Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a szülő/gyer...

Mi a véleményetek a szülő/gyerek kapcsolatról? Bővebben lenn.

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok,ha egy szülőnek módjában állna segíteni a gyerekét,és nem segít neki.

Jelenleg munka nélkül vagyok,tele adóssággal.

Szüleim nyugdíjasok,magas nyugdíjjal.egyszem gyerek vagyok.

Kértem segítséget(kölcsön!amit visszaadok),de megtagadták.

Hozzáteszem: eddig soha semmi segítséget nem kértem tőlük.

Mindig az a válasz,hogy oldd meg.Ha nekem kéne őket támogatni,inkább nem ennék,megtenném bármi áron.

Szerinztetek önző vagyok,hogy én kérek tőlük segitséget?

2010. máj. 12. 10:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Szerintem más az ,ha megtehetné a szülő anyagilag,és nem segit (főleg,hogy egyszeri alkalomrol lenne szó,nem parazita modjára élsz a nyakukon) és más ha tényleg kevés a nyugdijuk és nekik is alig futja valamire.

ha nincs különösebb családi viszály,vagy nem viselkedtél velük úgy,hogy jogos legyen megtagadniuk a segitséget akkor nem értem őket. Úgylátom sokan támadnak téged,én viszont zaon a véleményen vagyok hogy igy ebben a formában ez köcsögség a szüleid részéről.

2010. máj. 12. 11:25
 22/29 A kérdező kommentje:

Reagálva egy válaszra: nem, nincs semmi"bűnöm",hogy ez így alakult.Egyszerűen ez van,amit tudomásul kell venni,de nehéz megérteni.

Én is azt vallom, ez oda-vissza működik, ha ők lennének bajban, a világ legtermészetesebb dolga, hogy segitenék!!Mint írtam, erőn felül is akár.

De hála égnek, nagyon jól élnek, egészség is rendben,aminek őszintén örülök.

C sak néha úgy érzem magam, mintha nem is az ő gyerekük lennék...én teljesen és totálisan máshogy gondolkodom,hála égnek,még az utolsó gatyám is odaadnám, bárki a családból segitséget kérne vagy rászorulna.Elég messze estem a fától:S

2010. máj. 12. 11:27
 23/29 anonim ***** válasza:
27%

"A kérdező kommentje:

10:12

Végre!....egy értelmes ember"

hmmmmmmmmm

csak azok a válaszolók értelmesek akik azt mondják amit hallani akarsz?

HA itt felteszel egy kérdést tudnod kell hogy kapsz ilyen-és oylan válaszokat is.

Legközelebb írd oda hogy csak azok válaszoljanak a "MI a véleményetek"-re akik azt gondolják amit te

2010. máj. 12. 11:27
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

A te szüleidet segítették annak idején a szülei? Mert mondhatják, hogy minket sem segítettek, mégis itt vagyunk...

Ez is egy megközelítés, bár van egy világ a kerítésen kívül is:)

Biztos arra gyűjtenek, hogy ők se legyenek majd rádszorulva később.

2010. máj. 12. 11:29
 25/29 A kérdező kommentje:
Ő megértette a lényeget,azért írtam, amit.
2010. máj. 12. 11:30
 26/29 anonim ***** válasza:
87%

11:27 jézusom. Tényleg ennyire nehéz itt a felfogás? Mindenki elkezdte őt támadni,mert le akarja húzni a szüleit,meg ilyenek,hogy mi lesz ha a TESTVÉRE is munkanélküli lesz. Könyörgöm,ott van a szövegben,hogy "egyszem gyerek vagyok". Ráadásul a szülei nem éheznek,és egyszeri dologról lenne szó. Az értetlen h*lye válaszokat nem csoda,hogy nem fogadja szívesen,ez nem a "nem egy véleményen vagyunk"-kategória.Ez az értetlenség kategória. Szövegértés nulla. Na mindegy.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: elég érdekes a szüleid felfogása..biztos nem lehet velük sehogy megegyezni?:/ Szurkolok neked.:)

2010. máj. 12. 11:33
 27/29 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, illetve a kérdező hozzászólását.

Mi egy olyan család vagyunk, hogyha a másik bajban van megpróbálunk segíteni. Nem húzzuk le egymást, de bajban ott vagyunk. Én is voltam már anyagilag padlón, és segítettek a szüleim. Amikor nekem volt, én adtam Nekik. Nem kölcsön, nem vártam el, hogy visszaadják.

Ha majd a kislányom nagy lesz, megpróbálom megfelelően támogatni. 2 éves, de már teszek Neki félre havonta. Sőt, amikor a barátaim egyike volt munkanélküli bevásároltam Neki, és megkérdeztem szüksége van-e valamire. Sosem kértem vissza, de bajban jött Ő is.Nekem ez a természetes. Ezért úgy gondolom, hogy a bajban elsőként a szülő segítsen, ha ereje engedi. Ha a családra nem számíthat az ember, akkor mit várjunk egy vadidegentől.

2010. máj. 12. 11:44
 28/29 A kérdező kommentje:

11:33

Köszi:)hát igen,bár nem vagyok már mai gyerek,de rosszulesnek ezek a dolgok.

Tudod,ugy vagyok vele, hogyha eddig nem történt ez irányban semmi,sajnos ezután se fog.Én egyszer megkérdezek valamit,és ha nemleges a válasz,tudomásul veszem.Nem akarok magamból mártírt csinálni, félreértés ne essék, csak szemléltetni, hogy van ilyen is...

Hozzáteszem, nálam spórolósabb ember nem sok van,így tudunk egyelőre "boldogulni".De majd csak lesz vhogy:)

Egy idős ember szemlélete már nemigen fog megváltozni.Azért aranyos vagy,h drukkolsz nekem,én már nem hiszek a csodákban...csak megpróbáltuk...hátha..

2010. máj. 12. 11:57
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Az Én anyósomék dettó ilyenek.Anyagilag nem segítenek,tudnának de..............Viszont tojást tyúkot kapunk tőlük,és sokszor ,nagyon sokszor ez is nagyon jól jön.Kitartás.
2010. máj. 12. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!