom a sz..rt, nyáron, ha nincs suli mindig ki kell takarítanom az egész házat egyedül, nem segít senki. A ház összes ablakának megpucolása, összes bútor takarítása, függönymosás. Már felőröl ez az egész. Én magam miatt takarítok állandóan, az én jó közérzetem végett, mert zavar a kosz. Már nem vagyok ura a helyzetnek, sokszor kikészülök és elhatározom, hogy nem leszek cselédje senkinek. De engem nem is kérnek meg, hogy csináljam, magam miatt teszem. Elhatározom, hogy nem érdekel semmi, és a ház sem, ahol lakom. Nem fogom tönkretenni magam és észre se fogom venni a ragadó mocskot, ami körülvesz. Majd ha egyszer lesz saját otthonom, ha egyáltalán lesz,majd azt fogom szépen tartani. Hogyan változtassam meg a gondolkodásmódomat, sajnos eddig csak az elhatározásig jutottam mindig. Segítenétek?
Es amikor neki állsz pl nagytakaritani akkor reagálnak rá valami? Siman elnézik hogy te megszakadsz?
Annyit tudok tanacsolni amint lehet költözz el..
NE változtasd meg a gondolkodásmódodat, mert akkor te is igénytelen lennél. Próbálj kicsit kevesebbet takarítani és mielőbb elköltözni otthonról.
A családodat nem tudod megnevelni, sajnos, ezért hát kitartás! Kívánok neked élhetőbb körülményeket és egy szép lakást!
Anyám is ilyen!! ő a vécét sem húzza le ha pisil-spórol-van hogy három napig nem fürdik..a bőre rohad róla folyton elvakarja a sebet, volt orbánca is..én meg kisgyerekkel otthon, minden reggel fertőtlenítem a vécét, kádat, mosogatót!!!:(..ha kilöttyen a kávé, az ottmarad. Felmosni még csak-csak, de söpörni utál, a kutya a szobában eszik hordja a szőnyegre a zsíros kajákat..nem folytatom.
Nem tudod rávenni, max.ideig-órákig, ha nincs rá igénye..
jelzem, érettségizett nő, jó állással, ezért sem értem..
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!