Forma1-ben mennyi az ideális életkor?
Régebben volt egy kölyök, aki ugyanezt kérdezgette, remélem valaki más vagy :D.
Amúgy változó, szerintem lehetne idősebben is magas szinten vezetni. Nem olyan régen, még a Mansell-Patrese páros 40 közeli volt, és úgy domináltak, igaz a kocsi is olyan volt. De azért egy Alonso még jó pár évig a mezőny egyik legjobbja lesz. A tapasztalat sokat számít. Szerintem inkább egy 38 éves, mint egy 18, ha csak a teljesítmény a kérdés, de a jövő szempontjából nyilván jobb a fiatalabba fektetni. Ha az a kérdés, hogy a jelenlegi állapotokat tekintve, mi az ideális, akkor a sport nagyon halad afelé, hogy egyre fiatalabbak és 33-34 év fölött pedig már szinte 1-2 pilóta van max. Szerintem azért egy 28-31 év a legideálisabb. Akkor már van tapasztalat, ami főleg a nehéz, nagy nyomást gyakoroló helyzetekbe nagyon jól jöhet, nem megy bele annyi h*lyeségbe az ember, de viszont a gyorsaság még egyáltalán nem kifogásolható, sőt, a férfiak ilyenkor vannak a "csúcson". Hamilton-Rosberg is idén 31 évesek. Vettel, Hülkenberg 29, Ricciardo 27, csak így fejből, de most ez a generáció van csúcson. Kubica tartozhatna még ide, ő idén, év végén lenne 32...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!