Mennyi gyerektartást kaphatok majd?
külön megyünk a fiam apjával(élettársam csak),3éves lesz nyáron a fiam.Az apja papiron 78 ezer ft-ot keres nettóba,bruttó 120 ezer ft.Természetesen csak papiron keres ennyit,amúgy a nettója 3x-osát majdnem....
-Mennyi gyerektartást kérjek tőle?Ha nem megy bele,jogi úton mennyit fognak megitélni nekem?
-mennyi idő ha biróságra adjuk?Visszamenőleg meddig lehet kérni?
azigen....hát nagyon remélem ennél többet fog adni..a fiam gyógyszereire nem elég ez az összeg...(asztmás)
Mennyi az az összeg,amit nem pofátlanság kérni tőle ha a tényleges fizetését nézzük amit kézhez kap,nem azt ami a papiron van?
A bíróságra beadott papíroktól visszamenőleg maximum 6 hónapi gyerektartás követelhető, amit meg is szoktak adni.
A gyerektartás megállapítása 1 gyermek esetében az édesapa fizetésének 20%-a vagy a jelenkori minimálbér 20%-a
Ha az apuka hivatalosan 78.000 forint keresetet igazol akkor ennek a 20%-át állapítják meg gyerektartási összegnek. Ez 15.600 forintnak felel meg.
Azt hogy az apuka feketén 3x annyit keres, azt a bíróságot nem érdekli. A fekete pénzt nem lehet leellenőrizni így azt nem vehetik figyelembe.
Szia!
Nekem most 7 éves a fiam, 2 éves volt mikor szétmentünk. 30.000 ft-ot fizet. Szerintem 25-30 ezret kérhetsz tőle.
köszönöm!!Tudom hogy a biróságon azt nézik papiron mennyit keres.Azt is tudom hogy az apjával kell megbeszélnem az összeget,csak érdeklődök hogy kb mennyit nem lenne pofátlanság kérni.Akkor 20-30 ezer ft között.Megpróbálom majd megbeszélni vele,de nem hiszem hogy lehet vele normálisan beszélni,egy idióta.....bérletre nem hajlandó pénzt adni,hogy elmenjek a gyerekért a bölcsibe....képes elvárni hogy a szakadó esőben gyalog jöjjek haza a gyerekkel 5 megállót.....
Nekem sajnos megszűnt most a munkahelyem,igy munkám sincs,még buszjegyre sincs pénzem....
"a fiam gyógyszereire nem elég ez az összeg...(asztmás) "
Közgyógy támogatott vagy nem? mert tudomásom szerint az asztmás gyereknek ingyenes a gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!