Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi gyerektartást kaphatok...

Mennyi gyerektartást kaphatok majd?

Figyelt kérdés

külön megyünk a fiam apjával(élettársam csak),3éves lesz nyáron a fiam.Az apja papiron 78 ezer ft-ot keres nettóba,bruttó 120 ezer ft.Természetesen csak papiron keres ennyit,amúgy a nettója 3x-osát majdnem....

-Mennyi gyerektartást kérjek tőle?Ha nem megy bele,jogi úton mennyit fognak megitélni nekem?

-mennyi idő ha biróságra adjuk?Visszamenőleg meddig lehet kérni?

2013. máj. 14. 10:59
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat,és azokat,akik a kérdésemre válaszoltak,a többi nem érdekel! ;)
2013. máj. 14. 12:57
 22/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Két lehetőséged van.

1. Leülsz az apukával és megegyeztek 30-40 ezer forint összegben amit ő minden hónapban fizet gyerektartásként. Ezt közösen leírjátok egy papírra, 2 tanúval aláírva. Neked kell ez a "szerződés" ha esetleg később meggondolná magát.

Ha az apuka nem hajlandó bármiféle összegben megegyezni veled, vagy kijelenti hogy nem hajlandó 1 forintot sem fizetni, akkor jöhet a másik lehetőség.

2. Kérvényt nyújtasz be a bírósághoz hogy állapítsák meg a törvény által megadott gyerektartás összegét.

Ebben az esetben a bíró az apuka nettó bejelentett fizetését veszi figyelembe és ennek a 20%-át vonja le gyerektartási összegnek. 15.600 forint. Ez nem könyöradomány. Ez kötelezően jár.

2013. máj. 14. 13:04
 23/25 A kérdező kommentje:
köszönöm!!
2013. máj. 14. 17:13
 24/25 anonim ***** válasza:
Csak ne felejtsd el az adókedvezményt, mert ha nálad fogják elhelyezni a gyermeket az apa nettó fizuja csökken! Akkor kb csak 65 ezer ft lesz a hivatalos jövedelme. Ennek viszonyt a 20 %-a 13 000 ft lesz. Ha meg feljelented a navnál vagy egyéb helyeken akkor lehet hogy a munkáját is elveszíti. Te mikor kezdesz dolgozni? Hisz a te felelősséged is lesz eltartani a gyereket, nemcsak az apától követelni a pénzt. Erre gondoltál már?
2013. máj. 16. 14:54
 25/25 A kérdező kommentje:
nem tudom miért kell egyből letámadni...irtam én olyat hogy követelem az apjától a pénzt??Egy egyszerű kérdést tettem fel FELTÉTELES módba!!"mennyi gyerektartást kaphatok"?Ez neked követelőzés?Mivel fogalmam nincs ezekről ilyenkor mi hogy működik,pénz..stb,ezért kérdeztem ha úgy van,mennyi gyerektartásra számithatok,ami JÁR!A gyereket én fogom nevelni!!AZt is irtam már hogy állandóan munka után kajtatok mióta megszűnt,de sajnos nem hivnak vissza.Kedden megyek egy állásinterjúra,remélem sikerül!
2013. máj. 16. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!