Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan gyászoltátok el...

Ti hogyan gyászoltátok el szüleiteket?

Figyelt kérdés

2 éve árva lettem, 33 évesen.

Apám halála jobban megviselt, mint 13 évesen anyámé. Ma már tudom, azért, mert akkor őt nem gyászoltam el.

2 évemből az első a menekülésé volt a gyász elöl. Aztán rádöbbentem, ezt nem kerülhetem el. 2016-ot "végigsírtam".

Ma már szüleimet belül keresem, és mosolygok, ha rájuk gondolok. Köszönetet érzek.

Egy évig CSAK 80-as évek zenéit hallgattam, gyerekkorom slágereit. Semmi mást nem bírtam elviselni.

Black - Wonderful life című dala segített valahogyan. Az élet tényleg szép!

2017. márc. 11. 23:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Amúgy meg akartam öngyilkos lenni, mert volt aki fontos volt nekem, ott hagyott és nem dolgoztam fel.

Mai napig sem, pedig annak már 3 éve.

2017. márc. 21. 11:06
 12/14 anonim ***** válasza:

2 éve halt meg az anyukám, 25 voltam.

Egyedül nevelt minket. Méhnyakrákot diagnosztizáltak, de szinte végső stádiumban. 4 hónap alatt győzte le őt a rák.

Én korábban depressziós voltam, látszólag ok nélkül. Rengetegszer bevillant, hogy meghal az anyukám. Mi lesz ha meghal, stb. Évekig gyötrődtem és meg akartam halni. Most már úgy gondolom, hogy éreztem, hogy beteg. Amikor megtudtuk, hogy rák, én tudtam, hogy meghal. A testvéreim nem hitték el. Én valahogy tudtam. És mikor meghalt, elmúlt belőlem az a szorongás. Hülyén hangzik, de egy picit megkönnyebbültem. Bekövetkezett, amitől évekig rettegtem. Sajnos nem tudom jól elmagyarázni. Mindennél jobban szerettem az anyukámat és most is. Mindig is szeretni fogom. Minden nap az eszemben van. Szomorú vagyok és nagyon hiányzik.

Hozzá tartozik, hogy akkoriban kezdtem ismerkedni egy fiúval, aki szintén az anyukáját gyászolta. Kiderült róla, hogy ő a társam az életben és most együtt élünk és õssze fogunk házasodni. Szóval életem legborzasztóbb és legcsodàlatosabb szakasza párhuzamosan zajlott.

Az élet próbálta enyhíteni a fájdalmam.

Ha a betegségére és a kórházinapokra gonsolok, a zokogás kerülget, szó al errr próbálok nem gondolni, elhessegetni. Amikor a jó dolgokra gondolok, akkor édes bús érzésem van. Nagyon szeretem őt és hiányzik miden nap.

A testvéreim nem tudnak tovább lépni. Minden nap sírnK, nem beszélnek velem, mert anyára emlékeztetem őket, meg nem jönnek haza, mert itt lakom, ahol anyával laktunk és azt mondják, hogy nem bírják elviselni.

2017. márc. 29. 10:34
 13/14 anonim ***** válasza:
5 és fél éve halt meg anyukám agyvérzésben. Hirtelen történt, életerős nő volt, mindenki megdöbbent. Most már nem hihetetlen, de akkor hónapokig el sem akartam hinni, mi történt, éltem tovább az életem, aztán egyszercsak vizsgaidőszak közben összeomlottam. Az akkori barátom tartotta bennem a lelket végig. Emlékszem minden este sírva aludtam el a karjaiban. Voltak bizonyos zenék, amelyeket hallgattam, és néha addig zokogtam, amíg már kb. félájult voltam, és akkor is éreztem azt az iszonyú űrt... Nem éreztem jól magam a szülői házban, olyan ritkán mentem haza, amennyire csak tehettem, mert minden egyes dolog anyukámra emlékeztetett. Fekete ruhát csak nagyon rövid ideig viseltem, folyton a temetést juttatta eszembe, azt a rengeteg feketébe öltözött embert, és nem bírtam felvenni. :( Azt sajnálom, hogy nem tudtam elbúcsúzni tőle, nem tudtam megmondani, hogy mennyire szeretem, és mennyi mindent köszönök neki. Egyedül nevelt fel engem és a testvéremet, apám lelépett mikor picik voltunk. A lehető legteljesebb mértékben felnézek anyumra.
2017. márc. 29. 18:06
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az új válaszokat!
2017. márc. 29. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!