Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok ember fejében miért...

Sok ember fejében miért irreálisan magas az "ideális" életkor a szexuális élethez?

Figyelt kérdés

A 21. századot éljük. Van lehetőségünk védekezni, mind a nemi betegségek, mind a nem kívánt terhességek ellen.

A szexualitás ugyanolyan alap fiziológiai szükséglet, mint az evés, az alvás, vagy a biztonságérzet. Miért kezelik sokan tabuként, miért állítanak irreálisan magas korhatárt a kielégítéséhez, és ez a korhatár miért más a két nemnél?

Pár száz évvel ezelőtt teljesen elfogadott volt, hogy a lányokat akár 12-14 éves korukban férjhez adták. Tulajdonképpen az első menstruációjuktól nőnek számítottak. Azóta –a jóltápláltságnak köszönhetően- pár évvel előbbre tolódott a biológiai érettség. Ennek tudatában miért várják el sokan, hogy sokkal többet várjunk az első aktusig, mint felmenőink, akik később értek? (Tisztában vagyok vele, hogy ezek a lányok közül sokan nem akarták sem a házasságot, sem semmit, amik ezzel jártak. Ne értsen senki félre, borzasztó dolognak tartom ráerőszakolni egy ilyen fiatal lányra a házaséletet, és a gyerekvállalást, de akkoriban elfogadott volt, és szép számmal voltak, akik önszántukból tették.)

Szeretném megérteni azokat az embereket, akik amellett érvelnek, hogy minél tovább őrizzük meg a szüzességünket, és minél később kezdjünk szexuális életet élni. Sajnos csak véleményeket találtam, érvelések nélkül. Az írjon, aki nyugodtan, érvekkel le tudja írni a véleményét. Vitatkozunk, nem veszekszünk. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2017. ápr. 16. 15:18
1 2 3 4
 11/39 Fatal_3rror_ ***** válasza:
98%

"Pár száz évvel ezelőtt teljesen elfogadott volt, hogy a lányokat akár 12-14 éves korukban férjhez adták."

Pár száz évvel ezelőtt teljesen elfogadott volt hogy valaki sem írni, sem olvasni nem tud, a kert végi pottyantósba jártak az emberek a dolgukat végezni és lavórban fürödtek a kútból hozott vízzel az asszonyt meg elégették máglyán mert boszorkány volt...

2017. ápr. 16. 18:17
 12/39 anonim ***** válasza:
98%

...és a te fejedben miért irreálisan alacsony ez a szám?

A régen 12 évesen férjhez adott, orgazmust soha át nem élt, a szexet asszonyi kötelességként, "végülis túl lehet élni, ez a dolgom"-alapon művelő lányokra hivatkozni igencsak visszás, nem gondolod? Megjegyzem amit az általad említett lányok anno átéltek, azt ma nemi erőszaknak hívjuk - igen, nem kell ahhoz sikítani, rúgni-harapni-karmolni, a nemi erőszak annyit jelent, higy akaratod ellenére dugnak meg, márpedig ők nem akarták, hidd el... az "önszántukból tették"-re meg csak a fejemet fogom. Persze, hogy úgymond önszántukból tették, ha egyszer pelenkás koruktól arra nevelték őket, hogy az a dolguk, hogy jó és engedelmes feleségek legyenek! Nem is volt más perspektíva, 20 évesen hajadonnak lenni, pártában maradni a világ szégyene volt. De ez nem saját, belső késztetés következménye kérdező, hanem a neveltetés és a társadalmi nyomás eredménye. Nem is gondoltam volna, hogy ezt valakinek magyarázni kell... (hacsak nem te is tizenéves vagy, akkor nem szóltam.)

Mellesleg ez a társadalmi nyomásra való felnőttesdi, gyerekként szexelés ma is jellemző, csak míg nagymamáinkra a szülőktől/felnőttektől "jött az áldás", addig a mostani gyerekek a saját kortársaiktól kapják ugyanezt (a szülők/felnőttek pedig védenék őket)...

Azt ne felejtsd el, hogy mi is voltunk kis(!)kamaszok, mi is átéltük ugyanezeket, és ennek fényében "pofázunk bele", mert tudjuk, hogy milyen volt tizenévesnek lenni, tudjuk, hogy miről marad le az a kiskamasz, aki csak úgy, éretlenül, komoly érzelmek nélkül, felnőttesdiből szexel. És - ahogy valamelyik előző válaszoló írta - fàj értük a szívünk, hiszen azt sem tudják, milyen jó lehetne, ha nem akarnának olyan gyorsan felnőni...

2017. ápr. 16. 18:20
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem irreális a minimum 16-17 év. Attól, hogy a 21. században élünk, nem kötelező erkölcstelen ösztönlénynek lenni. Nem is tudnék tisztelni olyan nőt, aki már kiskorúként rókaodú volt.
2017. ápr. 16. 19:41
 14/39 anonim ***** válasza:
30%
Nem ez alapján kell megítélni egy embert.
2017. ápr. 16. 20:08
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni. 15 évesen, semmi nem volt megfelelő, visszagondolva traumának élem meg, pedig ott és akkor mondhattam volna hogy na viszlát ezt nem csinálom. Elszúrtam mert gyenge voltam. Biztos vagyok benne hogy nagyon sokan vannak még így vele mert fiatalon nem látják át úgy a dolgokat ahogy kéne.
2017. ápr. 16. 20:34
 16/39 anonim ***** válasza:
92%

Még mindig kommunista agymosás a "régen 12-14 évesen má'n házasodtak", mert ha egy 14 éves lány házasodott is, akkor sem szült még vagy 6 évig (tapasztalat az egyházi anyakönyvek kutatásából).

De még azokban is csak felvidéki, nagyon szegény, római katolikus vallású zsellérlányok memtek férjhez 14 évesen (konkrétan 2 esetet találtam).

2017. ápr. 16. 21:02
 17/39 anonim ***** válasza:
94%
Ja és gazdag, de legalábbis műveltebb családok esetében már akkor sem volt elfogadott a 15 éves házas "nő".
2017. ápr. 16. 21:06
 18/39 anonim ***** válasza:
82%

A másik véglet a királyi és nemesi családok voltak: ott vagyon a vagyonnal, ország az országgal kötött szövetséget. Ennek érdekében előfordult, hogy ilyen fiatalon házasodtak.

A szexről meg annyit, hogy addig feküdtek össze, amíg legyártották a trónörököst, többnyire muszájból.

2017. ápr. 16. 21:19
 19/39 anonim ***** válasza:
89%
A gond akkor volt amikor sehogy se jött össze a trónörökös, pl Mátyás esetében
2017. ápr. 16. 21:49
 20/39 anonim ***** válasza:
15%

Azért ez sem mindig igaz.

Egyik ősöm valóban 17 évesen ment hozzá a 23 éves vőlegényhez, valóban csak egy utód volt.

De ott van például I. Rákóczi György és Lorántffy Zsuzsanna.

2017. ápr. 17. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!