Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert utalja az egesz csaladom...

Miert utalja az egesz csaladom a volegenyemet?

Figyelt kérdés

Afrikai szarmazasu, epiteszmernok hallgatno, felallasban dolgozik eladokent, meg a magyar nyelvet is elkezdte tanulni, csak azert, hogy a szuleimmel tudjon beszelgetni a sajat nyelvukon. Hiaba mondtam neki, hogy inkabb a szuleimnek kene mar jobban megtanulni nemetul. Folyton mindent bizonygatnia kell, a szuleim mindenbe belekotnek, soha semmi sem eleg jo nekik. A nagyszuleim meg ennel is jobban ellenzik az eskuvot. Nem ertem miert csinaljak ezt. Azzal sose kotekedtek, ha egy mas nemzetisegu baratomat, baratnomet mutattam be

Mit tudnank meg tenni, hogy nyugalomban elhessunk? A volegenyem most egy nagyobb hazat is akar nekunk venni, kolcsonbol es felretett penzbol, meg az apja rahagyott penzebol, csakhogy bizonyitson a szuleimnek. Mar o is kezd teljesen megorulni. Nincs szuksegunk nagyobb hazra, a kis alberlet is tokeletes egyelore ket embernek. Hogy tudnam ravenni a szuleimet, hogy hagyjak ezt abba?

25/N

2017. ápr. 26. 23:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%
Sajnos a szüleidre is tipikusan jellemző ami olyan sok magyar emberre : más nemzetiségű emberek ellen irányuló ellenszenv ,utálat, gyanakvás ,a rosszat feltételezi egyből és egy kalap alá vesz minden külföldit,anélkül hogy megismerné magát az EMBERT ... ez elkeserítő és nagyfokú butaságra utal ..Mi Németországban élünk a családommal ,de itt nem érzékeltetik ,hogy értéktelenebb vagy ,csak mert külföldi ... Te csak állj a párod mellett ,nem számít mit mondanak az emberek ,a szüleid ..az ö tudatlanságuk ,ha nem látnak tovább az orruknál . Ha TI jól megvagytok a pároddal ,az csak a ti dolgotok ,senkinek semmi köze hozzá ,nektek nem kell bizonyítani semmit ! Éljetek továbbra is együtt ,támogassátok egymást ..és ne engedjetek beleszólást az életetekbe . Sok boldogságot !
2017. ápr. 27. 07:48
 12/23 anonim ***** válasza:
82%

Bocs, de HOL éltek, Magyarországon vagy Németországban?

Ugyanis ez utóbbira utal, hogy szerinted a szüleiednek jobban meg kellene tanulni németül, meg a barátod is csak most kezd magyarul tanulni, pedig egyetemi hallgató.

2017. ápr. 27. 07:54
 13/23 anonim ***** válasza:
73%

Tényleg, az fontos kérdés, hol éltek. Ékezet nélkül írsz, esetleg kint éltek? Akkor valóban a szüleidnek kellene megtanulni picit németül, de persze a párod is próbálkozhat a magyarral, bár nem egyszerű, a németet könnyebb megtanulni.

Amúgy lehet, hogy nem feltétlenül vele van problémájuk, hanem a pici lányuknak úgy érzik, senki nem elég jó, ha egy full magyar sráccal lennél, akkor is így viselkednének. Ülj le velük, és mondd el nekik erélyesen, hogy nem szeretnéd, ha a jövőben is folytatnák ezt a viselkedést, ha pedig nem tudnak leállni, akkor nem fogod őket keresni.

2017. ápr. 27. 08:02
 14/23 anonim ***** válasza:
48%

Semmi gáz, csak vízumot akar, amit a házassággal elérhet.

Pont ez a bajuk, és ALAP, ha valahová betelepedek, akkor beszélem az ország nyelvét!

2017. ápr. 27. 08:51
 15/23 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó: és MIVBÖL GONDOLDOD, hogy az illetö MAGYARORSZÁGON él?

Mert tanulni sem lehet nyelvtudás nélkül, ezen elgondolkodtál már?

2017. ápr. 27. 09:58
 16/23 anonim ***** válasza:
91%
"epiteszmernok hallgatno, felallasban dolgozik eladokent" - ha nem tud az adott ország nyelvén, akkor ez mindkét esetben lehetlen lenne - szóval igen valószínü, hogy külföldön él a kérdezö a szüleivel meg a völegény is.
2017. ápr. 27. 09:59
 17/23 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó, te egy állat vagy :D

Válaszolva a kérdésre. Attól függ mióta vagytok együtt, mikor kért meg és mennyit van a családoddal.

Legyen sokat velük és ha tényleg megtanul valami minimális szinten magyarul akkor szép lassan megbékélnek talán. Ez sajnos a magyar családokra jellemző, főleg ha nem hófehér az illető. Magunknál és ismerős vegyes pároknál is ezt láttam.

Olyan böszme házat ne vegyen, de ha venne egy egyszobás lakást miután még spóroltatok rá egy kicsit, az lehet nem lenne baj. Nem csak azért mert akkor a család is lehiggadna talán, a saját életetek is kicsit stabilabb lábon állna. Én remélem hogy rendben lesztek és sok boldogságot.

2017. ápr. 27. 10:34
 18/23 anonim ***** válasza:
43%
Ajánlom figyelmedbe a TLC-én menő 90 days to wed, vagy mi a pontos címe a műsornak. A ritka kivételt leszámítva mind érdekből van a pasi/nő mellett, zöld kártyát akarnak. Az EU-ban meg az annak megfelelőjét.
2017. ápr. 27. 10:37
 19/23 anonim ***** válasza:
84%

Jó és ez hogyan jött ide? :D

Valószínűleg a kérdező is tisztában van a vízumvadász fogalmával, de miután a kapcsolatukról nem tudtunk meg túl sok érdemi infót így szerintem ezzel leállhatnátok. Nem azt kérdezte hogy "jaj jó lesz e a csokimikulással élni", hanem hogy a családjának miként magyarázhatná el hogy (valószínűleg) felnőttként igazán tiszteletben tarthatnák a döntését.

Afrikaival is lehet boldog életet élni és magyarral is lehet világiszar házassága bárkinek. Ha nem azt írja hogy afrikai hanem pl azt, hogy német akkor is elkezdtetek volna a származás témáján lovagolni?

Nem hiszem... :)

2017. ápr. 27. 12:46
 20/23 A kérdező kommentje:

Mar 5 eve egyutt vagyunk, es 7 honapja kerte meg a kezem.

7. valaszolo, nem magyarorszagon elunk, hanem nemetorszagban. O is ott tanul, es en is itt tanulgatok. Szoval ezert kene a szuleimnek vegre megtanulni nemetul rendesen, es nem a volegenyemnek magyarul.

Es bocsanat, ezt valoban kihagytam. Nemetorszagban elunk mar jo par eve.

10. valaszolo, amikro rakerdeztem, a szuleim azt mondtak, hogy egyszeruen csak nem szimpatikus nekik, aztan eltereltek a temat. De gondoljunk bele..ez nem csak akkor fordul elo, ha mas nemzetisegu a volegeny. Az unokatesom magyar, es magyarhoz ment felesegul, megis a szulei azt ereztek, hogy a srac nem jo, es probaltak lebeszelni. Ott annyi volt a gond, hogy a pasi epitkezesi munkas volt, es ez nem tetszett nekik.

Es egyelore koszonom a valaszokat. Nem hiszem, hogy vizum miatt akarna hazasodni, meg en sem kaptam meg a nemet allampolgarsagot. Sot o ket eve szerezte meg a nemet allampolgarsagot, mert akkor mar 9 eve nemetorszagban elt.

A csaladjaval van itt, es rendesek. A szuleinek is tisztes munkaja van, a nyelvet szinte mindannyian perfekt beszelik, a testverei is tovabb tanulnak/vagy tovabb tanulni akarnak. Szoval nincs szo arrol, hogy esetleg barki az o csaladjabol valaha is bunkon, vagy udvariatlanul viselkedett volna en csaladommal. Vagy, hogy lusta ingyenelok volnanak. A szuleimben ezek szerint tenyleg lehet egy kis rasszizmus...pedig minket a hugmmal soha nem neveltek arra, hogy a mas nemzetisegueket utalni kene, vagy maskepp kellene veluk bannunk, mint a sajat nemzetisegunkkel.

De koszonom az eddigi valaszokat. Ha meg valaki tudna tanacsot adni, azt is varom! :)

2017. ápr. 27. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!