Most mit csináljunk anyósomékkal?
Szerintem sem vagy irigy. Közhely, de tényleg mindennek meg van a határa. Mert az oké, hogy ők is segítettek nektek egy darabig, de szerintem az nincs rendjén, hogy ti meg akár évekig kisegítitek őket 40-50 ezrekkel. Meg abszolút nem mindegy, hogy mire megy el a pénz. A több ezres telefonszámla nem tartozik a megélhetési kifizetések közé. Kell a telefon a munkájához? Nem! Akkor tessék azt a telefont szigorúan a legszükségesebb hívásokhoz használni.
Nálunk is volt hasonló helyzet. Anyóst néha-néha kisegítettük. Ezzel nem is volt gond, mert megtehettük, csak amikor nála is megtaláltam az asztalon a több 10 ezres telefonszámlát, akkor bepipultam. Meg akkor is, amikor kiderült, hogy bár néha megszorul, azért a férjem tesójának ad néha egy kis pénzt. Bár a tesó dolgozik, csak nem olyat, amiből meg tud élni, hanem ő inkább olyat csinál, amit szeret. Anyuka meg mindig kisegíti, mi meg anyukát. Na amikor ez kiderült nagyon eldurrant az agyam. És finoman ugyan, de közöltem a férjemmel, hogy le kell erről ülnünk beszélgetni. Mert az természetes, hogy anyóst néha kisegítjük, ha fontos dolgokra kell a pénz, de az, hogy a tesót is mi "tartsuk el", meg a telefonszámlára menjen el a pénz, az már nem oké. Ő is belátta, hogy ez így nem jó. Szépen fogta magát, és nélkülem ugyan (nem is hiszem, hogy ott kellett volna nekem lenni), leült a családjával beszélgetni.
Azóta anyós nem kért pénzt, és mégis megél valahogy. Bár ha mondjuk megyek vásárolni, és valami olyat látok, ami neki is jól jönne, akkor természetesen kérés nélkül megveszem.
10:22-nek teljesen igaza van!!!Annyit adjatok csak,amennyit tudtok.Ne ők döntsék el,hogy mennyit kell adnotok.
De azok után,hogy azt írtad,nem vesz olcsó dolgokat,és bio-t eszik,én még annyit sem adnék,amennyit nélkülözni tudnék.Nyújtózkodjon addig,amíg a takarójuk ér!!!!
És ne hasonlítsuk össze a külföldi fizetést a hazaival,főleg hogy neketek van gyereketek és albérletben laktok.
Áhh.. mis is hasonlóan jártunk: amíg nem volt autónk, anyósomék néha kölcsönadták az övéket, kb. havonta elnhettünk vele vásárolni, meg évente nyaralni. Most, hogy nekünk lett autónk (nekik is van!), mindenhova nekünk kell őket vinni. Mert ők segítettek pár évig, mi most cserébe segítsünk örökké.
Ne fogadj el semmit, ez lett volna a megoldás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!