Egy gyereket össze lehet hasonlítani (egy szinten lehet emlegetni) egy kutyával?
Tévedés hogy mindenki úgy szeret egy kutyát ahogy egy gyereket! Ez a kutyának árt őt kutyának kell kezelni! Én nem akarok gyereket és imádom a kutyákat de nem gyerekpótlók mert ha gyereket akarnék akkor szülnék, én kutyát azért akarok mert kutya és aki normális az így gondolja. De persze ez nem azt jelenti hogy kevésbé szeretem a kutyát, de nem úgy mint egy gyereket. anélkül is lehet legjobban szeretni.
Aki szerint meg egy állat nem gondolkodik annak ajánlom menjen vissza tanulni, halgasson meg szakértőket...
Én sem úgy szeretem a kutyámat mint egy gyereket!
Nem is tudom ez valami más...
És nem szertnék gyereket. Én is pontosam tudom, hogy nem tudnám megfelelően a gondját viselni. De nem is fülik a fogam a babázáshoz... Persze lehet, hogy eljön az a pillanat amikor anya szeretnék lenni, de egyenlőre még nem érkezett el a kellő idő.
Szerencsére ez a párom is 100%-osan elfogadja. Mondjuk Ő is úgy áll hozzá, hogy nem tudna egy gyerekhez alkalmazkodni. Nekünk most a munkánk és a kutyánk a mindenünk. Ez is a másik vissza tartó erő: én nem akarok 9 hónapig terhes lenni, aztán meg még évekik a felszedet sullyal harcolni. Én úgy érzem, hogy nem nyerhetek az égészen annyit mint amennyit vesztehetek. Ha már gyereknél tartunk: aakor inkább mer tehetséges gyerekeket segítek felfelé. Nekem ez nyujtja meg az "anyai" örömöket. Az nem érdekel, hogy egy gyerek, hogyan kezd el járni meg hogy hány ötöst hoz haza. Az sem érdekel, hogy hogyan tanul meg olvasni. Szinte minden gyerek ugyanúgy csinálja ezeket a dolgokat. Viszont ha látom, hogy küzd a kitűzött céljaiért és egyre feljebb szertne jutni akkor ott nincs vita: segítek neki. Nagy szerncsém, hogy anyagilag azt megtehetem...
a 15.18-as voltam.
33/N
Utolsó, tanuld meg a fajtákat helyesen leírni és nézz szét etológia témában. :)
Hamis kutya nincs csak rossz gazda... Egy nagytestű kutya is csodálatos a gyerek mellett ha te úgy neveled. Sőt hogy mit ne mondjak, az apró testű kutyák sokkal agresszívabbak persze nagy kárt okozni nem tudnak de akkor is. Mindegyik kutya rossz lesz ha a gazdája nem ért hozzá, akármilyen méretű. A féltékenység meg nem féltékenység mert a kutya nem ember, hanem rangsorprobléma.
Szerintem ha egy kutyam meg támad egy gyereket akkor nem állapíthatjuk meg egyértelműen, hogy kinek is a hibája. Amibiztos: nem a kutyusé vagy a gyreké, hanem a gazdijé vagy a szülőjé.
Pl.: ha a kutyan nincsen kikötve és agresszív és a végén megtámadja az utcán játszó gyerekeket akkor mindenképpen a gazda a felelős.
De ha egy gyerekre többször rászólunk, hogy ne menjen be a szomszéd szobába mert a kutyánkat oda zártuk be amég vendégek vannak a házba, akkor már a szülőjé a felelősség amiért nem figyelt megfelelően a csemetéjére.
Persze vannak ennél jóval összetettebb esetek is. De hát minden éremnek két oldala van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!