Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valaki így még, hogy nem...

Van valaki így még, hogy nem végez házimunkát a párja, mert "anya ráér megcsinálni mindent, ha otthon van a gyerekkel"?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a babánk, a párom nem végez itthon semmi házimunkát. Ma ő szabadsággal volt itthon a kisfiúnkkal, mert nekem vizsgálatra kellett mennem, de mégsem csinált semmit sem, csak a gyereket látta el. Nálatok is így van?
2016. aug. 10. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk addig volt így, míg otthon hagytam egész napra őket ketten, és este beismerte, hogy meghalni se volt ideje a "csak a gyerek" mellett...

Azóta mindenben segít ne félj ;)

2016. aug. 10. 22:12
 2/13 anonim ***** válasza:
11%
Dolgozik, keresi a pénzt neked meg a babucikának. Te otthon vagy, te vagy a háziasszony most, ő meg a kenyérkereső. Majd ha visszamész dolgozni, akkor otthon felezhetitek a házimunkát, de mit vársz, nem gép, hogy mindent csináljon.
2016. aug. 10. 22:15
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

MARAD A HÁZBAN A RÉGI REND

Magyar népmese

Élt egyszer egy fiatal házaspár.

Szomszédjukban egy özvegyasszony lakott, aki irigykedett az asszonyra, mert a szomszéd nem az ő lányát választotta.

Egyszer, mikor az ember hazafelé jött a földről, megszólította:

- Te mindig csak dolgozol, a feleséged meg itthon pletykál. Mért tűröd?

"Na - gondolta az ember -, majd lesz itt rend!"

[link]

2016. aug. 10. 22:24
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Már volt pár ilyen kérdés, amiket leszűrtem a válaszokból:

- ha nő vagy, kötelességed otthon mindent megcsinálni, mert otthon vagy, ő dolgozik

- ha a férjed van otthon, mégis hogy várhatod el, hogy a gyerek mellett még főzzön, takarítson is, majd hazaérsz, szépen megfőzöl te

2016. aug. 10. 22:30
 5/13 anonim ***** válasza:
17%

Nekem ha lenne gyerek meg férj en nem várnam el h mosogasson meg sepregessen. Nem tudom ti mit gondoltok de a ha a férjem reggeltől estig dolgozna azert hogy ne szenvedjunk semmiben hiányt en nem várnam el h otthon házi munkát csináljon mert ez ebben az esetben az asszony dolga. Érdekes ember lehet az aki ezt máshogy gondolja.

Egy asszony lássa el a gyereket es vezessen háztartást

A férfi meg nyujtson anyagi biztonságot és kész

Persze csak addig legyen így még anyuka otthon van 😉

2016. aug. 10. 22:54
 6/13 anonim ***** válasza:
94%
Öt évet dolgoztam szülés előtt, akkoriban én is úgy gondoltam, gyerekkel otthon lenni sálálá, olyan, mintha mindig hétvége/szabi lenne. Fél éves a babánk, SOHA nem voltam ingázós munka mellett olyan kimerült, mint szülés óta! Itt nincs szabi, nincs rövid péntek, nincs hétvége, 7/7-ben napi 12-14 óra a műszak, de csak mert szerencsém van és éjjel alszik. Az a főzés, mosás, takarítás, ami munka mellett meg se kottyant, most komoly kihívás, hiába vagyok itthon. Ne ítélkezzen, aki még nem próbálta! Én is tévedtem!
2016. aug. 10. 23:03
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Nem, szerencsére nem kerültem ilyen helyzetbe. De ha mégis bekattant volna neki ez az ötlet, én felajánlottam volna szegény dolgozó, kenyérkereső uramnak a cserét. Ma már simán lehet,h apuka marad otthon , anya pedig visszamegy dolgozni. Ha azzal jönne, h az ő fizetése több, akkor is ragaszkodnék hozzá,h legalább 1-2 hónapig levehessem a terhet a válláról. Ha így sem enged, akkor egyértelműen elismeri,h tudja, hülyeséget beszél.
2016. aug. 10. 23:13
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

Azért nem kellene ennyire maradian gondolkodni. Igaz, még nincs gyerek, de egyetem és teljes idős munka mellett háztartást is vezetni, takarítani még mindig kötelező. Csak aludni járok haza jóformán, de így is elvégzem a házimunkát.

Ha apuka dolgozik, bőven lenne ideje elmosni két tányért, vagy a szennyest be dobni a mosógépbe.

Meg kellene beszélni, hogy ki mit vár el egymástól.

2016. aug. 10. 23:24
 9/13 anonim ***** válasza:
93%
Nalunk hetkozben a parom este 6ig dolgozik, 7-re er haza. En addigra mindent megcsinalok, de pl lefekves elott is en mosogatok el, o a gyereket furdeti. Hetvegen porszivozni szokott, agynemut cserelni, letorolget, van, hogy berakja a mosnivalo ruhat meg kitereget. De pl sosem foz es nem mosogat el! De en kozel 3 eve nem vittem le a szemetet, mert azt meg o viszi le altalaban reggel, mikor megy dolgozni. Nem szep dolog, hogy mindent rad hagy a parod! Teny, hogy van idod, de miert te lennel a hazicseled? Nekem pl a fizetesem a parom fizetesenek a ketszerese, tehat ha mar itt valaki kenyerkereso, akkor az en vagyok! Meg igy is tobb penzt hozok haza, hogy van gyerek - ugyanis en igy is dolgozom, itthonrol! Hetkozben megis ram harul minden feladat, bar a paromra egy rossz szavam sem lehet, o ugyanis rendmanias, es az a fajta, akinek ha valami nem tetszik, inkabb megcsinalja, mint kiveri a hisztit! Volt egy exem, aki egy poharat nem volt kepes odebb tenni, de a szaja folyton jart, hogy milyen kupi van ...
2016. aug. 10. 23:33
 10/13 anonim ***** válasza:
72%

Fél évet voltam otthon a kétévesünkkel, akkor tudatosodott bennem végleg, mekkora mártírral éltem addig együtt. A gyerek nem egy leküzdhetetlen démonfajzat, hanem valaki aki igényli a rendszert, közben feszegeti a határokat, de megfelelő hozzáállással ugyanolyan jól kezelhető, mint bármelyik gyerek.

Az exem energiaszegény ember volt akit pillanatok alatt kiborított a dackorszak, amire a megoldása az ordibálás és csapkodás volt. Igen, a kétévessel. Folyamatosan ment a panasz hogy nincs is ideje semmire, azért a böngésző előzménye roskadozott a találatoktól minden nap. A ház szaladt, neki a felmosás a kosz egyik sarokból a másikba söprését jelentette, porszívózni "nem lehetett", mert felébred a gyerek. Ettől rettegett, mert sosem tudta lefoglalni, nem tudott vele eljátszani kettesben, mert neki a kisautó tologatása és hasonlók túl megterhelők voltak, nem élte bele magát. A gyerek így feltalálta magát, persze meg is lett a következménye. Olyan ember volt az ex, akinek 48 óra sem lett volna elég egy napban, pedig a legtöbb feladatát gép végezte, én fürdettem este. Amikor végül munkahelyi okok miatt kvázi cseréltünk, annyira szépen be lehetett osztani az időt, és a fiam hozzáállása is teljesen megváltozott. Szinte kicserélték, és azalatt az idő alatt még jobban kötődtünk. A házimunka soha nem tartott napi egy óránál tovább, pedig nem kicsi a ház. Egyszerűen csak kellett az ürügy, hogy sajnálni lehessen az exet, miközben csak nem volt kedve elmozdulni a gép elől. Pedig nem volt az egészben semmi ördöngösség, a rendszer bevezetése és a rutin gyerekjátékká tette az egészet, és a gyerek is jobban élvezte hogy igazán foglalkoznak vele. Ezt persze már nem bírta az ex sem, soha egy embert sem ismertem, aki beismerte volna hogy a gyerekkel kapcsolatban valamit rosszul csinál, a háztartást pocsékul vezeti. Féltékeny lett a kitűnő kapcsolatunkra a gyerekkel, soha nem mulasztotta el a rosszindulatú beleszólást a játékba, ha látta, milyen jól elvagyunk. Szerencsére ma már nem teheti meg.

Na ezért kell a jövőre nézve választani párt, én megtanultam a leckét. Soha nem szabad mártírral gyereket vállalni, mert aki nem képes ellátni a saját gyerekét és mellette megcsinálni néhány háztartásbeli feladatot, az alkalmatlan szülőnek. Egy férfi nem képes bekapcsolni a mosó- vagy mosogatógépet? Nevetséges. Csak lusta mártír. Egy nő nem tud úgy megfőzni, hogy közben kiporszívóz vagy vasal? Peeersze, nézzük meg a böngészési előzményeket. A legtöbben ott szúrják el, hogy büszkeségi kérdést csinálnak belőle, passzív-agresszív viselkedéssel pótolják a lustaságot. (Te se? Én sem)

Halálra ítélt kapcsolatok ezek.

Kommunikálni kell. Ha nem megy, akkor előbb-utóbb úgyis vége lesz.

2016. aug. 11. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!