Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adott egy 35 éves nő egy...

Adott egy 35 éves nő egy egyéves gyerekkel. Hogy lehet ebből a helyzetből kimászni?

Figyelt kérdés
Az apuka lelépett, ezért az anyuka szüleihez költöztek egy félszobába a gyerekkel. Az öregek már nyűgösek. Hiába szeretik a picit, az együttélést (gyerekmászkálás, sírás, nyűgösködés stb.) már nem tolerálják. A nagyszülők egymást sem, ami nem könnyíti meg az együttélést... Az anyuka nagyon kivan. Szeptembertől lesz bölcsi, lesz munkahely, de akkor elkezdik a jól beszerzett korábbi adósságát is behajtani rajta. Most sincs, azután meg pláne nem lesz pénze elköltözni. Sok baromságot csinált, de keresi a kiutat. Hogy a manóba lehetne ebből kikászálódni? Minden értelmes segítség jól jönne, amire esetleg eddig nem gondoltak. A helyszín Budapest, az anyuka pedig egy normális jóravaló nő, csak finoman szólva is rossz szériát fogott ki. Túl könnyű lecsúszni, de keresi a kapszkodókat a helyes útra.

2017. ápr. 20. 13:07
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
86%
Akkor bocs. Csak már lilát látok attól, hogy itt a nagytöbbség E/3- ban beszél saját magáról. Vagy a másik kedvencem, mikor a királyi többes van használatban. :) 8-as voltam.
2017. ápr. 20. 13:38
 12/48 kovpet ***** válasza:
87%

Tök mindegy, hogy miből él a biológiai apa, valamiből él, így fizetni fog gyt-t, bár nyilván minimálisat.

Esetleg valami anyaotthon felé nem lehetne nézelődni? Nem tudom, hogy ez hogy működik, de hátha.

Eszébe ne jusson visszamenni ahhoz, akivel egyszer már nem ment a dolog. Most sem fog és ő is megszívja, de főleg a gyerek.

2017. ápr. 20. 13:38
 13/48 anonim ***** válasza:
34%

Olvassa el a kiszamolo.hu vonatozó írásait.

Kitartással menni fog.

2017. ápr. 20. 13:45
 14/48 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy pl. egy anyaotthonba bevennék-e. Hiszen ha úgy vesszük van fedél a feje felett, a saját szüleivel élhet együtt, van családja stb. Csak együtt már nem megy. Vajon ilyenkor is lenne lehetősége rá? Ilyen szempontból azért el tudok képzelni már nála is rászorultabb embert.
2017. ápr. 20. 13:45
 15/48 anonim ***** válasza:
23%
2017. ápr. 20. 13:46
 16/48 A kérdező kommentje:

Hú, egyre rosszabbul érzem magam. Max. 12 hónapra, vagy 18 hónapra. És utána mi lesz velük? Lehet, hogy írok valamelyiknek.

Olyan rossz, mert nem egy igénytelen, rossz külsejű nő, csak iszonyú peches... Itt meg olyan feltételek vannak, hogy tüdőszűrő meg nem lehet előtte hajléktalan valaki. Nagyon rossz ezeket olvasni. :( Szó sincs ilyenekről az esetükben. :( Jaaaj, hogy lehet ennyire rossz döntéseket hozni egymás után? Ha nem lennének a szülei, simán lehetne belőle hajléktalan és nem is olyan nehéz afelé elindulni a lejtőn. :(((( Köszi az ötleteket, még emésztem őket.

2017. ápr. 20. 13:52
 17/48 anonim ***** válasza:
9%

Ha az a fontos, hogy "kimássz", az lehetetlen.

A volt férjed, mindenkor macerálni fog a gyerek miatt, és fordítva is így lesz, a gyereked is keresni fogja az apukáját, mindörökké, Ámen.

2017. ápr. 20. 14:07
 18/48 anonim ***** válasza:
67%
Nem akarom megbántani az anyukát,de mindig sokkal könnyebb mást hibáztatni mint belátni ezt el ba.tam!! Olyan nőt még nem láttam aki azt mondta én toltam el,mindig a pasi a hibás. Az apukától gyerektartást kell kérni,a gyerek után el kell intézni a családi adókedvezményt,és a máltai szeretet szolgálattal felvenni a kapcsolatot. Elég sok mindenben tudnak segíteni,akár csak a védőnő.Másrészt az adósággal kapcsolatban írni 1 levelet hogy egyedül lévő anyuka és csökkentsenek a törlesztő összegén. Jut eszembe mi lett a 3 millával amit vissza kell fizetni?
2017. ápr. 20. 14:09
 19/48 anonim ***** válasza:
67%

Nem ertem.

Ha nem lennnenek szulei…

De szulok nem kotelesek felnott lanyuknak, gyerekkel otthont adni.

2017. ápr. 20. 14:09
 20/48 anonim ***** válasza:
91%
Barátnőd egyet tehet szülőkkel együtt él amíg vissza nem fizeti a hiteleket, majd utána elköltözni albérletbe. Az, hogy felnőttként máshoz kell alkalmazkodni igen nehéz, de az ember életében nagyon sokszor van ennél nehezebb dolog is. Szülőkhöz alkalmazkodni még így is könnyebb mint anyaotthonba vadidegenhez. Annyira azért nem lehetnek rosszak azok a nagyszülők ha eltartják őt és az unokát is.
2017. ápr. 20. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!