Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Éreztétek már úgy, hogy nincs...

Éreztétek már úgy, hogy nincs egy igaz barátotok, mindenkiben csalódni lehet, legjobb volna máshol életet kezdeni?

Figyelt kérdés
Azelőtt nem értettem olyanokat, akik csapot papot otthagynak és elköltöznek (akár egy világtól távolabbra eső helyre), vagy, hogy nem igazán barátkoznak másokkal, inkább csak a szűk családdal találkoznak. Most arra kezdek rájönni, hogy nincs és talán soha nem is volt egy olyan barátom, akiben ne kellett volna csalódnom. :( Vannak persze jó barátaim, de úgy érzem nem az igaziak. Lassan 40 éves leszek és talán nem is lesz már olyan barátom, akiben 100 százalékig megbízhatok. Arról nem is beszélve, hogy családon belül is értek már csalódások. Csak én vagyok ezzel így?

2017. máj. 4. 11:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Köszi a 0 értékelést. megint nem csalódtam.
2017. máj. 4. 22:11
 12/15 anonim ***** válasza:
legjobb lenne nem lenni.
2017. máj. 4. 22:17
 13/15 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztalak le! :)

Hát köszönöm a válaszokat, tehát nagyon nem egyedi a problémám. Az egyik tanárom azt mondta, hogy a leggyarlóbb és leghaszontalanabb tulajdonságunk az irigység, és bizony nagyon igaza van. Ezt tartom az egyik fő oknak, bűnösnek abban, hogy gyakran csalódnom kellett. Sokszor érzem azt, hogy nem támogatnak (amikor változtatni akartam, hogy jobb irányba fordulhasson az életem és felvettek fősulira, senki nem bízott bennem, még a férjem sem, a barátoktól pedig azt kaptam, hogy úgy se lesz jobb munkát, nincs az egésznek semmi értelme... hát ez bizony akkor nagyon szíven ütött. de mondtam, hogy akkor is megmutatom, hogy végigtudom csinálni,és az idén már diplomázom, és kitűnően tanulok. :) Igaz sokszor nehéz, de olyankor mindig arra gondolok, hogy nem szabad feladnod, csak azért is, hogy lássák, nem volt igazuk.)

És van, hogy azt érzem nem is figyelnek rám, mostanában többet jártam orvosnál és mikor mondtam, végig se hallgatott, amikor mondtam, hogy most antibiotikumot szedek meg se kérdezte, hogy mi a bajom. Hát mit ne mondjak, rosszul esik. Lehet én vagyok túl érzékeny, de azt gondolom, ilyen apróságok is fontosak egy barátságban. Egy igaz barátot minden érdekel.Vagy mikor a férjem megoperálták, aznap egyik sem hivott fel, hogy rendbe-e van, csak másnap, akkor se konkrétan azért hivott, a másik meg két hét múlva... És ez azért elgondolkodtat...

2017. máj. 5. 09:19
 14/15 anonim ***** válasza:
De jó, hogy benned megvolt, megvan a kitartás a továbbtanuláshoz! Ezt olvasni is jó. Bennem már nincs erő, nem hiszek magamban, teljesen le vagyok nullázva, pedig az én férjem még támogatna is. De hát helyettem nem iratkozhat be egy suliba sem. A többiek engem is lehúznak, sikerrel, sajnos.
2017. máj. 5. 09:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Tudom én is, hogy nagyon nehéz belekezdeni egy újba (bevallom én is rettegtem tőle, hogy nem fogok tudni már tanulni, először nem is terjesztettem, hogy suliba járok, csak a család és barátok, mert féltem, hogy az első szemeszterben majd elbukok). Nagyon nehéz volt, de mikor sikerült és ráadásul nagyon jól, akkor erőt kaptam és nagyon örültem. Most eléggé elegem van megint belőle, mert elég kimerítő szakdolgozatot írni, de pont az inspirál, hogy mások milyen örülnének, hogy ők megmondták. Hát nem hagyom! És gondolkodok, hogy még tovább megyek. Úgyhogy, én csak bátorítani tudlak, főleg, hogy a férjed melletted áll!!! Egy próbát megér mindenképp. Nekem csakis a hasznomra vált az elmúlt 3 év. Visszatért az önbizalmam. Sokat voltam otthon a gyerekekkel, így abszolút jó döntés volt belefogni. :)
2017. máj. 5. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!