Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok arról, hogy...

Ti mit gondoltok arról, hogy 4 generáció él egy háztartásban?

Figyelt kérdés

Az egyik szomszédom,alig hogy kijárta az iskolát terhes is lett,már van egy 2-3 éves gyereke.

És oda szülte,ahol még a szüleit is befogadták a nagyszülőhöz.A barátja is ott lakik.

Így a gyerek már a 4.generáció tagja(nagyszülők,szülő,lány és a megszületett gyerek).

2017. márc. 6. 16:02
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
41%

18: Hát ez az!

Látványosan egyenlőtlen a teherelosztás a családtagok közt! Nem szabadna 4 generáción át engedni ezt!!!

A párkapcsolatnak sem tesz jót.

2017. márc. 6. 19:19
 22/40 anonim ***** válasza:
41%

az dönt, akié a ház, ha most egy szülő azt mondja a gyerekének, hogy bocsi, de nem lakhattok itt a pároddal, akkor ennyi. lehet, hogy segíteni akartak, és ott ragadtak, mert kényelmes, főleg ha anyagilag sem egyenlő az elosztás.

nekünk is felajánlották párom szülei is, de ott egy légtér lenne, azt nem akartuk, így vagyunk most külön (anyu tuljadona a lakás), de mi fizetünk midnent.

van akinek nincs igénye az önállóságra

2017. márc. 6. 19:25
 23/40 anonim ***** válasza:
43%

Én a 3 generációt is sokallom.

Nálunk mama özvegy és anyámék ideköltöztek és itt is ragadtak, nem építettek sose házat.

Engem már az is idegesít hogy a mama nagyothall és mindig hangos a tv-je és vannak olyan dolgai amiről nem tud leszokni mert egy szokta meg.

Az a normális ha mindenki éli a saját kis életét a párjával és a gyerekek is vesznek házat később, építenek vagy albérletbe mennek.

Az még úgy okés hogy átmenetileg valaki a párjával a szülőknél lakik de én biztos nem vernék sátrat a barátnőm szüleinél :D Valószínűleg átmenetileg ott fogunk lakni ameddig nem találunk ott helyben munkát és albérletet de ez az átmenetileg nálam pár hónapot jelentene.

2017. márc. 6. 21:42
 24/40 anonim ***** válasza:
88%

A hozzászólókkal ellentétben én több ilyet is ismerek, konkrétan három háztartás is így működik a családomban, plusz ismerek egy negyediket is. Mindegyik helyen működik. Súrlódások vannak persze, de családot nem ismerek, ahol nincsenek. Ha mindenkinek van egy saját kis tere, és meg tudják osztani a családon belüli feladatokat, akkor akár előnyösebb is lehet.

Például a mi családunkban a nagyszülők simán ellátják a háztartást, bébiszitterkednek, míg a szülők dolgoznak. Így a nyugdíjasból nem halnak éhen, tiszta a lakás, nem kell izzadni a beteg gyerek felett, hogy ki megy táppénzre, és a szülőknek sem a munka-háztartás-gyerek háromszögben telik az életük.

2017. márc. 7. 06:23
 25/40 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk működött. Szerencsém van anyósommal, na :-) Mielőtt odamentem leültünk négyen és megbeszéltük ki mit vár, milyen szabályokhoz ragaszkodik, egyáltalán ki hogy képzeli az egészet.

Főzés is egyszerű volt: anyósom nyugdíjasként délelőtt, mi munka után a férjemmel. De egy idő után megbeszéltük ki mit főz és ha olyan volt, akkor főztünk a másiknak is.

Nyilván voltak dolgok, amiket el kellett fogadni: minden vasárnap húsleves, ők korán feküdtek korán keltek mi fordítva, nekem a konyhában nem minden esett kézre stb. Anyósomnak el kellett fogadnia hogy "ki van tiltva" a ház egy részéből, hogy vasárnap délig alszunk, hogy nincs kedvünk mindig jópofizni az ő vendégeivel, hogy számára furcsa ételeket főzünk.

De ezeket első naptól tudtuk, nem ért meglepetésként.

2017. márc. 7. 08:48
 26/40 anonim ***** válasza:
88%

Teljesen normális. Ez egy összetartó család.

A szomszédunkban is így laktak: dédi, nagyi+nagypapi, anya+ apa meg a három lányuk. Mi is így laktunk volna, de a dédi 50 éve halott.

2017. márc. 7. 09:19
 27/40 A kérdező kommentje:

Hát én azért azt nem nevezném pozitívumnak,amikor emberek a jobb megélhetésért minél kisebb élettérre szűkítik magukat.

Szerintem az lenne a normális,ha minden család külön élne.

Nyilván az ember addig is elmehet,hogy 10-en laknak egy szobában,vannak akik így élik le az életüket,munkásszállón.

Kérdés,hogy megéri-e?

Kisebb időtartamokat talán kilehet bírni,de ezek,akiket ismerek,már vagy 5 éve így élnek.

Mindenesetre én ezt követendőnek nem mondanám.

Pontosan azért élnek így egyesek,mert a munkavállalókat teljesen kizsigerelik Magyarországon.

Ma már az is luxus,hogy egy pár albérletbe költözzön,ha valakinek a gyerekkel otthon kell lennie?

Nyugaton nem nagyon vannak ilyenek.

Svédországban valamelyik nap olvastam,hogy a 18-35 közötti generáció 4%-a lakik a szüleivel.

Nálunk ez az arány kb 50%.

És ez ugye csak 2 vagy 3 generációs együttélés,nem 4,ahová már a dédunoka születik.

2017. márc. 7. 11:51
 28/40 anonim ***** válasza:
50%
családközpontú egyéneknél a jellemző
2017. márc. 7. 20:29
 29/40 anonim ***** válasza:
71%

Irigylem őket, komolyan.

Írta valaki előbb, hogy azért nem tudna így élni, mert olyan olaszosak, hangosak. De hát épp az olaszok, spanyolok, görögök élnek így!

Az a titka, hogy munkamegosztás van. Nem minden generáció csinál mindent egymástól függetlenül, hanem megosztják egymás között.

NINCS is szükségük pszichológusra.

Valaki más kérdezte, hogy miért mindig a férfiak költöztek be. Mert a férfiak nem ármánykodnak egymás ellen, mint a nők, ha az anyóshoz költöznek. Különben is a férfiak járnak inkább el dolgozni, és kevesebb a szoros tevékenységük a gyerekekkel, a háztartással, tehát kevesebb problémát okoznak otthon. Nem kekeckednek, megeszik a feleség főztjét is, az anyósét is, a nagymamáét is.

Esetleg még az is lehet, hogy a férfiak azért költöztek inkább be, mert a nők nem akartak az ő családjukhoz költözni.

Az is jó, ha a gyerekek a nagymamával alszanak, biztos sokat mesél nekik, és vak kihez szólni, ha fölébrednek.

Bár az én családommal lehetne együtt élni!

2017. márc. 8. 05:40
 30/40 anonim ***** válasza:
42%

"Szerintem az lenne a normális,ha minden család külön élne."

Nem te döntöd el, hogy mi a normális más családoknak. Tudod mi nem normális ? Ez a gusztustalan, kotnyeles viselkedés. Magdi anyus rokona vagy ? Szerencséd, hogy ők a szomszédaid. Más már rég lecsapott volna.

2017. márc. 8. 05:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!