Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az örökbefog...

Mi a véleményetek az örökbefogadásról?

Figyelt kérdés

Közeli rokonságunkban egy frissen házasodott pár szeretnének gyermeket örökbefogadni. Negyvenen túl vannak már, és jó pár éve együtt vannak, de a gyerek téma most jött elő. A lényeg, hogy orvosnál még nem voltak, már nem védekeznek semmilyen formában, de a baba nem jön össze. Orvoshoz nem sietnek, de az örökbefogadási folyamatot már elindították. Szóval nem tudjuk, hogy van-e gond, ha igen akkor melyikükkel, és milyen szinten.

Én személyszerint támogatom őket, mert nagyon jó rokoni kapcsolatban vagyunk, de mégis furcsa ez a dolog. Nem az lenne a normális, hogy először kivizsgáltatja az ember magát, hogy mi lehet a probléma?

Nektek mi erről a véleményetek?

2017. ápr. 28. 10:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván azért sietnek, mert Magyarországon az örökbefogadás szabályai szerint a fiatalabb szülő legfeljebb 45 évvel lehet idősebb a gyereknél.
2017. ápr. 28. 11:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Érthető, hogy nem járkálnak még évekig orvoshoz, tudod, mennyit kell sok esetben várni, hogy összejöjjön? Ha összejön. Jól tették, hogy elindították az örökbefogadást.
2017. ápr. 28. 12:07
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tennék, ahogy ők. Sőt, lehet, hogy egyébként sem vállalnám a vizsgálatokat, kezeléseket életkortól függetlenül.
2017. ápr. 28. 12:11
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

Nincs semmi gond az örökbefogadással, pláne ahhoz képest, hogy valakinek semmilyen gyereke nem lenne másképp.

40-en túl már problémásabb, veszélyesebb a szülés, a gyereknél is több az esélye mindenféle szindrómáknak. Lehet, hogy ettől is tartanak, ezért is hajlanak könnyebben az örökbefogadás felé.

(45??? Ezt a 45 éves korhatárt hülyeségnek tartom. Én speciel saját gyerek vagyok, de az én szüleim is negyvenesek voltak már. Egyébként se mindenki ugyanúgy öregszik. Szüleim 80 felé járnak, futnak, szaladnak, józan életet élnek, úgy néznek ki, mint az ötvenesek, és el nem hiszik róluk, hogy jegy nélkül mehetnek fel a buszra. Mások meg 50 éves korukban már két lépcsőt nem bírnak felmászni, úgy néznek ki, mint egy roncs, olyan egészségtelen életvitelt folytattak. Hamarabb adnék gyereket egy 46 éves párnak, mint 20 éves suhancoknak. Hány meg hány esetet láttam, ahol valójában a nagyszülők nevelték fel az unokát, mert az ifjak még eszetlenek voltak hozzá, csak becsúszott a dolog.)

2017. ápr. 28. 12:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az örökbefogadásról az a véleményem, hogy egy fantasztikus dolog, a későbbiekebn én sem zárkózom el tőle.

Hogy arról meg mi a véleményem, hogy az egész rokonság a szexuális életükön csámcsog...

2017. ápr. 28. 13:21
 16/22 anonim ***** válasza:
Lényegtelen, van-e gond. Sok nő és férfi 40-50 felett is fogamzóképes, mások nem. Az ő dolguk. Én támogatom és sok sikert kívánok nekik.
2017. ápr. 28. 13:25
 17/22 anonim ***** válasza:

Támogatnám. Esetükben egyébként a legjobb döntés minél hamarabb elindítani az örökbefogadást. Ha összejön a saját baba hagyhatják annyiban a dolgot. Viszont ha kicsúsznak az időből nem kaphatnak kis gyereket. Max 45 év lehet a gyerek és a fiatalabb szülő között. Több év a várakozási idő egészséges világos(abb) bőrszínű kisgyerekre, ha kisbabát vagy 3 éven aluli csemetét szeretnének ez a legbölcsebb döntés.

30 évesen még tengernyi idejük lenne, 40 felett az örökbefogadási szabályokat is figyelembe kell venni.

2017. ápr. 28. 14:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem, az a normális, ami számukra megfelelő út.
2017. ápr. 28. 15:00
 19/22 anonim ***** válasza:
44%

Nem nagyon szeretnék gyereket, de ha lenne, csak örökbefogadnék.

Nem tudnék egy terhességet megélni, borzalmas, hogy mi minden szakad, nő... nem. (Patológiásan félek ettől, úgyhogy nem lehet meggyőzni, ha valakiben túlbuzogna a megmondásvágy.)

2017. ápr. 28. 15:15
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
A "meddőség" és az örökbefogadás két külön téma, az lenne a normális, ha gyermeket nem vérszerinti gyerek pótlékának fogadnának örökbe az emberek, hanem önmagáért.
2017. ápr. 29. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!