Anyakutya ideális életkora?
3-as, venni akarok, nem szaporítani. Tanulj meg olvasni.
Köszönöm az értelmes válaszokat. Ezek szerint a 6 nem túl sok, bár én annak gondoltam.
Úgy látom, egyeseknek már annyira bevésődött ez a szaporítózás (gyakorlatilag csak ezért járnak ide, kel, az egójuknak), hogy már a kérdést se olvassák el, csak ösztönből nyomják :)
Egyébként én is úgy tudom, hogy 2-6 év.
6 éves kor nem sok. Átlagban egy tenyésztő 2-4 almot hoz le egy szukától, másfél-két év kihagyásokkal. A 6 éves kutya még egy fiatal, érett, pont ereje teljében lévő kutya, sportkutyák kb. ebben az életkorban szoktak a legjobban teljesíteni.
Az átlag valóban ez a 2-3 éves kortól 6-7 éves korig, de sok minden múlik a kutya egészségén is. Ismerek tenyésztőt, aki a 9 éves kutyájától hozta le a harmadik almot, állatorvosi felügyelet mellett persze, mert a kutya olyan jó fizikai és mentális állapotban volt, hogy nem volt plusz kockázata. Én sem értettem ezt, de ismertem, láttam a kutyát, valóban nem viselte meg őt ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!