Miért elítélendő 22 éves kor felett még otthon lakni?
Annyi helyen olvasom/latom hogy milyen gaz ha valaki meg otthob el ilyen idosen. De megis miert? Sajnos szerintem nem olyan konnyu hazat venni mint regen, ilyen fizetesekkel(ugy hogy en nem is keresek annyira rosszul,bar jol sem) szinte lehetetlen egyrol a kettore jutni. Ha az ember haza ad(mivel otthon lakik es kotelessege) es felre tesz, akkor pedig szinte semmi sem marad masra. Kis varosbab elek, de egy normalis haz itt is 8 millio felett van.
Miert ego megis otthon lakni?
Az a vicces, hogy mindenki azzal szokott jönni, hogy "bezzeg régen". Pedig régen természetes volt hogy együtt lakott 2-3 generáció addig amíg össze nem jött az önálló ház.
Én ha csak bele gondolok, élek 5 éve albérleti szobában, már vagy 3 millió elment csak a "semmire".Plusz kaja költségek is magasak magamra főzve. Ha végig otthon lettem volna és félre lehetne tenni a "feleslegesen" elköltött pénzeket akkor már nekem is saját házam lehetne valahol lent vidéken a szülők mellett.
Pro és kontra egyben. Ennek a kérdésnek társadalomtudományok külömböző szemszögriből is meglett közelíteni. Több választ fogok adni egyesével.
Énekek éneke arról beszél, hogy a fiú elhagyja a házát házassákkor. Csak hogy a zsidó szokások szerint a lány megy fiú családjába. Ennek az az értelme, hogy a fiúnak férfivá kell válnia a házasság után. Az y-generáció számára ez a folyamat a kotanaság volt. Katona napok után vissza tértek a szülői házba, de már vendégként tértek vissza. Ez a visszatérés hiánya az, ami gáz a mama hotelesekben.
A Y-generáció nagy része már katona sem volt,utolsó.
Előbb tájékozódj,mielőtt hülyeségeket írsz:)
én 28 vagyok, és itthon lakom.
Amíg nincs nőm, addig itthon lakom, mégis minek költözzek el?
Adok haza havi 40et, igaz azóta már vettem 2 kocsit, meg egy lakást, szóval majd ha lesz asszonyka, aki nem .asz át, csak költözni kell vele.
Egyáltalán nem gáz
én 21 vagyok és itthon élek, bátyám 25 ő dettó
mindketten egyetemre járunk (én alap, ő mesterképzésre)
amíg tanulok addig nem valószínű hogy elmegyek itthonról, max csak akkor ha külföldre mennék mesterképzésre
persze vannak kötelezettségeim, takarításból, bevásárlásból, házimunkából ki kell vennem a részem és ez addig áll amíg tanulok, ha nem tanulnék akkor el kéne járnom dolgozni és beleadni a rezsibe itthon a szüleimnek (bátyám dolgozott alap és mesterképzés között 1 évet mikor nem tanult pont emiatt)
elköltözni meg nem költözök mert lakásra nincs pénzünk, ha meg albérletbe mennék akkor, egyetem mellett kellene dolgoznom hogy a fizessem az albérletet úgy meg nem maradna semmi időm a családra, barátokra, barátnőmre, magamra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!