Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te vennél fel hitelt a saját...

Te vennél fel hitelt a saját nevedre ha a szüleid kérnének rá? (5 millió forintot)

Figyelt kérdés
2017. ápr. 25. 11:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
95%

Ez alapszabály, hogy törekedjünk nem kölcsönkérni másoktól és nem is kérni másoktól ilyet, hogy vegyenek fel hitelt a nevükben helyettem.Nem szabad ilyen helyzetbe hozni a másikat, még ő érezné magát rosszul, ha nemet mond, pedig tök jogosan tenné.

Én azt mondom, az ilyen jellegű problémákat oldja meg mindenki maga.

5 millió forint nem kevés pénz, nem terhelném le ezzel egyik családtagomat sem, még akkor is, ha tényleg fizetném a törlesztőt helyette, ahogy megígérem.

A másik, hogy nem tudhatod, hogy neki nem -e fog kelleni hitel az évek során? Meg lesz kötve a keze így.

Én biztosan nemet mondanék,akár olyan indokkal, hogy tervezek hitelt felvenni a jövőben, nem tudok nekik is. Még akkor is, ha eszemben sincs felvenni magamnak se. Ez nem bunkóság, az a bunkóság, hogyha ilyet kérnek.

2017. ápr. 25. 18:30
 22/25 anonim ***** válasza:
97%

Nem venném fel mert egyrészt én élek tovább, én szívnám meg az adósság miatt, az én életem menne tönkre, én házam ugrana vagy később nem vehetnék fel hitelt ha saját magamnak kéne valami. Engem a szüleim alapból így neveltek hogy senki kedvéért ne vegyek fel hitelt, ha lehet még saját magam miatt se mert sokan szívnak miatta, és én is látom mik mennek a hitel miatt hogy sokan 10-15 éve fizetik és még mindig milliókkal lógnak a bank felé, mert magas a kamat, infláció, csak saját magammal szúrnék ki.

A szüleimet lebeszélném erről mert ha ő nevükre vennének fel hitelt azt megörökölném így is úgy is, és azzal csak velem szúrnának ki.

2017. ápr. 25. 19:28
 23/25 anonim ***** válasza:
28%
Én megtenném. A szüleimétt bármikor!
2017. ápr. 25. 23:23
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Én megtenném, de azért mert olyan emberek és olyan is a kapcsolatom velük.
2017. máj. 4. 13:49
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 9et vettem fel. Már végrehajtás alatt vagyunk.
2019. febr. 26. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!