Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok ember fejében miért...

Sok ember fejében miért irreálisan magas az "ideális" életkor a szexuális élethez?

Figyelt kérdés

A 21. századot éljük. Van lehetőségünk védekezni, mind a nemi betegségek, mind a nem kívánt terhességek ellen.

A szexualitás ugyanolyan alap fiziológiai szükséglet, mint az evés, az alvás, vagy a biztonságérzet. Miért kezelik sokan tabuként, miért állítanak irreálisan magas korhatárt a kielégítéséhez, és ez a korhatár miért más a két nemnél?

Pár száz évvel ezelőtt teljesen elfogadott volt, hogy a lányokat akár 12-14 éves korukban férjhez adták. Tulajdonképpen az első menstruációjuktól nőnek számítottak. Azóta –a jóltápláltságnak köszönhetően- pár évvel előbbre tolódott a biológiai érettség. Ennek tudatában miért várják el sokan, hogy sokkal többet várjunk az első aktusig, mint felmenőink, akik később értek? (Tisztában vagyok vele, hogy ezek a lányok közül sokan nem akarták sem a házasságot, sem semmit, amik ezzel jártak. Ne értsen senki félre, borzasztó dolognak tartom ráerőszakolni egy ilyen fiatal lányra a házaséletet, és a gyerekvállalást, de akkoriban elfogadott volt, és szép számmal voltak, akik önszántukból tették.)

Szeretném megérteni azokat az embereket, akik amellett érvelnek, hogy minél tovább őrizzük meg a szüzességünket, és minél később kezdjünk szexuális életet élni. Sajnos csak véleményeket találtam, érvelések nélkül. Az írjon, aki nyugodtan, érvekkel le tudja írni a véleményét. Vitatkozunk, nem veszekszünk. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2017. ápr. 16. 15:18
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
71%

Mert bármilyen furcsán hangzik: Megéri várni az igazira.

Jól hangzik, hogy "a 21. században élünk, és bárkivel ágyba bújhatunk, amikor megkívánjuk" ,de hol az erkölcsi értékrend?

Egy szép, makulátlan almába sokkal jobb beleharapni, mint egy összerágcsáltba.

Ránézésre igazi dögös csirkének tűnhetek, aki már évek óta buzgón falja a pasikat, pedig 25 évesen vesztettem el a szüzességemet és egy cseppet sem bántam meg, mert számomra már megvan az igazi.

Örülök, hogy annak az egyetlen és hűséges társamnak ajándékoztam oda magam, akivel a mai napig meghitt és szoros kapcsolatban élek.

Pl. még mindig nagyon boldogan emlékszem vissza a nászéjszakánkra.

A kellemes kis első szex után a férjem megajándékozott egy aranyos ezüst láncocskából és egy fülbevalóból álló ékszerszettel, hogy mindig emlékezzek arra, hogy neki is és nekem is ő volt az első az életében.

2017. ápr. 18. 20:59
 32/39 János Gilján ***** válasza:
44%

Látom az én kérdésemre nem érkezett válasz, csak egy újabb lepontozás... Számítottam rá, hogy értelmes reakciót nem fogok kapni, semmi gond. Ez titeket jellemez, nem engem. ;)

Ami pedig téged illet 31-es, valóban csodálatos a kis történeted, példa értékű és tényleg fantasztikus. Mindazonáltal én a saját példámat sem tartom rosszabbnak a tiédnél. 14 éves koromtól 26 éves koromig hozzávetőlegesen 30 lánnyal kerültem szexuális kapcsolatba, volt köztük egy éjszakástól a pár hónaposon át az 1-2 évesig mindenféle kapcsolat. Kerestem az utamat és nehezen találtam meg azt a lányt, aki valóban a párom lehet. Viszont 26 évesen megtaláltam, lecsillapodtam és jelenleg elmondhatom, hogy 10 és fél év együttlét után is virágzó kapcsolatban élek vele. A mai napig szerelmesek vagyunk egymásba, ami a te példádhoz hasonlóan szintén példaértékűnek tekinthető.

Ha ránézel a kiegyensúlyozott fiacskánkra, őt nem az fogja érdekelni, hogy én hány évesen és hány lánnyal szexeltem fiatal koromban, hanem az , hogy vele és a feleségemmel hogyan bánok, milyen férj és milyen apa vagyok. Ha pedig mellettük helyt tudok állni és nekik boldog életet tudok biztosítani, akkor az én példám semmivel sem kisebb értékű a tiédnél. Nem számít, hogy milyen korán, vagy hány lánnyal voltam együtt, csak az számít, hogy itt és most hogyan állok helyt.

Én pedig büszke vagyok arra, amit képviselek, a múltam tapasztalatai pedig szükségesek voltak ahhoz, hogy most az lehessek, aki vagyok. Semmit sem bántam meg belőle. ;)

2017. ápr. 18. 21:43
 33/39 Doctor Manhattan ***** válasza:
100%
Egy újabb 15 éves "érett" lánynak nem engedik a szülei, hogy az öt évvel idősebb barátja, akivel már másfél hónapja együtt vannak, és dúl a szerelem, rommá krja.. Eltaláltam, erről szól a kérdés?
2017. ápr. 20. 12:36
 34/39 anonim válasza:
40%
János Gilján én neked adok igazat! :) Ahol tudtam feljebb pontoztalak. (bocs az offért)
2017. ápr. 20. 15:46
 35/39 János Gilján ***** válasza:
46%
34: Köszönöm szépen, de nagy jelentősége nincs annak, hogy itt ki mire, vagy hogyan értékel. Én boldog embernek vallom magamat és igyekszem másokat is elvezetni a saját belső boldogságukhoz, ezért tevékenykedem párkapcsolati és életmód tanácsadóként, vagy coach-ként hobbiszinten. Az én életem akkor is boldog, ha elfogadják a gondolataimat és akkor is, ha nem. ;)
2017. ápr. 20. 15:58
 36/39 anonim ***** válasza:
89%

Kedves kérdező!

Teljesen igazat adok a 31# valaszolonak!

Ugyanígy gondolom én is. Én 23-évesen találtam meg az Igazit, a férjemet , akinek odoajandekoztam magam. Ő is Szűz volt, ez nagyon imponáló volt nekem is. Szerintem ez a felfogás egy férfitől is tiszteletre méltó! De ettől még egyáltalán nem nézem le azokat, akik nem így teszik. Csak nem ugyanazt a felfogást képviselem. Szerintem ez erkölcs, tisztesség, nagyon szívesen baratkozom olyan nőkkel / férfiakkal is akik több partnerrel voltak az évek folyamán, de férfiként (persze ha meg nem ismertem volna meg életem szerelmét! :) ) nem tudnék nézni rá... Biztosan nem adtam volna magam egy olyan férfinek aki sok-sok lánnyal folytatott volna szexuális kapcsolatot. Én ilyen vagyok. De most nem velem foglalkozunk... Manapság a tinik mindenkinek odaadják magukat.. Egy barátnőm lánya ugy nez ki mar 15-évesen mint egy felnőtt szupermodell, gyönyörű lány, viszont állítólag az osztályban mindegyik sráccal lefeküdt már, sőt az iskola WC-ben kaptak rajta őket, vannak akik buliban is csináljak, sőt több fiúval is egyszerre. Bar ez eleg durva példa, de siman lehet hogy a többi tini is igy csinálja és az is elképzelhető hogy mit sem tudnak a tudatos vedekezesrol.. Ez elítélendő dolog még akkor is, ha testileg készen állnak már rá. Agyilag biztosan nem, csak kíváncsiság az egész. Az pedig hogy régen ez volt a módi, mostani ésszel ez felfoghatatlan dolog! :S

2017. ápr. 28. 23:06
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nemileg érett vki, az egy dolog. De nehogymár az legyen a normális, hogy még lelkileg éretlen gyerekek dugjanak, mint a nyulak...

Az, hogy 100 éve más volt, irreleváns, mert egy fiatal életútja is más volt. Nagyanyám is 4 általánost végzett el, hogy tudjon olvasni, aztán ment ki a földre kapálni, dolgozott, eltartotta magát, korábban felnőtt és megért. Ma egy 12-13 évest még nagyban eltartanak, életében nem kellett meghoznia egy fontos döntést... majd pont az a normális, hogy ilyen elkezdjen szexelni, rosszabb esetben nuku felvilágosítással (mert a szülők gyakran a sulira tolják, ahol gyakran 14-15 éves kor körül van)... Azt akarják csak elkerülni, hogy 1) kihasználják a gyereket, 2) terhes 13 éves kislányok meg 12 éves legényapák mászkáljanak, akik nem tudják eltartani a pulyát, de gyakran még a szüleik sem, 3) megbánja a gyerek, hogy nem úgy volt az első alkalom, hogy már érett volt.

Jó, nyilván ne 30éves korig várjunk, de IDEÁLIS kornak pl. egy 18-20 év sztem nem az ördögtől való... ennek ellenére 16-17 éves nyugodtan csinálja, ha tudja, hogy kell védekezni.

2017. nov. 6. 13:23
 38/39 anonim ***** válasza:
94%

"Pár száz évvel ezelőtt teljesen elfogadott volt, hogy a lányokat akár 12-14 éves korukban férjhez adták."

Igen, anyagi okok miatt. És szültek is. Az is normális ugye, hogy 13-14 éves gyerekek szüljenek.

Te most komolyan gondolod, hogy 10 éves gyerekek dugjanak?

"A szexualitás ugyanolyan alap fiziológiai szükséglet, mint az evés, az alvás"

Alvás, evés, ivás nélkül meghalsz. Szex nélkül nem.

2017. dec. 16. 11:10
 39/39 anonim ***** válasza:
Szerintem senkinek nem kéne beleszólnia abba, hogy mások mikor keféljenek.
2017. dec. 17. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!