Adott egy 35 éves nő egy egyéves gyerekkel. Hogy lehet ebből a helyzetből kimászni?
Nem tudom pontosan. Néhány millió, talán 3.
Pesten kell maradnia. A nagyszülői segítségre csak itt tud számítani (pl. beteg a gyerek vagy egyedülállóként mégiscsak menne más felnőttek társaságába), illetve a munkahelyére visszavárják.
Az apa általában fekete munkákból él, még ha utólérhető is. Gyerektartás ilyenkor nem tudom hogy működik, hiszen ha úgymond nincs munkahelye, akkor nincs is miből levonni tőle.
Már az is felmerült, hogy a nagyszülői feszült együttélésből visszamenekülne a gyerek apjához, de csak az anyagi kényszerűsége miatt jutott eszébe az ötlet, illetve hogy tiszta depressziós már a nagyszülők miatt. Azt még nem tudni, hogy az apával összeköltözés kivitelezhető-e, de egyrészt együtt sem lenne elég pénzük albérletre, totál bizonytalanságban élne, hogy meddig van fedél a fejük felett. Meg hát nem dúl a szerelem sem. Egy bölcsibe készülő gyerekkel meg nem lehet szórakozni, hogy most itt lakunk, most ott lakunk. :(
Bekell menni az önkormányzathoz és ott fel világositanak erről. Mert úgy tudom az állam megelőlegezi a gyerektartást.
De utána kell járni.
Első körben ne írj E/3-ban magadról, idegesítő.
A másik kérdés, hogy mégis milyen nagyszülői segítségre számítasz, ha a nagyszülők nem bírják már a gyerekeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!