Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Germektartásdíj mennyit kaphatok?

Kovács Timcsy kérdése:

Germektartásdíj mennyit kaphatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok...szétmentünk a párommal nem olyan rég szeretném elinditani a gyerk elhelyezést és az ezzel járó dolgokat..most az a helyzet a párom elöző kapcsolatából van egy 14 éves gyermek oda 35000 ftot fizet havonta,de kb 7 éve ő Őstermelő lett,,és hol igy hol ugy keres..és végülis a másik anyukának az anyós fizeti a gyerektartást...ne gondoljon senki rosszat róla a párom gyermeke inkább hozzám jön mint az apjához meg tölem mindig többet kap..:) én is kérhetem a 35000ftot? Vagy majd az óvodás gyermekemnek fizet 10000 ft a másik gyerköcnek meg 35000 ftot,,lehet ilyet?
2017. márc. 2. 08:29
 1/7 anonim ***** válasza:
A nagyobbik gyerek számára a bíróság állapította meg az összeget?Egyébként kétlem,hogy 2x35 ezret megállapítanának.Általában egy gyermekre a jövedelme maximum 20%-át ítélik meg.Nem tudom az ő esetében ez menyit jelent.
2017. márc. 2. 08:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia! Ugytudom igen,,mert akkoriba jó munkahelye és jó keresete volt,,,most meg ...akkor oda nem menne a 30000 ft hanem 15000 - 15000 ? pl?
2017. márc. 2. 08:49
 3/7 anonim válasza:
jövedelmének max 50%-a lehet a gyerektartás.
2017. márc. 2. 08:51
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Jovedelem max 50% osztjak az osszes gyerek kozott.

Tuti lesz meg egy par gyerek te pedig egyre kevesebbet fogsz kapni

2017. márc. 2. 08:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha az illetö östermelö, akkor nincs hivatalos jövedelme, azaz nincs minek alapján megállapítani a gyerektartást. Ilyenkor a minimálbért veszik alapnak és aszerint határozzák meg, ami kb 10ezer Ft-ot jelent gyerekenként.
2017. márc. 2. 10:06
 6/7 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem ne a másik gyerekének a kárára akarj a sajátodnak többet. Állapodjatok meg egy fix összegben.
2017. márc. 2. 10:53
 7/7 anonim ***** válasza:
40%
Ezért kell a gyerek...
2017. márc. 2. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!