Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok arról, hogy...

Ti mit gondoltok arról, hogy 4 generáció él egy háztartásban?

Figyelt kérdés

Az egyik szomszédom,alig hogy kijárta az iskolát terhes is lett,már van egy 2-3 éves gyereke.

És oda szülte,ahol még a szüleit is befogadták a nagyszülőhöz.A barátja is ott lakik.

Így a gyerek már a 4.generáció tagja(nagyszülők,szülő,lány és a megszületett gyerek).

2017. márc. 6. 16:02
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, neked ez a normális. Másnak meg más.

A skandinávok azért rossz példa, mert ritka individuális népek, és nagy igényük van a saját privát térre. Ott nem kotnyeleskednek egymás életében sem a rokonok, sem a szomszédok, és már egészen korán leveszik a kezüket a gyerekeikről. Van több norvég ismerősöm, nagyon laza a generációk közötti kapcsolat, mert szerintük nincs közük a másik életéhez (legalábbis kifelé ezt mutatják). Más kultúra, más körülmények.

Ezzel szemben délebbre, ahogy már többen is írták, ez a kapcsolat nagyon szoros, és nem ritka az egy kupacban élés. Mi is ezt szeretjük, előnyeit látjuk elsősorban. Ha a zsidóvagyonon ülnénk, akkor is így laknánk valószínűleg, mert nemcsak anyagi előnyei vannak. Más életéhez meg semmi közöd.

2017. márc. 8. 06:44
 32/40 A kérdező kommentje:

A "normális" alatt arra gondolok,hogy minden embernek,családnak szüksége van külön élettérre.

Hidd el,ezek az emberek nem azért élnek így,mert annyira jó nekik ez,hanem a kényszer miatt.

Én nem azt mondtam,hogy ne éljenek így,hanem,hogy aki nem akar így élni,annak legyen lehetősége a saját családjával külön élettéren lenni.

2017. márc. 8. 12:13
 33/40 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező, nem tudsz leszakadni más életéről? Ha valaki nagyon el akar költözni, megtalálja a módját. Ha meg más szeret így élni, akkor azzal neked semmi dolgod, és ne érezd már kényszernek a megmondást, hogy ki hogyan éljen és mi lenne az egészséges, normális, meg kinek mi az igénye. Újra elmondom: valaki szeret egy kupacban élni. Pont.
2017. márc. 8. 13:23
 34/40 anonim ***** válasza:
42%

De hát ők így család. Náluk része a többi ember a másikak életterének.

A legjobb a gyerekeknek, elhiheted.

2017. márc. 8. 14:28
 35/40 A kérdező kommentje:
Nem hinném,hogy valakinek kényelmes az,hogy 6-7 ember van egy fürdőszobára.
2017. márc. 8. 16:39
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
A 6-7 ember nem egyszerre tartózkodik a fürdőszobában. Ez maximum akkor lehet kényelmetlen, ha mindenki egyszerre nyeli be a hasmenős-hányós vírust. Ez esetben viszont az is ugyanolyan kellemetlen, ha csak ketten laknak a háztartásban.
2017. márc. 8. 20:05
 37/40 A kérdező kommentje:

Hát,ha még a legidősebbek nyugdíjasok is,akkor is dolgoznak legalább 3-an(anya-apa,lány pasija),és ugye az idősek általában korán kelnek.

A legtöbb ember reggel végzi pl a nagydolgát.

Akkor este a zuhanyzás,stb.

Nem lehet kellemes,az biztos.

Külön bejáratnál,vagy ha 2 fürdőszoba lenne más lenne a helyzet.

A széklet-és vizeletvisszatartás is okozhat betegségeket.

Arról nem is beszélve hogyan élnek intim életet,ahol 3 pár él együtt(jó lehet a nyugdíjasok már nem szexelnek).

2017. márc. 8. 20:39
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Erősen kétlem, hogy azért mert egy házban laknak 1 szobában aludnának.
2017. márc. 8. 21:21
 39/40 Boggii válasza:
57%
Szerintem kb csoda számban működhet ilyesmi,amilyen együttéléseket én megismertem ott három ember sem bírta már elviselni egymást,anyóssal pedig nem lehet együttélni,nekem legalább is nem sikerült,majdnem azidegeim bánták.
2017. márc. 9. 12:29
 40/40 A kérdező kommentje:

Szerintem ha mindeki toleráns személyiség,még akkor is baromi nehéz lehet 3 párnak 3 szobában+az egyiknek még egy kisgyerek is ott van.

De ha már a 6 felnőttből csak egy elviselhetetlen,már az is romba dönti az egész együttélést.

2017. márc. 9. 13:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!