Ugye ez normális?

Figyelt kérdés

Ott kezdem, hogy engem mindig is piszkáltak az iskolában, de soha nem vágtam vissza pedig éles a nyelvem. De múltkor egy srác a nővérem osztályában elkezdte a tesómat zaklatni, úgyhogy pár nap múlva átmentem és helyretettem, a barátnőm szerint egyszer sem látott még ilyen agresszívnak.

A kérdésem igazából az, hogy az normális e ha magamat nem védem meg, de ha az egyik családtagomról van szó akkor egy agrasszív düh bombává változok?

2017. márc. 19. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Normalis, en is ilyen vagyok es nem vagyunk egyedul.

Viszont attol meg nem teljesen jo.

Nekem is noveremet bantotta egy ..... nöszemely, szet tudtam volna tepni, pedig en is nö vagyok. De mely levegok, atgondolni, hogy megse lehet ezt igy, stb es hagyni kell, hogy kiallhasson magaert a tesom. Illetve nem lehet minden esetben odamenni valakihez es leteremteni.

Viszont ha nyilvanosan latok valami igazsagtalansagot vagy valaki bajban van, nem allom meg, hogy ne segitsek es szerintem jol van ez igy.

2017. márc. 19. 11:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen normális...

Öcsémet én is jobban védtem mint magamat. Bár nem fizikailag, mert nem volt rá szükség...

Szerintem ebben nincs semmi.

2017. márc. 19. 11:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok :)

Egyszer húgom az elkezdte ütni az egyik hülye gyerek (a srác mindig odament valakihez és elkezdte ütni)

Szóltak nekem,hogy verik a tesómat,én rohantam,kiértem az udvarra,elhajítottam a táskám és nekirontottam a srácnak.Olyat levettem neki ököllel,hogy fel sem tudott állni.Után amég püföltem egy kicsit,és nem tagadom hogy élveztem.

3 osztálytársam tudott róla leszedni.Onnantól kezdve úgy féltek tőlem mint a tűztől :D

13 éves voltam akkor(lány), a srác meg 12(ő 7.Osztályos volt,én meg 8.)

2017. márc. 19. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:
*húgomat
2017. márc. 19. 11:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Az normális, hogy magunkkal szemben sokkal nagyobb az ingerküszöbünk, tűrőképességünk, mint azokkal szemben, akikhez érzelem köt.

Azonban az agresszív düh bomba egyáltalán nem normális. Minden bizonnyal a gyermekkori mások által elszenvedett mentális bántalmazások azok, amik miatt így kifordulsz magadból.

Amennyiben ez a dolog csak egyszeri eset volt, akkor továbblépnék, s igyekeznék, hogy többet ne forduljon elő. Azonban, ha az állandó, s a fizikai erőszak is kíséri mindenképpen felkeresnék a helyedben egy szakembert, mielőtt még bármi olyan dolgot tennél, amit később megbánhatsz, vagy erősen befolyásolhatná a későbbi életed.

Gondolj bele, hogy hány olyan ember van, akiknek véletlenül kicsúszik ez-az a száján. Nem mindegy, hogy különböző helyzeteket hogyan reagálsz le. Teszem azt elmész dolgozni, és véletlenül elrontasz valamit akkor nem mindegy, hogy hogyan reagálod le, ha ebből konfliktust hogyan reagálod le. Mert nem mindegy, hogy egy k_rva anyukád hallatán, te acélosabb, de normál hangerőn helyreteszed a másikat a viselkedését illetően, vagy szájon vágod, esetleg jól megvered.

2017. márc. 19. 11:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, többen félreértettek, senkit sem vertem meg, csak fogtam a pólójât, a falhoz nyomtam és közöltem vele egy agresszív síri hangon, amitől még a csládom is elhallgat, hogy szálljon le a tesómról.

De máskülönben, köszönöm a válaszokat.

2017. márc. 19. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!