Aki csúszott az egyetemen vagy főiskolán, annak a családja hogyan fogadta?
Inkább otthon élőkre vonatkozik a kérdés.
Egyetemen csúszom egy évet, ma derült ki. Nekem borzasztó bűntudatom van, amiért így alakult, de a szüleim egyáltalán nem haragudnak, és nem akarják, hogy emiatt rosszul érezzem magam.
1-es, az én helyzetem a tiédhez hasonló, én is dolgozom, fizetem minden kiadásomat, csak én diákhitelt vettem fel. A szülők szempontjából ez ugyanaz, mint az államis, nem az ő vállukat nyomja a tandíj.
2-es, nagyon sajnálom. :( Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a vizsgajegyek nagyon sok tényezőből tevődnek össze. (Nem biztos a siker attól még, hogy tanulsz.) Van, hogy mindent megpróbálsz, és mégsem sikerül. Azóta is sulizol?
Én nem is akartam erre az egyetemre járni, úgyhogy a motivációm elejétől a végéig hiányzott. Nálunk is vannak persze levelezősök, akik család és munka mellett elvégzik csúszás nélkül, csak az a nagy különbség, hogy ők szeretik is, amit tanulnak. Ki lehet próbálni, milyen idegőrlő fél évtizeden át olyat tanulni és olyasmiért küzdeni, amit használni sem akarsz soha.
Ha imádnám a szakomat, bizonyàra nem okozna nehézséget csúszás nélkül elvégezni, szóval igazad van, nem vagyok ide való. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!