Mit tegyek hogy ne en legyek mindig a hibas illetve ne en legyek mindig hibasnak beallitva es ne en ram haragudjon mindenki a legvegen?
"a testvereim es a baratom nem szeretnek beszelgetni a szuleimmel ezert mindig engem kernek meg hogy kozvetitsem"
Mondd, hogy te meg közvetíteni nem szeretsz. Így egy-egy, viszont közlendőjük meg nekik van, nem neked, tehát neked mindegy, nekik meg nem, hogy áramlik-e az információ :)
Kedves Kérdező!
Ha közvetítesz akkor kettő személlyel többen haragszanak rád. Pont a két legfontosabb személy az életedben, a szüleid. Te beszélő viszonyban vagy velük tehát szereted és elfogadod őket és próbálsz jól közvetíteni.
Amikor haragszanak a szüleid akkor ténylegesen valószínűleg nem rád haragszanak, hacsak nem azért, mert már megint Te közvetítesz és nincs módjuk egyenesen a kérdezővel illetve az üzenetküldővel beszélni.
Meg kell tanulnod nemet mondani. Ne azért szeressenek, mert jó postás vagy. Szeressenek önmagadért és legyél velük, ha igénylik, hogy ott legyél Te is ha beszélgetést kezdeményeznének a szüleiddel, és ha látod, hogy félreértés van akkor segíts a "tolmácsolásban" magyarázd el, hogy megértsék. Nem az a jó ha kikíméled őket, mert megzakkansz ettől, hanem ha elősegíted az önálló beszédet közöttük. Ha pedig nem akarnak beszélni akkor mond meg a szüleidnek is, hogy Te nem vállalsz többet ilyen szerepet a testvéreidtől és a barátodtól bízd a szüleidre Ők mit lépnek erre.
A felnőttség önálló kommunikációt és önálló problémamegoldást igényel. Te ebben jó képzést kaptál, de mi lesz a "üzenet feladókkal"?
Te nagyon jó ember vagy. Sajnos nem tudunk mindenkinek megfelelően segíteni,(én ezt 20 év alatt tanultam meg) mert sokan nem is akarják, hogy jó irányú változás legyen az életükben. Tarts ki a szeretetben!
Szeretettel 1Léna
#12 koszonom szepeen igazad van! vegre valaki aki aterzi azt mit erzek!
#13 nem ertheted.. nem nyafogok csak nem szeretnek senkinek rosszat erted? ilyen vagyok mindig a legjobbat nyujtom mindenkinek es segitek masiknak meg ha ilyen temarol is van szo..nem szeretem ha haragudnak ram.
# 14
Nem akarom megbántani az érzéseidet, de ez nem szeretet meg valós segítség, hanem megfelelési kényszer a részedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!