Bankban saját számlámra befizethetek 5 millió forintot?
Simán.
Én kb 6 évet dolgoztam feketén, külföldön is dolgoztam legálisan, és a teljes megtakarított összegett kivettem készpénzben, itthon meg befizettem. Milliókat tettem be a számlámra, és a kutyát sem érdekli honnan van.
"Milliókat tettem be a számlámra, és a kutyát sem érdekli honnan van."
Aztán egyszer átvilágítanak szúrópróba szerűen, vagy valami más ügy kapcsán, és szépen rádvernek egy pár milliós adó tartozást és büntit.
Annak kb 0 az esélye, szóval egyáltalán nem félek tőle. Persze könnyű a neten okoskodni, meg játszani a becsületest, de a valóság az, hogy emberek tízezrei vagy százezrei élik le az életüket az országban adózás nélkül, vagy minimális adózással.
A rengeteg építőipari munkás, autószerelő, fuvaros, 100 ezernyi főbérlő, stb. szerinted minden jövedelmet bevall? Vagy éppen cég tulajok, politikusok? Szerinted a sógoromnak aggódnia kéne, mert 20 évvel ezelőtt épített egy 3 szintes családi házat, és még bankszámlája, meg bejelentett munkahelye sem volt? Nem, nem kell aggódnia.
A jelenlegi munkahelyemen rendesen be vagyok jelentve, és fizetek vagy 2 millió forint adót évente, ha azt mind megtarthatnám feketén, nem sokat gondolkodnék.
Annak a tipikus okoskodásnak sincs értelme, hogy ezért tart itt az ország, blah blah. Nem az én megspórolt adómon múlik, hanem a százmilliárdos haveri alapon működő állami üzleteken, stadionokon, Felcsúton, többszázezer tanulatlan, haszontalan közmunkásokon, akik itt ülnek minden nap az irodám melletti parkban, mert a kijelölt területen egyszerűen nincs mit csinálniuk.
Egy olyan átlagemberről nem hallottam még akihez a NAV csak úgy kiment, megnézte milyen házban él, milyen autója van, mekkora TV-je, hány milliót költött már el nyaralásokra, milyen drága ételeket vásárol, mekkora készpénz tartaléka van, milyen bevételei voltak, stb.
Ha valakinek 50-100 millió jön-megy a számlájára, akkor elhiszem, hogy esetleg megvizsgálják.
Csak akkor, ha van annyi készpénzed. Különben nem.
Ha több van, akkor többet is befizethetsz, korlátlanul.
A bank nem kérdezi meg miért teszed, honnan van ez neked. De arra számíthatsz, hogy a NAV egyszercsak behív egy baráti beszélgetésre. Kivéve, ha csókos vagy a mindenkori hatalmi elit holdudvarában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!